Вермут Martini Bianco – найвідоміший білий вермут. Класика від однойменної компанії.
Вермут Martini Bianco світло-солом’яного кольору із зеленуватим відтінком. Вермут Martini Bianco має м’який аромат ванілі та трав.
Смак характерний та незвичайний: вермут Martini Bianco гармонійно поєднує в собі і легку гіркоту і трохи терпкості і ванільну солодкість.
Вермут Martini Bianco та його історія
У 1847 році, в Італії біля міста Турин кілька бізнесменів почали виробляти вино, спиртні напої і вермут під в компанії під назвою Distilleria di Spirito di Vino.
В той період в Італії напої, настояні на травах були дуже популярними. Вони вважались лікувальними, бо покращували самопочуття, та сприяли кращому травленню.
Цей факт та дуже сприятливі економічні умови того часу призвели до швидкого росту популярності різноманітних трав’яних настоїв. Компанія почала набирати оберти та заробляти гроші.
Саме у цей час до компанії приєднався італійський бізнесмен Алессандро Мартіні і у 1863 році очолив її. Компаньонами Алессандро були Луїджі Россі і Теофіло Сола.
Саме Луиджи Россі, що прекрасно розбирався в травах і виноробстві, створив рецепт того самого вермуту, що швидко став настільки знаменитим.
Компанія одержала протекцію короля Пємонту, почала розвиватись ще швидше та відкрила декілька дочірніх компаній. 1863 рік офіційно вважається роком народження Martini і саме цей рік поміщається на етикетці кожної пляшки.
Саме у 1863 році компаньйони Мартіні, Сола і Россі змінили назву компанії на Martini, Sola & Cia і саме в цей рік вони почали експортувати свою продукцію по всьому світу.
У 1865 році вермут Мартіні вже отримав купу нагород в Дубліні, а у 1867 зумів підкорити Нью-Йорк. Потім було ще безліч нагород: у Парижі, у Відні і у Філадельфії.
Всього лише через 30 років з моменту створення, вермут Martini підкорив собі весь світ. Після смерті Теофіло Сола у 1879 році, його частка відійшла його синам.
Але нащадки Сола продали всі свої акції, засновників залишилось тільки двоє і компанія змінила назву на Martini & Rossi.
Пізніше з метою диверсифікації продукції була заснована компанія Vino Canelli Spumante, яка і тепер виробляє ігристі вина під назвою Asti Martini.
У 1905 році помер Алессандро Мартіні і компаній перейшла до трьох синів Луїджі Россі. Починаючи з 1922 року по всьому світу крім США компаніс стала називатись просто Martini.
Перейменувати компанію у США не вийшло, бо ця назва вже була офіційно присвоєна однойменному коктейлю. У США назва залишилась Martini & Rossi.
Компанія Martini сьогодні
Заповзятливий дух Мартіні та творчий геній Россі були перетворені на вермут, який протримався більше 150 років: неповторний Вермут Martini Bianco.
Від ароматичних рослинних рослин відомого вермуту до золотого блиску вин Asti – вплив Martini без перебільшень охоплює континенти та десятиліття. Проте його суть назавжди міцно вкорінена в регіоні П’ємонт.
Мистецтво змішування в Martini – це вміння, довірене кільком обраним, яке передається від майстра до майстра через вісім поколінь.
Джузеппе Беппе Муссо, майстер-змішувач, та Івано Тонутті, майстер-травник, продовжують спадщину оригінального майстра-змішувача Луїджі Россі.
Ставши частиною сімейства Martini у 1994 року, Беппе обирає вина та керує делікатним процесом змішування для кожного виду. Івано протягом року куштує більше 500 рослин, щоб для виготовлення Martini використати лише найякісніші інгредієнти.
Тільки Беппе та Івано знають секретні рецепти, які пильно охороняються засновниками. Asti Martini оживляє майстер ігристого вина Blender Livio Prandi.
Співпрацюючи з багатьма з 300 дрібних виробників регіону Асті – спільно відомих як Conferenti – він продовжує давню і віддану відданість Martini ремісникам регіону.
Результат – вибір ігристих вин, які перетворюють традиції та сучасність на справжнє свято винограду Bianco Moscato.
Будь то обмежені видання, які відзначають історію бренду, або класичні напої, котрі люблять бармени по всьому світу, кожна пляшка Martini починається з вин, ретельно відібраних лише з найкращих врожаїв.
Для вермуту поєднують хрусткі білі вина та ретельно розроблені комбінації ароматних фруктів, кори, екзотичних спецій та трав.
Місце, вибране для виробництва Martini, не було щасливим випадком.
Крихітне село Пессіоне було ретельно підібрано завдяки близькості до виноробів П’ємонту, багатих ботанікою передгір’ях Альп, торгівлі вермутами в Турині та порту Генуї.
Створений на залізничній лінії Турін-Асті-Генуя – між виноробними пагорбами Монферрато і Генуєю, воротами на міжнародні ринки – Martini продовжує подорожувати світом з цього крихітного місця.
Сьогодні відвідувачі з усього світу повертаються до Пессіоне, щоб вивчити спадщину його найвідомішого експорту.
Будинок Casa Martini, Музей вина та Галерея Mondo Martini: це маленьке сільське місце є магнітом для найкращих барменів у світі, любителів вина та любителів коктейлів, а також місцем деяких найцікавіших культурних моментів Martini.
Відео вермут Мартіні Б’янко
Офіційна стрінка вермут Martini Bianco: https://www.martini.com/
Всі напої від виробника вермут Martini Bianco
Фудпейрінг: аперитив, коктейлі
Відгуки
Відгуків немає, поки що.