ua|ru

Вина вермут

Купівля товарів у категорії “Вина вермут” - основна інформація

✅ Кількість товарів у категорії: 8
✅ Середня ціна: 849 грн.
✅ Найдешевше: 849 грн.
✅ Найдорожче: 849 грн.
✅ Середній рейтинг: 5.00
✅ Найпопулярніше: Montanaro Vermouth di Torino Rosso вино червоне 0.75л - 849 грн
nadia
Читати далі
сухий, тонкий і красивий вермут
Ольга
Читати далі
Свіжий смак. Відчувається мінеральність та лагідна кислотність. Для мене, нотки жовтих яблук.
Олександр
Читати далі
Все дуже погано, ніякої легкості та свіжості одна оксидація, абсолютно мертве вино з явно вираженими...
бравлсьарслеон
Читати далі
топ
Олена
Читати далі
Глибокий рубіново-червоний колір. В ароматі вишня,ожина, дуб,трохи перцю. Суха солодкість,середні танін....
Олександр
Читати далі
Супер
Неоніла
Читати далі
Дуже люблю цю текілу за її м'який смак. Задоволена покупкою саме в цьому інтернет магазині - менеджер відразу...
Олексій
Читати далі
Як на мене чудове "питке" вино, без зайвих різких нот. Мені чомусь на смак підсмажена скоринка домашнього...
Володимир
Читати далі
Легке, вишукане вино з Італії. Яскраві ноти червоних ягід.
V.OV.A.
Читати далі
Яскраве і насичене, але з низьким рівнем алкоголю. Рідкісне і незвичне. Рекомендую спробувати.

Що таке вермут та його основні характеристики

Вермут — кріплене ароматизоване вино, яке подається як аперитив і додається до коктейлів. Щоб надати напою характерний присмак та аромат, до нього додають трави й спеції. Серед найпопулярніших добавок — кориця, кардамон, звіробій, полин, кісточки вишні та ін. Смак виходить терпкий, солодкуватий і пряний.

Роль у світовій алкогольній культурі

Вермути посіли особливе місце в сімействі алкогольних напоїв. Щоб краще зрозуміти його, варто почати з історії.

Походження та історія створення

Спочатку лікарі прописували пацієнтам вермут для покращення травлення та профілактики кишкових захворювань. Це було ще за часів Стародавньої Греції. Сучасний пряний варіант з’явився вже у XVIII столітті в італійському місті Турин. Антоніо Карпано відкрив власне кафе, у якому напій подавали перед основною стравою, щоб пробудити апетит у відвідувачів і підготувати їх до ситної трапези.

Італійський червоний вермут — солодкий, тоді як його французький побратим — сухий, виготовляється з використанням сухого білого вина.

Еволюція в культурі аперитивів

Відразу після створення вермути — червоний і білий — розпивалися переважно на території тих самих країн, де вони й з’явилися. Згодом традиція пити пряне вино перед обідом чи вечерею перекочувала й до інших країн.

Наприкінці XIX століття цей різновид алкоголю стали додавати в коктейлі — Мартіні, Негроні та інші знамениті сьогодні мікси.

Виробництво вермуту

Досліджуючи особливості виробництва вермутів, особливу увагу варто приділити добавкам. Саме вони роблять смак унікальним і впізнаваним.

Основні інгредієнти

В основі вермуту — біле або червоне вино. Італійський сорт напою завжди готується на основі червоного, французький — білого. До нього додають есенції, трави, спеції. Серед найпопулярніших:

  • есенція з полину (основний інгредієнт майже будь-якого вермуту);
  • деревій;
  • бузина;
  • мускатний горіх;
  • розмарин;
  • цедра лимона та ін.

Щоб зробити смак збалансованим, до складу іноді додають настій ромашки або гвоздики.

Технологічний процес виробництва

Усе починається з підготовки добавок: їх потрібно підсушити та розтерти. Завдяки цьому вийде витягти з рослин більше аромату. Сухі інгредієнти заливають спиртовим розчином і настоюють упродовж 20 днів. Коли есенція готова, її фільтрують, як і винну складову. Потім рідини змішують.

Згладити гіркоту трав’яної настойки допомагає цукор, а спирт є натуральним консервантом. Суміш ще декілька разів фільтрується й лише після цього розливається по пляшках.

Особливості різних видів вермуту

Виділяють п’ять основних видів:

  1. Vermouth Bianco — білий, напівсолодкий (відсоток цукру — від 10 до 15);
  2. Vermouth Rosso — класичний червоний, солодкий (понад 15% цукру).
  3. Vermouth Secco — класичний сухий, несолодкий (менше ніж 4% цукру).
  4. Vermouth Rose — рожевий, на смак нагадує щось середнє між білим і червоним.
  5. Vermouth Bitter — бітер, гіркий і зазвичай подається вже після їди для покращення травлення.

Кожен із цих напоїв варто спробувати та порівняти, щоб визначити власні вподобання.

Популярні марки та види вермуту

Сьогодні купити вермут пропонує безліч брендів. Розглянемо найкращі марки.

Martini

Італійська компанія названа на честь засновника Алессандро Мартіні. Заснована в 1863 році. Базується в Турині та виготовляє білий, червоний і рожевий вермути. В асортименті є екстрасухий і золотистий.

Cinzano

Ще один італійський бренд. Відомий білим і сухим вермутом, червоним кріпленим вином без надмірної солодкості.

Noilly Prat

Класичний французький вермут на основі сухого білого вина вважається канонічним зразком напою. Рецепт з’явився 1813 року, майже за 50 років до створення канонічного білого вермуту від Martini.

Punt e Mes

Темно-коричневе гірке італійське кріплене. Назва буквально означає співвідношення половини порції бітера та однієї частки вермуту.

Montanaro

Італійська винокурня з власними рецептами та традиціями. Усі напої бренду — яскраві та впізнавані: з терпкою й багатогранною смаковою палітрою, додаванням вина Марсала.

Переваги замовлення в магазині WINE WINE

В інтернет-магазині покупці знайдуть не тільки вино, а й міцний елітний алкоголь — оригінальний і сертифікований. В асортименті багато рідкісних позицій, які не продаються в супермаркетах. Ціна вермуту та іншого алкоголю значно знижується під час акцій. На сайті доступна купівля гуртом і в роздріб.