Showing all 17 results
✅ Кількість товарів у категорії: | 17 |
---|---|
✅ Середня ціна: | 990 грн. |
✅ Найдешевше: | 519 грн. |
✅ Найдорожче: | 2840 грн. |
✅ Середній рейтинг: | 5.00 |
✅ Найпопулярніше: | Tanqueray London Dry джин 0.7л - 609 грн |
Можна любити чи не любити джин, але складно переоцінити його вплив на сучасну барну культуру і виробництво алкоголю в цілому.
В цілому, джин можна вважати оригінальною ароматизованої горілкою. Джин — алкогольний напій на основі зернового спирту і ялівцю.
Точна дата першого виробництва джину поки невідома, але вважається, що вперше джин дистильований в Голландії або в Бельгії.
До цього в Голландії робили женевер — лікувального попередника джина: в брагу додавали ягоди ялівцю, а потім дистилювали. Перший рецепт женевера записаний в середині 17 століття, але вважається, що його виробляють з 13-го.
У 1688 році голландський монарх Вільгельм Оранський зайняв пост короля Англії і привіз в країну женевер. Він ввів податок на імпортні спиртні напої і пиво і практично скасував регулювання виробництва алкоголю.
Велика кількість виробленого алкоголю зіпсувала якість напоїв, але змінилася і їх ціна: джин коштував дешевше пива. Багато напоїв були непридатним для пиття і небезпечними для життя.
У 1736 Парламент встановив високі податки на джин: алкоголь став недоступним для бідних. Почалися заворушення і масові повстання, тому через 6 років були прийняті нові компромісні закони.
Важливо відзначити, що сучасний джин сильно відрізняється за смаком від джину тих часів. Тоді перегонку проводили в мідних кубах, тому спирт був грубим, неприємним.
У 1830 році компанія Aeneas Coffee удосконалила перегінний куб і додала колону ректифікації, яка зробила революцію у виробництві спиртних напоїв у всьому світі.
Виробники використовують три основних способи приготування джину:
При дистиляції в кубі зазвичай виходить більш важкий і насичений джин.
Такий спирт краще очищений, м’якший.
Ректифікат зазвичай розбавляють водою, щоб довести отриманий спирт міцністю 70-75% до 40-50%.
Джин — алкогольний напій, ціна якого залежить не стільки від сировини, скільки від кількості вкладеної ручної праці та обсягів виробництва.
Нідерланди і Бельгія — батьківщина женевера. Він, як і скотч, дистилюється в кубах.
Найчастіше на полицях магазинів і в джин–тоніку в барі зустрічається англійський джин. Відомі бренди Англії — Bombay, Beefeater, Broker’s та інші.
Шотландія робить до 70% всіх джинів Великобританії, включаючи відомі бренди Hendrick’s і Tanqueray і маленьких крафтових виробників, як The Botanist.
У США змішують концепції: одні виробники концентруються на традиційному лондонському сухому джин, інші експериментують з локальними рослинами.
Японія теж почала експерименти з джином і місцевими інгредієнтами. Очікується, що саме японці поставлять нову планку для виробників джинів.
Отже, можна виділити такі стилі джину:
Спирт дистилюють до міцності не менше 70% і розбавляють до 40-50%, ароматизують тільки натуральними інгредієнтами.
Дозволено додавати цукор після перегонки, але не більше 0,1 г / л.
Незважаючи на назву, він не обов’язково виготовляється в Лондоні.
Приклади: Tanqueray, Bombay Sapphire і Broker’s.
Ніяких жорстких правил немає, але зазвичай його дистилюють в кубі.
Юридично женевер може виготовлятись тільки в Нідерландах, Бельгії, двох північних регіонах Франції і двох регіонах Німеччини.
Він був улюбленим напоєм британського Королівського флоту на початку 19 століття: якщо матрос пролив його на порох, надвисока алкогольність гарантувала, що порох все ще придатний до стрільби.
Інтернет-магазин WineWine має кілька видів джину: смачний джин від маленького крафтового виробника та недорогий джин для коктейлю в популярному стилі лондон драй від величезного заводу.
У магазині-складі діє спеціальна оптова знижка на весь алкоголь: ціна джину буде вигідно знижена при покупці від 6 будь-яких пляшок. Навіть якщо в чеку — різні пляшки.