ua|ru

Віскі Лагавулін 26 років / Lagavulin 26 YO Special Release 2021, 44.2% односолодовий 0.7л

  • Артикул: 564124
  • Об’єм: 0.7 л
Фото пляшки та дизайн етикетки
можуть відрізнятися від реального
вигляду товару.

Віскі Лагавулін 26 років / Lagavulin 26 YO Special Release 2021, 44.2% односолодовий 0.7л

  • Артикул: 564124
  • Об’єм: 0.7 л
99000.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 96000.00 грн

Є в наявності

В наявності 2 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Вибери найближчий магазин
Предславинська, 47 (ст.м. Палац Україна)В наявності: 2Оболонський проспект, 26 (ст.м. Мінська)Немає в наявностіКнязі Острозькі 31/33В наявності: 2Олександра Олеся 4А (ЖК Варшавський)Немає в наявностіКільцева дорога, 110-А , Софіївська Борщагівка, КиївНемає в наявностівул. Златоустівська 25, ЖК «Шевченковський»В наявності: 2Івано-Франківськ вул.Незалежності 3 (пасаж Гартенберг)Немає в наявностіУкраїна (крім Києва)В наявності: 2
Обробка замовлень
з 10:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта (замовлення від 600грн) - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Lagavulin 26 YO

Перлина в короні «Короля Айли» – благородний, щедрий і дорогоцінний, стриманий але багатий на тонку, тліючу інтенсивність; воістину виняткова перлина серед віскі.

Цей чудовий, зрілий односолодовий віскі, перший 26-річний спеціальний випуск Lagavulin Special Release, чудово виражає багатий стиль бочок першого заповнення Pedro Ximenez/Oloroso і є дуже смачним, впевненим у тому, що його баланс і м’який смак формувалися і поважалися протягом десятиліть.

Аромат: Тонко сплетений винно-деревний аромат великої складності потребує часу, щоб розкрити свої індивідуальні секрети. Легкі, свіжі та виноградні верхні ноти змішуються з лляною олією а потім переходять у теплі ноти вибіленого на сонці полірованого червоного дерева, підкріплені сухими морськими водоростями, з солодкими відтінками печеного інжиру та ірисок. Далі аромати стають більш гострими, маслянистими і ароматно димними; як на риболовлі, з фоновими ароматами просмоленої мотузки і човнового двигуна. Якщо додати трохи води, їх інтенсивність зменшується, тоді як нота чистої білизни зберігається найкраще.

Смак: У легкій маслянистій текстурі ненадовго з’являється солодкість, яка незабаром відтіняється сіллю і перцем, і все це стає все більш пікантним і димним. Ось весь дорогоцінний солодко-димний стиль Lagavulin, в сяючій добре округленій формі. Крапля води підсилює гармонію смаків.

Післясмак: Довгий, солодкуватий і ледь димний, як тліюче букове листя, що залишає післясмак грибів лисичок. Крапля води вносить трохи перцю, а потім димність знову заявляє про себе в післясмаку.

 

Про виробника Lagavulin

Віскікурня Lagavulin на острові Айла є домом для, можливо, одного з найвідоміших шотландських віскі. Торф і морський йод надають його знаменитому флагманському односолодовому віскі 16-річної витримки гострого димного смаку з тонами морської солі, насичених фруктів і лапсанг-сушон (копченого чаю), який може розділити дегустаторів – багато хто вважає його одним з найбільш димних віскі у світі. Lagavulin також регулярно випускає спеціальні серії віскі, в тому числі 12-річного та 21-річного віку. Наразі майже не існує самостійних пляшок, в яких присутній віскі Lagavulin – 98% спирту призначено для витримки у вигляді односолодового віскі, і винокурня не виробляє купажованих віскі.

Виробництво Lagavulin

Розташована на півдні острова Айла, шотландського острова віскі, віскікурня Lagavulin спокійно сидить у маленькій красивій бухті, в межах видимості руїн замку Дунівайг. Джерело води для винокурні, Лохан Шолум, розташоване на висоті 200 м над рівнем моря, і вода стікає по схилу пагорба крізь торф – саме ця вода допомагає надати віскі його характерного смаку. З усіх віскі Айла, Lagavulin піддається найповільнішій дистиляції – перша дистиляція триває приблизно п’ять годин, а друга – понад дев’ять годин.

Lagavulin використовує метод подвійної дистиляції. Перегінну рідину переливають в один з 11 000-літрових перегінних кубів, де вона дуже повільно дистилюється. Ці перегінні апарати заповнені на 95%, що забезпечує менший контакт між парами спирту та мідними стінками апарату. Деякі важкі елементи з парів притягуються до міді, що призводить до більш чистого і м’якого смаку – чим менше контакту, тим більше сивушних спиртів ви можете отримати. «Зріз», або те, що виводиться зі спиртового апарату, є більшим, ніж на більшості винокурень, оскільки основна увага приділяється смаку, тому зберігається більше фенолів. Спиртові дистилятори на Lagavulin трохи більші (12 500 літрів), ніж перегінні апарати. Перегінні апарати Lagavulin мають незвичайну форму – нагадують грушу – з округлою основою, високим верхом і вузьким, круто нахиленим лінним рукавом.

У 1974 році підлогові солодовні на Lagavulin були закриті, і відтоді солодовий ячмінь, який використовують на віскікурні, отримують з місцевих солодовень Порт-Еллен. Солод, вироблений там для Lagavulin, має свій особливий «рецепт», який передбачає сушіння гарячим повітрям, а потім острівним торфом протягом певного періоду часу. Барабани контролюються комп’ютером і мають високий ступінь точності, що забезпечує однаковий ступінь поглинання фенолу кожного разу, що призводить до більш однорідного солоду.

Нинішній склад з побіленої цегли був побудований у 1962 році після реконструкції, яка об’єднала будівлі віскікурні Malt Mill з будівлями Lagavulin – нинішній центр для відвідувачів – це фактично те, що залишилося від солодового заводу. Як і багато інших виробників віскі, Lagavulin використовує колишні бочки з-під бурбону та хересу. Фінальна пляшка Lagavulin буде комбінацією з цих бочок з-під бурбону та бочок з-під хересу, щоб підсолодити солод. Всі склади розташовані на березі моря, тому бочки вбирають в себе типовий морський йодний аромат, який ви знайдете в односолодовому віскі Lagavulin.

Історія виробника Lagavulin

Lagavulin може з повним правом претендувати на звання однієї з найстаріших винокурень Шотландії – записи свідчать, що нелегальна дистиляція на цьому місці відбувалася ще в 1742 році. Лагавулін офіційно датується 1816 роком, коли Джон Джонстон і Арчибальд Кемпбелл побудували на цьому місці дві винокурні, хоча через два десятиліття винокурні Ardmore і Lagavulin були об’єднані. У 19 столітті відбулося кілька судових баталій із сусідньою віскікурнею Laphroaig, які почалися після того, як сер Пітер Маккі, винокурня Lagavulin, спробував витіснити Laphroaig з ринку, виготовивши копію віскі – через різницю в торфі та воді на двох віскікурнях, віскі Lagavulin відрізнялося від інших, але виробництво продовжувалося. У 1962 році перегінний цех було перебудовано, включивши до нього перегінні апарати віскікурні Malt Mill Distillery, а в 1996 році було оновлено обладнання, в тому числі встановлено новий маштун та автоматизоване управління. Протягом більшої частини 1980-х років віскікурня працювала лише два дні на тиждень, хоча виробництво знову зросло у 1990-х роках. Солодовий завод був показаний у фільмі 2012 року «Частка ангела». Наразі Lagavulin належить компанії Diageo.

Деталі

Алкоголь 44.2%
Бренд Lagavulin
Літраж 0.7
Категорія Віскі
Країна Шотландія
Тип односолодовий
Регіон Айла
Міцність 50-57%
Реліз 2021

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Lagavulin 26 YO Special Release 2021 віскі односолодовий 0.7л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *