ua|ru
Фільтрувати за ціною

Італійське шампанське

Купівля товарів у категорії “Італійське шампанське” - основна інформація

✅ Кількість товарів у категорії: 65
✅ Середня ціна: 941 грн.
✅ Найдешевше: 159 грн.
✅ Найдорожче: 5400 грн.
✅ Середній рейтинг: 4.69
✅ Самое популярное: Terra Fresca Spago Frizzante ігристе біле 0.75л - 209 грн
V.OV.A.
Читати далі
Яскраве і насичене, але з низьким рівнем алкоголю. Рідкісне і незвичне. Рекомендую спробувати.
Микола
Читати далі
Дуже топово! Насичений смак, злегка солодковаті фрукти і хороша кислотність. Супер
Артем
Читати далі
Суперлегке,освіжаюче і соковите вино. Дуже легко і зрозуміло
Володимир
Читати далі
Легке, свіже, ароматне, фруктове. Що ще треба від хорошого просекко
Юлия
Читати далі
Лёгкое вкусное шампанское, в идеале охлодить , с утра голова не болит .
Володимир
Читати далі
Хороша кислотність, присутні хлібні нотки. Дуже добре.
Володимир
Читати далі
Дуже класне. Горіхові та фруктові ноти, трошки солі.
Володимир
Читати далі
Схоже на французьке шампанське, тільки дешевше.
Володимир
Читати далі
Насичене , цитрусові нотки.
Володимир
Читати далі
Делікатне, мінеральне, ледь відчутні ягоди.

Вишукане італійське шампанськепослуговується не меншою популярністю, ніж французькі ігристі вина. Виноград у цій країні вирощують у всіх регіонах. Завдяки цьому Італії вдається поставляти ігристі вина з різним смаком і кольором. Увесь алкоголь об’єднує найвища якість та унікальний стиль.

Трохи теорії

Особливість італійського шампанськогополягає в технології виробництва. Близько 95% ігристого вина виготовляється методом мартінотті, який також відомий як шарма. Для вторинної ферментації тихого вина використовуються особливі ємності – автоклави. Метод мартінотті дає змогу швидше й дешевше виробляти ігристі вина. Відповідно, це збільшує обсяги поставок алкоголю з Італії.

Решта 5% італійського шампанськоговиробляється за традиційною технологією. Вона передбачає вторинну ферментацію в пляшці, в якій напій надходить на продаж.

Види італійського шампанського

За ступенем газації ігристі вина з Італії діляться на дві групи:

  • spumante – тиск у пляшці перевищує позначку 3 атмосфери;
  • frizzante – до 2,5 атмосфер.

За вмістом цукру італійське шампанське поділяється на такі види:

  • брют;
  • брют натюр;
  • екстра брют;
  • екстра драй;
  • напівсолодке;
  • напівсухе;
  • солодке;
  • сухе.

Ігристе вино з Італії має свій унікальний стиль. Найбільшою популярністю користуються такі види італійського шампанського:

  1. Просекко – найвідоміше вино з бульбашками з Італії. В основу рецептури покладено сорт винограду глера. Спочатку він називався просекко. Однак назву було змінено, щоб захистити торгову марку ігристого вина. Глера ідеально підходить для виробництва вина з бульбашками. Алкоголь із цього винограду набуває вишуканого аромату квітів, цитрусових і фруктів. Переважно просекко виконано в стилі off-dry. Його подають як аперитив добре охолодженим. Новинка ринку – рожеве просекко. Для надання кольору глеру змішують із піно неро, частка якого становить лише 15%.
  2. Франчакорта – її називають істинним італійським шампанським. І в цьому немає нічого дивного, оскільки в основу рецептури покладено традиційні для цього сорти винограду: шардоне, піно блан і піно нуар. Франчакорта виробляється за традиційним методом. Вона відрізняється великою витримкою, яка навіть перевищила терміни, прийняті у французькій Шампані. Мінімальний термін витримки франчакорти – 18 місяців. Вінтажні сорти можуть «відпочивати» до 60 місяців. Франчакорта вирізняється багатим букетом аромату, в якому тонко переплітаються нюанси свіжоспеченого багета, яблука, липових квітів і диму.
  3. Пет нат – дуже різноманітна категорія італійського шампанського, в якій можна знайти білі та рожеві ігристі вина з багатою палітрою смаку та аромату. Пет нати на відміну від традиційного шампанського піддаються одній ферментації, після чого закупорюються в пляшки. Для цих напоїв характерна карбонізація в смаку. Пет нати вирізняються вишуканим ароматом, у якому переплітаються мотиви меду та фруктів.

При виборі італійського шампанського варто звернути увагу на виробника. Популярні марки:

  • Serena 1881;
  • Nicola Gatta;
  • San Mare;
  • Val d’Oca;
  • Zanotto.

Міцність італійського шампанського перебуває в межах 13%. Його потрібно подавати охолодженим у класичних келихах на тонкій ніжці.

Особливості онлайн-покупки італійського шампанського в магазині WINEWINE

Ви можете замовити ігристе вино онлайн. Просто виберіть товар і додайте в кошик. Оплата приймається онлайн і готівкою при отриманні. Доставку здійснює «Нова пошта» по всій Україні. Також італійське шампанськеможна забрати самовивозом із магазинів-складів мережі WINEWINE