Ruinart Second Skin Rose
Dom Ruinart не схожий ні на один інший. Це був перший виробник шампанського, заснований в 1729 році і натхненний інтуїцією ченця, що випередив свій час.
Тьєррі Рюінар був інтуїтивним, далекоглядним, працьовитим і скромним бенедиктинським ченцем, який жив в 1657-1709 роках і був сучасником Людовика XIV.
Блискучий теолог і історик, у віці 23 років він покинув свій будинок в Шампані і відправився в аббатство Сен-Жермен-де-Пре, один з найвпливовіших освітніх центрів недалеко від Парижа.
Перебуваючи там, Тьєррі познайомився з містом і двором, де він дізнався про більш мирського життя.мЗокрема, він дізнався про нове «вино з бульбашками», ще не відоме як шампанське.
Це вино тільки з’явилося і стрімко набувало популярності, особливо серед молодих аристократів. Тьєррі захопився і став вивчати виробництво цих нових чудових вин. За деякими даними, він навчався цієї майстерності у самого Дона Періньона.
Всі отримані знання ченець передав своєму братові, надихнувши відкрити своє виробництво. Брат залучив до бізнесу свого сина.
Так 1 вересня 1729 року в Реймсі, в самому серці регіону Шампань, Ніколас Руінар склав проект першого статуту компанії Maison Ruinart, створивши тим самим першу в світі компанію з виробництва шампанського.
Вже в 1730 році компанія Ruinart випускає свою першу пляшку шампанського, до складу якого увійшов рідкісний сорт винограду Шардоне.
Вина Ruinart мали такий шалений успіх, що вже через кілька років він визнавався одним з найбільших виробників вина в усій Франції.
Як і в 18 столітті, в наші дні для виробництва шампанського Dom Ruinart використовує три сорти винограду: Шардоне, Піно Нуар і Піно Меньє.
Власні виноградники Будинки розташовані на 17 гектарах, іншу частину сировини компанія закуповує у перевірених виробників, при цьому виноград відбирається тільки з ділянок premier і grand cru.
Шампанське Дом Рюінар Блан де Блан повністю складаються з Шардоне, в той час, як в R de Ruinart Шардоне лише 50%.
Використання у виробництві сорту Шардоне вимагає більш тривалої витримки вина.
Для цих цілей в середині 18 століття Ruinart придбала старі крейдові кар’єри, вириті під містом Реймсом. Зараз вони перебувають під охороною ЮНЕСКО як об’єкти всесвітньої спадщини.
Ці підвали вважаються одними з найбільших в Шампані, вони знаходяться на глибині 38 метрів під землею і простягаються на 8 км в довжину. Саме там і сьогодні відбувається ферментація і дозрівання вин Dom Ruinart.
Кожна пляшка витримується не менше 4 років в цих унікальних умовах, створених самою природою: оптимальна стабільна температура, повна відсутність вібрації і незмінний рівень вологості.
Там знаходяться, очікуючи свого часу, незліченні пляшки дорогоцінного напою.
Шампанське Ruinart розливається в пляшки, форма яких типова для XVIII століття і по якій це шампанське легко впізнати. Такі пляшки Dom Ruinart почав використовувати ще з моменту створення і використовує до сих пір.
Офіційна сторінка виробника Ruinart Second Skin Rose: https://www.ruinart.com/
Всі напої від виробника Ruinart Second Skin Rose
Відгуки
Відгуків немає, поки що.