Магазин-склад — Вина — Бордо
✅ Кількість товарів у категорії: | 83 |
---|---|
✅ Середня ціна: | 4235 грн. |
✅ Найдешевше: | 359 грн. |
✅ Найдорожче: | 36000 грн. |
✅ Середній рейтинг: | 4.50 |
✅ Самое популярное: | Dourthe Bordeaux Blanc № 1 вино біле 0.75л - 574 грн |
Вишукане вино Бордо – це визнана класика. Свою назву алкоголь отримав за місцем виробництва. Це виноробний регіон на південному заході Франції. У цій провінції росте 112 тисяч гектарів виноградників
.
Археологи встановили, що перші вина в Бордопочали виготовляти стародавні римляни в середині I століття н.е. Розквіт виноробної епохи припав на XII століття. Однак 1337 року вибухнула Столітня війна, яка ледь не поставила хрест на виноробстві в цій провінції. Виробництво було відновлено 1453 року, коли регіон перейшов під контроль Франції.
До початку XIX століття головним сортом винограду вважався мальбек. Сьогодні виробники частіше використовують каберне совіньйон.
Усі напої з цього регіону – ассамбляжні, тобто їх виготовлено на основі кількох сортів винограду. Це зроблено невипадково. Бленди компенсують недоліки різних сортів.
Залежно від сорту винограду вина Бордоділяються на дві великі групи:
Апелласьйони регіону:
.
.
.
.
.
Також алкоголь виробляють в апелласьйонах Грав, Пессак-Леоньян, Барсак і Сотерн.
.
У кожного виробника є власна технологія виробництва алкоголю, яка часто тримається в секреті. Однак загальний спосіб широко відомий. Спочатку збирають урожай. Для виготовлення вин Бордо використовують виключно дозрілі ягоди. Вони ретельно очищаються та розчавлюються. Іноді їх піддають шапталізації, яка передбачає додавання цукру і зниження кислотності. Далі сусло піддають бродінню. Для цього використовують чани з нержавіючої сталі. Виходить мезга, яку пропускають через прес. Молоде вино Бордорозливають у дубові діжки, в яких воно витримується протягом певного часу. Точний термін залежить від сорту. Алкоголь купажують і знову відправляють на витримку. І тільки після цього напої розливають у пляшки та відправляють на продаж.
Вишуканий французький алкоголь заведено подавати в келихах тюльпаноподібної форми. Їх заповнюють не більше, ніж на ⅔. Температура подачі залежить від сорту. Для розкриття букета складних винів Бордопотрібно 15-18 градусів. Легкі квіткові сорти варто подавати за температури 8-12 градусів. А білі напої найкраще «звучать» при 13-15 градусах.
У магазині WineWine представлений великий вибір французького алкоголю. Ви можете замовити його онлайн із доставкою по Україні. Також напої можна забрати самовивозом із магазинів-складів. Вони діють у Києві.