Showing 1–24 of 303 results
✅ Кількість товарів у категорії: | 303 |
---|---|
✅ Середня ціна: | 957 грн. |
✅ Найдешевше: | 115 грн. |
✅ Найдорожче: | 5290 грн. |
✅ Середній рейтинг: | 4.46 |
✅ Найпопулярніше: | Cantina di Negrar Soave вино біле 0.75л - 299 грн |
Легке квіткове чи густе і маслянисте — біле вино роблять в різній стилістиці і вона залежить від сорту винограду, регіону та технології виробництва.
Якщо тривалий і складний процес виробництва вина спростити, то біле вино виготовляють так:
Виробництво червоного вина відрізняє один важливий процес. Червоний колір та терпкість з’являються після мацерації. Це процес, при якому шкірку винограду відокремлюють не відразу — вино на них настоюється. Сам по собі сік винограду світлий.
Виняток: помаранчеве вино — негласна категорія білого вина, яку не довго витримують на шкурках. Колір у оранжу насичений, бурштиновий, зустрічається і рожевий відтінок. У смаку відчуваються терпкість, як у червоного вина. У білого вина танінів не відчувається.
Солодкість вина залежить від кількості залишкового цукру — натурального цукру з ягоди винограду, який залишився після бродіння.
Важливо: класифікація в Україні відрізняється від інших країн. Іноді на оригінальній етикетці пишуть «сухе вино», а на українському стікері — «напівсухе». Також солодке вино іноді ризикує потрапити в Україні в «знижену» за кількістю цукру категорію напівсолодких вин.
В Україні сухим класифікується вино, в якому цукру до 5 г/л. В інших країнах — до 10 г/л.
Примарний вид вина, який існує в основному в пострадянських країнах. У «винних» країнах ти помітиш відсутність на етикетках тихих вин написів як semi dry або semi sweet. Лише сухе або солодке вино.
В Україні в напівсухих винах вміст цукру коливається від 5 до 25 г/л, в напівсолодких — від 25 до 80 г/л.
В Україні це біле виноградне вино зі змістом цукру від 80 г/л, в світі — від 30 г/л.
Щоб отримати солодке біле вино, з винограду видаляють «зайву» вологу і отримують високу концентрацію цукру:
Цукром вино не підсолоджують, але дозволяється додавати не зброджених солодкий сік з того ж винограду.
У солодких винах важлива кислотність, яка дає відчуття балансу, інакше цей сиропний напій неприємно пити.
На біле вино ціна залежить від регіону, якості винограду і зірковості виноробні.
Популярні сорти:
Білі вина бувають різними, тому правило «біле з рибою» вже вважається застарілим. Окремі екземпляри можуть поєднуватися навіть з м’ясом або десертом, але класичними парами будуть біла риба і морепродукти, суші, паста і інша їжа з білими соусами, птиця, закуски, овочі і салати.
З вином і сиром обережно: гострі і витримані сири переб’ють смак легкого вина. До гострих страв вибирай яскраві і напівсухі вина — мускат, рислінг, гевюрц і т.д.
Головне — подавай холодним: якщо біле вино гірчить, то продовжуй охолоджувати. Витримане, задублене біле легше переносить кімнатну температуру, а ось недороге біле вино постав в холодильник хоча б за годину-дві до подачі.
Дивись на ціну. Біле вино купити приємніше за оптовою ціною в WineWine: при покупці від 6 пляшок ціна буде суттєво відрізнятися. Не важливо, ці 6 пляшок — однакові чи різні.