ua|ru
Фільтрувати за ціною

Італійське шампанське

Купівля товарів у категорії “Італійське шампанське” - основна інформація

✅ Кількість товарів у категорії: 65
✅ Середня ціна: 954 грн.
✅ Найдешевше: 159 грн.
✅ Найдорожче: 5400 грн.
✅ Середній рейтинг: 4.69
✅ Найпопулярніше: Terra Fresca Spago Frizzante ігристе біле 0.75л - 209 грн
Артем
Читати далі
Суперлегке,освіжаюче і соковите вино. Дуже легко і зрозуміло
Володимир
Читати далі
Легке, свіже, ароматне, фруктове. Що ще треба від хорошого просекко
Юлия
Читати далі
Лёгкое вкусное шампанское, в идеале охлодить , с утра голова не болит .
Володимир
Читати далі
Схоже на французьке шампанське, тільки дешевше.
Володимир
Читати далі
Насичене , цитрусові нотки.
Олександр
Читати далі
Освіжаюче, сподобалось.
Володимир
Читати далі
Дуже свіже, легке, мінеральне.
алексей
Читати далі
достаточно плотное и насыщенное. травы, чуть фруктов, цитрус. средняя кислотность. неплохо.
Ігор
Читати далі
Достатньо кислотне, літнє, освіжаюче, класіко просекко в крафтовом форматі.
алексей
Читати далі
супер свежее и необычно минеральное просекко для Тревизо. отличная кислотность и классическая нежная...

Вишукане італійське шампанськепослуговується не меншою популярністю, ніж французькі ігристі вина. Виноград у цій країні вирощують у всіх регіонах. Завдяки цьому Італії вдається поставляти ігристі вина з різним смаком і кольором. Увесь алкоголь об’єднує найвища якість та унікальний стиль.

Трохи теорії

Особливість італійського шампанськогополягає в технології виробництва. Близько 95% ігристого вина виготовляється методом мартінотті, який також відомий як шарма. Для вторинної ферментації тихого вина використовуються особливі ємності – автоклави. Метод мартінотті дає змогу швидше й дешевше виробляти ігристі вина. Відповідно, це збільшує обсяги поставок алкоголю з Італії.

Решта 5% італійського шампанськоговиробляється за традиційною технологією. Вона передбачає вторинну ферментацію в пляшці, в якій напій надходить на продаж.

Види італійського шампанського

За ступенем газації ігристі вина з Італії діляться на дві групи:

  • spumante – тиск у пляшці перевищує позначку 3 атмосфери;
  • frizzante – до 2,5 атмосфер.

За вмістом цукру італійське шампанське поділяється на такі види:

  • брют;
  • брют натюр;
  • екстра брют;
  • екстра драй;
  • напівсолодке;
  • напівсухе;
  • солодке;
  • сухе.

Ігристе вино з Італії має свій унікальний стиль. Найбільшою популярністю користуються такі види італійського шампанського:

  1. Просекко – найвідоміше вино з бульбашками з Італії. В основу рецептури покладено сорт винограду глера. Спочатку він називався просекко. Однак назву було змінено, щоб захистити торгову марку ігристого вина. Глера ідеально підходить для виробництва вина з бульбашками. Алкоголь із цього винограду набуває вишуканого аромату квітів, цитрусових і фруктів. Переважно просекко виконано в стилі off-dry. Його подають як аперитив добре охолодженим. Новинка ринку – рожеве просекко. Для надання кольору глеру змішують із піно неро, частка якого становить лише 15%.
  2. Франчакорта – її називають істинним італійським шампанським. І в цьому немає нічого дивного, оскільки в основу рецептури покладено традиційні для цього сорти винограду: шардоне, піно блан і піно нуар. Франчакорта виробляється за традиційним методом. Вона відрізняється великою витримкою, яка навіть перевищила терміни, прийняті у французькій Шампані. Мінімальний термін витримки франчакорти – 18 місяців. Вінтажні сорти можуть «відпочивати» до 60 місяців. Франчакорта вирізняється багатим букетом аромату, в якому тонко переплітаються нюанси свіжоспеченого багета, яблука, липових квітів і диму.
  3. Пет нат – дуже різноманітна категорія італійського шампанського, в якій можна знайти білі та рожеві ігристі вина з багатою палітрою смаку та аромату. Пет нати на відміну від традиційного шампанського піддаються одній ферментації, після чого закупорюються в пляшки. Для цих напоїв характерна карбонізація в смаку. Пет нати вирізняються вишуканим ароматом, у якому переплітаються мотиви меду та фруктів.

При виборі італійського шампанського варто звернути увагу на виробника. Популярні марки:

  • Serena 1881;
  • Nicola Gatta;
  • San Mare;
  • Val d’Oca;
  • Zanotto.

Міцність італійського шампанського перебуває в межах 13%. Його потрібно подавати охолодженим у класичних келихах на тонкій ніжці.

Особливості онлайн-покупки італійського шампанського в магазині WINEWINE

Ви можете замовити ігристе вино онлайн. Просто виберіть товар і додайте в кошик. Оплата приймається онлайн і готівкою при отриманні. Доставку здійснює «Нова пошта» по всій Україні. Також італійське шампанськеможна забрати самовивозом із магазинів-складів мережі WINEWINE