Blaissac Bordeaux Rose – чудове рожеве вино з регіону Бордо, яке красиво грає на сонці. Добре збалансоване вино з рівними частинами свіжої кислоти і червоних літніх фруктів.
Колір Blaissac Bordeaux Rose: глибокий гренадіновий.
Аромат Blaissac Bordeaux Rose: інтенсивні ноти полуниці, смородини і цитрусових.
Смак Blaissac Bordeaux Rose: легкий і елегантний, вино неймовірною ароматичної насиченості, повного тіла і післясмаку, повного свіжості.
Рекомендації щодо подачі Blaissac Bordeaux Rose: вино прекрасне в якості аперитиву, а також прикрасить весняні салати, літні страви на грилі, тартар з лосося, овочеве різотто або навіть пікантні пироги.
Подавати Blaissac Bordeaux Rose найкраще охолодженим до температури від 8 до 10 ° C.
Про виробництво Blaissac Bordeaux Rose:
Виноградник, з якого збирають виноград для Blaissac Bordeaux Rose, знахдиться у регіоні Бордо: він тягнеться уздовж Гаронни і Дордонь, піднімається по сонячним схилах і простягається до Атлантичного океану.
Особливостями його клімату є м’якість взимку і жара, але не надмірна влітку. Сама ця стриманість температур дозволяє виноградним лозам давати ідеально стиглий виноград під час збору врожаю.
Грунт під виноградними лозами Блейсака глинисто-вапняковий, змішаний з гравієм. Такий грунт змушує рослини відрощувати довге коріння, щоб дістатись поживних речовин і прогодуватися.
Через підвищену довжину коріння цукор і таніни повільно поступають до ягід і повільніше, ніж зазвичай концентруються. Це значимий фактор для отримання міцного і насиченого винограду високої якості.
Вина Blaissac висловлюють всю працю чудових виноградарів, які по обидва боки лиману терпляче обробляють свої виноградні лози.
Багаторічне партнерство дозволило побудувати довірчі відносини: винороби прагнуть надавати якісний виноград ідеальної зрілості, в той час як Блейссак прагне до збільшення виробництва за рахунок справедливої винагороди за свою працю.
Завдяки цьому процесу Blaissac гарантує своїм покупцям якість кожного врожаю в червоному, білому і рожевому кольорах.
Кожне гроно винограду для вин Blaissac обережно знімається з лози вручну в момент його ідеальної зрілості. Після цього ретельно зібрані грона потрапляють в підвал до майстра льоху виноробні Янніка Гая. Там виноград обережно пресують.
Для виробництва червоного вина отриманий свіжий сік мацерують протягом декількох днів разом зі шкіркою і насінням. Цей процес дозволяє максимально витягти з винограду його колір колір і максимум дубильних речовин. Для виробництва білих та рожевих вин процес мацерації не потрібен.
Наступним етапом приготування вина є його ферментація. Саме на цій стадії виробництва цукор у вині перетворюється на спирт. Останній за часом, але на за значенням для якості вина етап: витримка. Вино Blaissac Нарешті витримується кілька місяців.
Термін витримки вина може змінюватись, бо залежить від багатьох факторів і визначається індивідуально для кожної партії вина.
Але завжди це оптимальний термін часу, необхідний винограду для остаточного перетворення в вино і для розвитку своїх ароматів.
Всі ці процеси винограда допомагає проходити добре підготовлена командою Blaissac під керівництвом майстра погреба Яннік Гая.
Саме така повага до кожного виноградного грона, дбайливість в приготування та уважність до деталей роблять вина Blaissac такими чудовими.
Вино Blaissac Bordeaux Rose завоювало золоті медалі на Concours de Bordeaux і Gilbert & Gaillard International Challenge 2019.
Відео Блейсак Бордо рожеве
Бренд Blaissac належить компанії Groupe Castel. Це найбільший виробник вина у Франції і в Європкомпанія
Заснована компанія дев’ятьма братами і сестрами в 1949 році на території Бордо. На даний компанія розрослася до міжнародної сімейної компанії з 21 маєтком.
У світовому рейтингу Groupe Castel займає 6е місце і володіє виноробними і пивоварнями не тільки у Франції, але і в Європі і в Африці.
У компанії Groupe Castel є знакова іменна лінійка вин Maison Castel, яка носить ім’я засновників династії Кастель.
Вина цієї лінійки створюються на півдні Франції, де перші лози з’явилися ще 2,5 тис. Років тому і де зараз виробляють близько 70% вин всій Франції.
Обумовлено це теплим кліматом сприятливим впливом Середземного моря.
Зараз Castel управляє виноградниками площею 1400 гектарів: в Бордо, Провансі, Луарі та Лангедоці.
Castel постійно збагачує свій виноробний досвід, виробляючи вина з максимальною повагою до терруару, навколишнього середовища і місцевого населення. Такий підхід дозволяє максимально продемонструвати індивідуальність кожного регіону, пропонуючи унікальні, якісні вина.
Всі напої від виробника Blaissac Bordeaux Rose
Офіційна сторінка виробника Blaissac Bordeaux Rose https://www.blaissac.com/
Фудпейрінг: аперитив, легкі страви, птиця, риба біла, риба червона
Andrii –
Легке та свіже розе. Аромат свіжої полуниці. Достатньо кислотне та бадьоре
Ігор –
Весняний варіант Розе, легке, освіжаюче, доволі кислотне… квітково-медовий аромат.
Олена –
Питке,ароматне розе. В ароматі полуниця і трохи цитрусів
Микола –
Свіжий, легкий, не суворий варіант розе. Купив – випив і все хорошо
Dmitry –
легкое и свежее розе сделанное в Прованском стиле