ua|ru
Фільтрувати за ціною

Рожеві вина

Купівля товарів у категорії “Рожеві вина” - основна інформація

✅ Кількість товарів у категорії: 38
✅ Середня ціна: 1159 грн.
✅ Найдешевше: 194 грн.
✅ Найдорожче: 5200 грн.
✅ Середній рейтинг: 4.33
✅ Найпопулярніше: Pierre Chainier Rose d’Anjou вино рожеве 0.75л - 324 грн
Сергій
Читати далі
Ніжне, тонке, грається на язику. Разом з дружиною дуже зацінили) хоч і сухе, але кислотність не сильна, таніни...
Олена
Читати далі
Дуже яскраве,в ароматі, вишня,малина,легка нота смородини. З легкою кислотністю
Олена
Читати далі
Ароматне,тропічне, вишня і шипшина в ароматі,хороша кислотність
Алексей
Читати далі
необычно мощное и очень яркое розе с выдержкой в бочке. ягоды, пряности, свежесть. однозначно к еде.
Алексей
Читати далі
очень яркое и очень ароматное розе в прованском стиле. хорошая кислотность и мягкая фруктовость во вкусе.
Evgen
Читати далі
Ароматное,насыщенное с красными ягодами
Evgen
Читати далі
Свежее,фруктовое вино с небольшой сливочной сладостью
Dmitry
Читати далі
Хорошо заряженное розе. Однозначно и под еду тоже.
Dmitry
Читати далі
Яркое розе в Прованском стиле.
Dmitry
Читати далі
Сочные дикие ягоды. Великолепный фанки натюр <3

Винні любителі вважають рожеве вино несерйозним: напій для пікніків і вечірок, а не для задумливих дегустацій. Насправді, розе можна прирівняти тільки до ігристого в доречності до будь-якого столу і приводу.

Як роблять рожеве вино

Найпростіший спосіб отримати рожевий колір вина додати в біле вино трохи червоного, але такий метод легально використовують тільки для виробництва рожевого шампанського. В інших випадках в Європі суміш забороняється. У країнах Нового Світу офіційного обмеження немає, але суміш не роблять.

 

Тихе рожеве вино роблять двома техніками: коротка мацерація або метод «сенье».

Мацерація або skin contact

 

Сам по собі сік і білого, і темного винограду світлий, тому вино отримує рожевий колір зі шкірки темних сортів винограду. Для цього виноград подрібнюють і сік настоюють на шкірках. 

 

Процес мацерації використовують і для виробництва червоного вина, але для розе контакт з шкіркою триває менше: від декількох годин до тижня. Так виноградний сік отримує рожевий колір: чим довше триває мацерація, тим більш насиченим буде вино.

 

Винороби іноді пресують виноград: в цьому випадку мезга відразу ж видаляється, але шкірка розривається і встигає забарвити сік.

Метод «сенье»

 

На французькому слово Saignée означає «кровоточити». Ягоди не подрібнюють, а дають пустити сік самопливом під власною вагою винограду. Часто самоплив йде на розе, а концентрований сік, що залишився в ягоді використовують для виробництва червоного вина.

 

Стиль рожевих вин, зроблених за методом Saignée, насичений і фруктовий.

Відомі регіони і стилі розе

Рожеві вина Франції вважаються еталонними, але на французьке рожеве вино ціна може бути завищена через престижне походження.

 

Розе із Провансу світлі і ніжні, свіжі, з відтінком фруктів, цитрусових і троянд. Класичні провансальські сорти: гренаш, сенсо і мурведр.

 

Особливе місце в Провансі належить регіону Бандоль, так як це рожеве вино здатне красиво старіти в пляшці.

 

Друге відоме рожеве вино Франції Тавель з Південної Рони. Основний сорт тут гренаш. Для Тавеля проводять тривалу мацерацию, тому вина виходять насиченого кольору і смаку, з відчутними танінами.

 

В Україні популярне розе д’Анжу з Долини Луари. Це недороге і смачне рожеве вино часто потрапляє в категорію напівсухих вин. Розе де Анжу роблять на основі каберне фран.

 

Не європейське розе, яке прославилося і виготовляється в заводських масштабах White Zinfandel з Америки. Це рожеве вино з червоного сорту зінфандель. Вино з яскравим полуничним ароматом і смаком, з низьким рівнем алкоголю і по українській класифікації потрапляє в категорію напівсолодких вин.

 

Як подавати розе

Рожеве вино потрібно поставити в холодильник хоча б за годину до подачі. На столі вино ставлять у відро з льодом або холодною водою, щоб не нагрівалося.

 

Розе не потрібно декантувати.

 

Келихи підійдуть ті ж, що і для білого, і для червоного вина. Головне тонке скло і форма келиха «тюльпан».

З чим поєднувати рожеве вино

Рожеві вина універсальні і поєднуються як білі вина з білою і червоною рибою, морепродуктами, ікрою, овочами, підійдуть на аперитив і з закусками. 

 

Розе поєднуються і як червоні вина: червоне м’ясо, птиця, піца, паста і лазанья.

 

Ігристе та напівсухе розе також підійде до гострої їжі, азіатської кухні.

Як вибрати розе

 

При покупці розе дивись на регіон, рік врожаю, рівень алкоголю і колір вина. Чим спекотніше країна або регіон тим більш насиченим буде розе.

 

Розе здасться важкими в смаку без їжі, якщо колір темний, а алкоголь вище 13%.

 

Не купуй розе старих урожаїв і ті, які зберігалися на освітлених сонцем полицях. Вибирай розе які не досягли 3 років від року врожаю. Згодом розе втрачає свіжість і аромат, смак стає плоским і нудним.

 

Щоб вигідно купити рожеве вино, замовляйте розе в WineWine за оптовою ціною, яка діє при покупці від 6 будь-яких пляшок. Можна взяти 6 різних рожевих вин і ціна за кожен напій буде оптовою.

Часто задаваемые вопросы:

Як обрати рожеве вино?
Під час вібору слід звернути увагу на регіон, рік врожаю, рівень алкоголю.

Які кращі регіони рожевого вина?
Рожеві вина із Провансу – свіжі, з відтінком фруктів, цитрусових і троянд. Американське рожеве вино з червоного сорту зінфандель – з яскравим полуничним ароматом і смаком, з низьким рівнем алкоголю.