Магазин-склад — Ігристі вина — рожеве
✅ Кількість товарів у категорії: | 43 |
---|---|
✅ Середня ціна: | 5642 грн. |
✅ Найдешевше: | 179 грн. |
✅ Найдорожче: | 28900 грн. |
✅ Середній рейтинг: | 4.50 |
✅ Самое популярное: | Serena 1881 Prosecco Rose Brut Millesimato ігристе рожеве 0.75л - 369 грн |
Ігристе розе купують по романтичним приводів і називають маркетинговим продуктом, а насправді рожеве ігристе вино — одне з найбільш універсальних напоїв в поєднанні з їжею.
Раніше вважалося, що перше рожеве шампанське придумала Вдова Кліко в 1775 році. Кілька років тому шампанський будинок Ruinart знайшов документи, в яких йдеться про те, що 14 березня 1764 року Ruinart вже продавав пляшки рожевого шампанського.
Ruinart заснований в 1729 році і був першим будинком, який продавав виключно «вино з бульбашками», як це називалося в бухгалтерських книгах. У знайденому історичному записі 1764 року вказані «кошики з 120 пляшок, 60 з яких були Oeil de Perdrix».
Термін Oeil de Perdrix в дослівному перекладі означає «око куріпки»: ним позначали блідо-мідний колір око щойно вбитого птаха.
До кінця 18 століття вино було марковано як rozet, а пізніше як rosé.
Можливо, перше французьке рожеве шампанське отримали помилково: сусло випадково залишилося в контакті з шкіркою і «потемніло», але достовірних даних про це немає.
Мадам Барб-Ніколь Кліко перша почала робити рожеве ігристе, додаючи в біле вино трохи червоного. Цим способом і користується досі більшість виноробів.
Отже, рожевий колір ігристому надають одним з двох способів:
Рожеве шампанське дозволено робити з трьох сортів винограду: шардоне, піно менье і піно нуар.
До шардоне або додають до 15% червоного вина, або дозволяють виноградному суслу контактувати з шкіркою.
Винороби використовують традиційний метод шампанізації: щоб стати ігристим, вино вдруге бродить в пляшці і витримується на осаді від дріжджів. Після цього додають або не додають дозажний лікер, щоб зробити шампанське солодшим.
Рожеве шампанське відрізняється від білого: більш насичене, фруктове і ягідне, ніж біле. Типові ноти — полуниця, журавлина і троянди.
Ціна рожевого шампанського трохи вища, ніж білого. Виробники кажуть, що це пов’язано з додатковими витратами на виробництво, але частіше ціни на рожеву шампань продиктовані престижем і маркетингом.
Prosecco Rose дозволили випускати тільки в 2020 році. До цього моменту в Італії робили рожеві ігристі вина методом Шарма-Мартінотті, але не могли випускати їх під ім’ям Просекко.
У біле вино із сорту глера додають червоне вино з сорту піно неро — від 10 до 15%.
Друге бродіння, яке дає вину бульбашки, проходить під тиском у великих металевих ємностях — акратофорах.
Рожеве просекко не роблять Frizzante, а тільки Spumante — більше бульбашок, тиск в пляшці не менше 3 атмосфер.
Друга особливість: рожеве просекко випускають тільки мілезімного виду, тобто з винограду одного року врожаю.
Рожеве ігристе традиційним методом роблять також в Іспанії — кава і корпіннат, в Італії — Франчакорта, у Франції — креман різних регіонів. Винні виробники також роблять рожеві ігристі по-класиці без прив’язки до апеласьону.
Різні виробники світу також роблять рожеві ігристі методом Шарма, і коштують вони, як правило, дешевше, ніж «класика».
Не знаєш, яке вино підібрати до страви — вибери рожеве ігристе: це найуніверсальніше вино в поєднанні з їжею.
Ніжний характер розе не перебиває смак легких страв: свіжих салатів, суші, птиці, м’якого сиру або морепродуктів. Прекрасно підходить до жирної червоної риби.
Кислотність ігристого добре справляється з жирними, смаженими і пряними стравами, з насиченими соусами. Фаст фуд, пироги, барбекю, піца і навіть до рясних застіль з салатами з майонезом — бери ігристе розе.
До гострих і пряних страв вибирай напівсухе або напівсолодке розе.
Купуй свіже ігристе рожеве вино, яке не зберігалося під прямими сонячними променями. Охолоджуй обов’язково.
За вигідною оптовою ціною на ігристе розе йди в WineWine: ми допоможемо вибрати і доставимо вино в потрібну точку України.