ua|ru
Фільтрувати за ціною

Ігристі вина

Showing 1–24 of 182 results

Купівля товарів у категорії “Ігристі вина” - основна інформація

✅ Кількість товарів у категорії: 182
✅ Середня ціна: 5444 грн.
✅ Найдешевше: 159 грн.
✅ Найдорожче: 59000 грн.
✅ Середній рейтинг: 4.51
✅ Найпопулярніше: Terra Fresca Spago Frizzante ігристе біле 0.75л - 209 грн
Ольга
Читати далі
Свіжий смак. Відчувається мінеральність та лагідна кислотність. Для мене, нотки жовтих яблук.
Олександр
Читати далі
Все дуже погано, ніякої легкості та свіжості одна оксидація, абсолютно мертве вино з явно вираженими...
бравлсьарслеон
Читати далі
топ
Олена
Читати далі
Глибокий рубіново-червоний колір. В ароматі вишня,ожина, дуб,трохи перцю. Суха солодкість,середні танін....
Олександр
Читати далі
Супер
Неоніла
Читати далі
Дуже люблю цю текілу за її м'який смак. Задоволена покупкою саме в цьому інтернет магазині - менеджер відразу...
Олексій
Читати далі
Як на мене чудове "питке" вино, без зайвих різких нот. Мені чомусь на смак підсмажена скоринка домашнього...
Володимир
Читати далі
Легке, вишукане вино з Італії. Яскраві ноти червоних ягід.
V.OV.A.
Читати далі
Яскраве і насичене, але з низьким рівнем алкоголю. Рідкісне і незвичне. Рекомендую спробувати.
Вова
Читати далі
Елегантне вино з Португалії. З нотами стиглих фруктів, хорошою структураою і довгим післясмаком....
Неправильно називати шампанським будь яке ігристе вино, так як це тільки один з видів ігристого, який передбачає конкретний регіон і особливий спосіб виробництва. Є й інші стилі: просекко, кава, пет нат та інші.

Як з'явилося ігристе вино

  До 17 століття бульбашки у вині були небажаними і вважалися вадою вина. Вони з'являлися у вині під час зберігання: при підвищенні температури навесні в пляшці починалося повторне бродіння.   Бульбашки в ігристому вині це вуглекислий газ, який не може покинути закриту пляшку, тому залишається у вині. Тиск в пляшці підвищується, тому пляшки для ігристого роблять міцнішими, ніж для тихого вина.   У 17 столітті французи почали використовувати повторну ферментацію і робити шампанське. Сьогодні ігристі виготовляються в усіх виноробних країнах, а способів виробництва стало декілька.

Де і як роблять ігристе

Традиційний метод шампанізації

Ігристі методом Шампануа роблять в кілька основних етапів:
  • сік винограду зброджують і виробляють звичайне тихе вино, з якого потім зроблять ігристе.
  • вино розливають у пляшки, додають дріжджі і цукор, щоб почалася друга ферментація.
  • дріжджі поступово перетворюються в осад, який видаляють не відразу. Вино на ньому настоюється: витримка на осаді надає ноти смаженого хліба і насичену текстуру. Під час витримки пляшки регулярно повертають і поступово надають потрібне положення під кутом, коли горлечко внизу і осад переміщується ближче до пробки.
  • дегоргаж і дозаж процес, коли осад видаляється. Потім в пляшку додається дозажний лікер суміш вина будь-якого року і цукру, щоб довести ігристе до потрібної солодкості.
  Традиційний метод найбільше асоціюється з Шампанню і називається як méthode Champenoise.   Носити ім'я шампанського офіційно може тільки ігристе вино з одного регіону Шампань, інші вина називають «ігристими винами» або по провінції їх походження. У Франції та Люксембурзі існує ще вісім різних найменувань ігристих, зроблених традиційним способом: Cremant, Vouvray and Blanquette de Limoux та інші.   В інших країнах Європи традиційний метод обов'язковий для Cava і Corpinnat в Іспанії, Franciacorta і Col Fondo в Італії. Цікавими ігристими «по-класиці» також вистрілює Англія.   У Південній Африці використовують термін Méthode Cap Classique (MCC). Виробники США, Новій Зеландії та Австралії також часто підхоплюють цей термін, замість «шампануа».

Метод Шарма-Мартінотті

  Метод Charmat-Martinotti або акратофорный метод виробництва ігристого придумали на рубежі 20-го століття. В цьому випадку в базове вино також додають цукор і дріжджі для повторної ферментації, але бродіння відбувається під тиском не в пляшці, а в великих сталевих резервуарах.   Вино зазвичай охолоджують, щоб зупинити бродіння. Вино фільтрується розливається в пляшки під тиском.   Таке ігристе не витримують на осаді, тому замість тонів смаженого хліба і маслянистої структури смаку свіжість, квітковість та фруктовість.   Найпопулярніші види ігристих вин, зроблені за методом Шарма просекко, асті і ламбруско.

Анчестрале і пет-нат

  Це так званий «дідівський» спосіб робити ігристе. Вважається, що це древня технологія виробництва ігристого вина, яка передувала традиційному, а зараз повернувся в моду.   Його головна відмінність від попередніх методів виробництва в тому, що для цього вина проводиться тільки одне бродіння. Вино розливають в пляшки до того, як воно завершить свою першу ферментацію  і там воно доброджує без додаткового втручання.   В цьому випадку вирішальним стає момент розливу в пляшки: у вині має бути достатньо цукру для створення тиску і утворення бульбашок, але щоб пляшка не вибухнула. Винороб не проводить дегоргаж, тому осад залишається в пляшці, а вино виглядає каламутним. Сірку в цьому випадку також не додають.   Це дуже популярний метод виробництва ігристого в колах шанувальників натуральних вин і крафтового підходу. Такі вина позначають як Pet Nat скорочено від французького pétillant naturel, що означає «натуральне ігристе».   Популярність пет-натів почалася з долини Луари, але тепер їх виробляють по всьому світу. В основному їх роблять дрібні виноробні, так як більша частина роботи виконується вручну.  

Ігристе вино іншими методами виробництва

  Існують і більш дешеві методи виробництва ігристого вина, але їх не використовують в якісному виноробстві.   Вино після вторинної ферментації переливають в загальний резервуар під тиском, фільтрують, а потім повторно розливають у пляшки. Цей спосіб заощаджує час на дегоржаж.   Також в напій найнижчої якості бульбашки можуть додавати штучно, без процесу бродіння як в газовану воду.

Шкала солодкості ігристих вин

У ігристого вина спектр солодкості ширший, ніж у тихого:
  • Brut Nature або Brut Zero найсухіша категорія ігристого. В цьому випадку цукор не додають, його рівень становить 0-3 г/л.
  • Extra Brut: рівень залишкового цукру 0-6 г/л.
  • Brut: рівень цукру 0-12 г/л
  • Extra Dry найпопулярніша по солодкості категорія просекко. Рівень цукру 12-17 г/л
  • Dry / Secco сухе ігристе з рівнем залишкового цукру 17-32 г/л
  • Demi Sec напівсухе ігристе з рівнем залишкового цукру 32-50 г/л
  • Doux найсолодша категорія ігристого вмістом цукру понад 50 г/л як вибрати просекко

Як вибирати і подавати ігристе вино

Подавати ігристе потрібно обов'язково охолодженим біле та червоне.   Ігристі найуніверсальніші вина в поєднанні з їжею, тому якщо не знаєте, яке вино взяти в гості, беріть завжди ігристе. Шукаєш, де купити ігристе вино у великій кількості для корпоративів, подарунків або особистого свята? У магазину-складу WineWine діє постійна оптова ціна: вигода діє при покупці від 6 будь-яких пляшок в чеку.