ua|ru
Фільтрувати за ціною

Червоні вина

Showing 1–24 of 501 results

Купівля товарів у категорії “Червоні вина” - основна інформація

✅ Кількість товарів у категорії: 501
✅ Середня ціна: 3755 грн.
✅ Найдешевше: 99 грн.
✅ Найдорожче: 98900 грн.
✅ Середній рейтинг: 4.48
✅ Найпопулярніше: Vieux Papes Rouge вино червоне 0.75л - 209 грн
Ольга
Читати далі
Свіжий смак. Відчувається мінеральність та лагідна кислотність. Для мене, нотки жовтих яблук.
Олександр
Читати далі
Все дуже погано, ніякої легкості та свіжості одна оксидація, абсолютно мертве вино з явно вираженими...
бравлсьарслеон
Читати далі
топ
Олена
Читати далі
Глибокий рубіново-червоний колір. В ароматі вишня,ожина, дуб,трохи перцю. Суха солодкість,середні танін....
Олександр
Читати далі
Супер
Неоніла
Читати далі
Дуже люблю цю текілу за її м'який смак. Задоволена покупкою саме в цьому інтернет магазині - менеджер відразу...
Олексій
Читати далі
Як на мене чудове "питке" вино, без зайвих різких нот. Мені чомусь на смак підсмажена скоринка домашнього...
Володимир
Читати далі
Легке, вишукане вино з Італії. Яскраві ноти червоних ягід.
V.OV.A.
Читати далі
Яскраве і насичене, але з низьким рівнем алкоголю. Рідкісне і незвичне. Рекомендую спробувати.
Вова
Читати далі
Елегантне вино з Португалії. З нотами стиглих фруктів, хорошою структураою і довгим післясмаком....

За що люблять червоне вино, чим воно відрізняється від білого, як його виробляють і з чим подають базові, але найважливіші питання.

Як роблять червоні вина

Винороби 21 століття використовують сучасні технології і розуміють хімію процесу, але етапи виготовлення червоного вина мало чим відрізняються від тих, які використовували 6000 років тому в Греції і Персії.

Виноград темного кольору збирають, подрібнюють, ферментують, сусло відділяють від шкірки пресом, витримують, а з 17 століття вже й бутилюють.

Зазвичай рівень алкоголю становить 13-14%, максимальний 16%, вищий лише у кріплених вин. 

Виробництво червоного вина відрізняється від білого контактом сусла зі шкіркою. Білі вина перед бродінням віджимають, відокремлюють сік від шкірки. Червоні вина ферментують з шкіркою. Настоювання сусла на шкірці називається мацерацією.

М’якоть забезпечує сік, а шкірка містить велику частину антоцианів, які дають червоний колір, таніни і частину аромату

Що таке таніни в червоному вині

Таніни це група гірких і в’яжучих фенольних сполук, які зустрічаються також в деревині, чаї, волоському горісі, какао, винограді та інших рослинах.

У природі ця речовина утримує живі організми від вживання в їжу плодів або насіння до дозрівання.

Таніни дають в’яжуче відчуття в роті, коли кусаєш хурму, не достиглу грушу або сливу. Якщо їх правильно обробити, таніни будуть приємними: чай, кава, темний шоколад і, звичайно ж, вино.

У вині таніни з’являються зі шкірки і кісточок винограду, його стебел і дерев’яних бочок, в яких витримують вино. В відчутних кількостях таніни є тільки в червоному вині, так як для білого шкірку і кісточки швидко відокремлюють.

Важливо розрізняти якість і кількість дубильних речовин. Таніни описують як:

  • шовковисті, м’які, оксамитові, коли вони приємні.
  • чіпкими і помітними
  • зеленими, коли вони неприємні, як у смаку недостиглого фрукта.
  • «Поліровані і елегантні» таніни мають дрібно зернисту текстуру.

Кількість танінів у вині залежить від сорту винограду, клімату, тривалості мацерації, витримки і віку вина.

Деякі сорти містять більше танінів, ніж інші: каберне совіньйон, неббіоло, мурведр, мальбек, танна, сіра або шираз, темпранільйо. Терпкість деяких сортів залежить від процесу виноробства: піно нуар, гаме і гренаш.

Сорти, регіони, стилі

Червоні вина виробляють у всіх виноробних країнах: різниця в місцевому кліматі і сортах. Чим спекотніше в країні і південніший регіон, тим більш насиченим і алкогольним буде напій.

До легких червоних вин відносять Бардоліно і Вальполічеллу, червоні з Німеччини та Австрії, піно нуар. До насичених мальбек, шираз, танна, пінотаж, темпранільйо, сапераві, одеський чорний.

До умовно вищої ліги в червоних винах можна віднести сорти піно нуар, неббіоло, каберне і мерло. Відповідно регіони: Бургундія, П’ємонт, Бордо. В основному це не дешеві вина, витримані в дубі, і вони довго будуть зберігатися в пляшці.

Популярні регіони роблять вина від самих базових і простих до виключно цінних і дорогих, від трьох до тисяч євро: К’янті і Тоскана в цілому, Ріоха, Вальполічелла.

Як подавати червоне вино

Келихи і декантер

Для червоного вина вибирають келихи більшого об’єму, ніж для білого: від 500 мл. Правильна форма келиха називається тюльпан: чаша розширюється від основи, а потім плавно звужується до верху. Вибирайте тонке скло.

Виробники скла роблять спеціальні келихи для окремих сортів і регіонів, але це скоріше для дегустацій і винних гіків, ніж для побуту.

Декантер потрібен червоному вина в двох випадках: відокремити старе вино від осаду або дати вину насититися киснем, якщо воно здається закритим в смаку і ароматі.

Для ефектної і ресторанної подачі для декантування використовують спеціальну посудину з тонкого скла декантер. У домашніх умовах підійде інший чиста та суха посудина графин або навіть банка.

З чим подавати червоне вино

Їжу до червоного вина підбирають в залежності від насиченості.

До червоного м’яса, стейку, баранини, шашлику і барбекю вибирайте червоні вина з Нового Світу і спекотних країн і регіонів Європи: Іспанія, Португалія. Сорти: мальбек, каберне, шираз або сіра, пінотаж, темпранільйо.

До піцци, лазіння, пасти і страв з м’ясними соусами вибирайте соковиті червоні вина з Італії, зверніть увагу на Тоскану. Також підійдуть мерло, монтепульчано, бордо бленди.

Якщо у червоного вина висока кислотність і слабо відчуваються таніни, поєднуйте з рибою, паельєю з морепродуктами і т.д.

Де купити хороші червоні вина

Консультанти та онлайн помічники WineWine якісно допоможуть вибрати вино: наші співробітники на дегустаціях пробують і добре знають всі вина, які продають.

Вибирайте офіційні алкогольні магазини і обов’язково вимагайте чек, щоб купити оригінальне вино.

Тільки спеціалізовані магазини замінюють зіпсоване вино.

Магазин-склад WineWine дає постійну оптову знижку на всі вина при покупці від 6 пляшок одним чеком вигідно робити запаси і пробувати різні червоне вино.