Магазин-склад — Міцний алкоголь
✅ Кількість товарів у категорії: | 49 |
---|---|
✅ Середня ціна: | 27554 грн. |
✅ Найдешевше: | 359 грн. |
✅ Найдорожче: | 395000 грн. |
✅ Середній рейтинг: | 5.00 |
✅ Самое популярное: | Hennessy VS коньяк 0.7л - 1629 грн |
Тільки французький коньяк по праву вважається справжнім. Адже спочатку напій із такою назвою виробляли в однойменній провінції. Це найменування отримало статус захищеного 1909 року. Напої, вироблені за цією технологією в інших країнах і регіонах, не можуть називатися cognac. Вони належать до бренді.
Однойменний регіон на березі річки Шаранта приблизно в III столітті нашої ери опинився на перетині торгових шляхів. Тут добували сіль і вирощували виноград. Перший товар мав великий попит. Вино ж не витримувало тривалого транспортування. Однак наприкінці XIV століття його придумали переганяти на дистилят. У такому вигляді алкоголь доставляли до пункту призначення. Потім його розбавляли водою і продавали.
Справжню революцію в технології виготовлення французького коньяку здійснив алхімік Жак де ля Круа Марон. У пошуках п’ятого елемента для створення золота він перегнав виноградний дистилят вдруге. Замість дорогоцінного металу він отримав благородний алкогольний напій, який зараз цінується практично як золото.
Технологія приготування бренді не змінюється століттями. Спочатку готується базове вино. Для його приготування можна використовувати тільки сім сортів винограду:
⦁ уні блан;
⦁ фоль бланш;
⦁ фоліньян;
⦁ коломбар;
⦁ монтиль;
⦁ мельє сен-франсуа;
⦁ семийон.
Потім вино піддається фільтрації. Однак деякі виробники опускають цей момент, завдяки чому готовий французький коньяк набуває нот випічки. Вино проходить два етапи дистиляції. На другій стадії воно розділяється на три частини – “голову”, “хвіст” і “серце”. І тільки з третьої – готується французький коньяк. У нього не додають ароматизаторів і барвників. Для підфарбовування допустимо використовувати тільки натуральну карамель. Однак вона застосовується вкрай рідко і тільки щодо молодого алкоголю. Своїх смакових якостей і кольору благородний напій набуває в процесі дозрівання в дубових бочках. На це може піти кілька десятків років.
Благородний напій заведено ділити на категорії залежно від витримки спиртів:
⦁ Very Special – VS, витримка становить щонайменше два роки, переважна більшість напоїв належить до цієї групи;
⦁ Very Special Old Pale – VSOP, бленд, спирти якого дозрівали не менше чотирьох років;
⦁ Napoleon – французький коньяк витримкою від шести років;
⦁ Extra Old – XO, з 2018 року до цієї групи належать напої, що дозрівали 10 років і більше;
⦁ Extra Extra Old – XXO, до продажу алкоголь провів у бочці 14 років.
Серед виробників французького коньяку варто відзначити такі бренди:
⦁ Хеннесі;
⦁ Куантро;
⦁ Ремі Мартін;
⦁ Сен-Ремі;
⦁ Ліллет;
⦁ Граф Луї де Лористон.
Дегустація бренді – це ціле мистецтво. Його прийнято пити в спокійній обстановці. Цей благородний напій не терпить галасу і метушні. Його подають при кімнатній температурі і розпивають за кілька ковтків. При цьому потрібно обов’язково оцінити аромат. Справжній французький коньяк розливається тільки в тюльпаноподібні келихи. Інший посуд не підходить.
На основі молодого бренді можна готувати коктейлі. Витриманий елітний алкоголь п’ють виключно в чистому вигляді.
Інтернет-магазин WineWine пропонує великий вибір алкогольних напоїв із Франції. У фільтрі зліва можна скоротити список пропозицій за брендом, міцністю, об’ємом пляшки. Доставка виконується по всій Україні.