ua|ru

Рожеві Вина Іспанії

Купівля товарів у категорії “Рожеві Вина Іспанії” - основна інформація

✅ Кількість товарів у категорії: 6
✅ Середня ціна: 518 грн.
✅ Найдешевше: 359 грн.
✅ Найдорожче: 677 грн.
✅ Середній рейтинг: 4.40
✅ Самое популярное: El Coto Rioja Rosado вино рожеве 0.75л - 359 грн
Олена
Читати далі
Дуже яскраве,в ароматі, вишня,малина,легка нота смородини. З легкою кислотністю
Алексей
Читати далі
необычно мощное и очень яркое розе с выдержкой в бочке. ягоды, пряности, свежесть. однозначно к еде.
Evgen
Читати далі
Ароматное,насыщенное с красными ягодами
Dmitry
Читати далі
Хорошо заряженное розе. Однозначно и под еду тоже.
nadia
Читати далі
легке, ніжне, полуничне
Коля
Читати далі
Вино рожеве з легкою кислотністю і ягодками та фруктами. Ароматне і питке. Сподобалось!
Denys
Читати далі
Свежее, много малины.
Denys
Читати далі
Мощное розе. Хотелось бы посвежее.
Дмитрий
Читати далі
Достаточно тяжелое, точно не для любителей прованса.
Надя
Читати далі
Ок)

Вишукане рожеве вино давно вже стало класикою легкого алкоголю. Воно вирізняється ніжним смаком з вишуканою текстурою і неповторним легким ароматом. Відтінки напою варіюється від дуже світлого до насиченого червоного кольору.

Перші рожеві вина з’явилися в античні часи. Стародавні греки та римляни не любили міцний алкоголь. Вони розбавляли його водою, щоб надати йому м’якшого смаку. У Середні віки в Бордо з’явився напій ніжно-рожевого кольору під назвою “Кларет”. А 1882 року своє рожеве вино приготував француз Мішель Тавю. Він використовував виноград Каберне. Саме Франція вважається батьківщиною винаходу цього алкогольного напою. Згодом його стали виготовляти по всьому світу.

У магазині WineWine представлений великий вибір рожевих вин. Вони розрізняються за технологією виробництва, палітрою кольору і географією виготовлення. Така різноманітність дає змогу підібрати сорт залежно від особистих смакових уподобань.

Технології виробництва рожевого вина

Напій виробляють чотирма способами:

  1. Купажування. Передбачає змішування червоного і білого вина. Цей спосіб хороший тим, що окремі сорти винограду можуть усунути недоліки смаку інших видів ягід. Завдяки цьому можна домогтися практично ідеального смаку. У Європі цим способом виробляють тільки ігристі рожеві вина.
  2. Метод Меньє. Його також називають “кровопусканням”. Ця технологія вирізняється складністю і дорожнечею. Її суть полягає в тому, що ягоди винограду дають сік, лопаючись від власної ваги. Отримане рожеве вино вирізняється фруктовим ароматом. Мінус технології – довгий період очікування, коли ягоди почнуть лопатися.
  3. Метод прямого пресування грон винограду. Найшвидший спосіб віджимання соку. При цьому напій отримує характерний сірий відтінок. Через це сорт так і називають “сірі вина”.
  4. Метод марценації. Має на увазі короткочасне настоювання на меззі.

За правилами пресовані ягоди мають перебувати в контакті зі шкіркою не більше доби. Точний час настоювання залежить від двох чинників:

  • сорт винограду;
  • бажаний колір напою.

Географія виробництва

Благородні напої вишуканих ніжних відтінків виробляють у таких країнах:

  • Франція – батьківщина Розе, рожеві вина з цієї країни вирізняються глибоким ароматом і насиченим смаком, їх виробляють у Провансі, Анжу і Тавелі;
  • Португалія – візитною карткою цієї країни вважається алкоголь Mateus Rose;
  • Іспанія – тут виробляють розадо, напої вирізняються високим вмістом спиртів і ягідним ароматом, у якому відчуваються нотки свіжої трави;
  • Італія – прославилася своїм рожевим вином на весь світ, смак і аромат залежать від регіону, в якому було вироблено алкоголь, у центрі країни випускають легкі сорти, а на півдні виготовляють ароматні та яскраві напої.

Як подавати рожеве вино

Цей напій сміливо можна назвати універсальним. У нього дуже різноманітні гастрономічні поєднання. Алкоголь добре поєднується з м’ясом і птицею. Його також можна подати з салатами та морепродуктами. Напівсолодке розе розкриє букет смаку з десертами та сирами.

Напій краще подавати охолодженим. Ідеальна температура – 10-12 градусів. Тоді рожеве вино проявить найкращі грані свіжості та легкості. Келих потрібно підбирати залежно від сорту напою. Сухі – найкраще демонструють смакові якості в звужених зверху келихах. А для напівсолодких – підійдуть келихи з широкими краями.

Про доставку з сайту WineWine

Доставка виконується кур’єром, службами “Нова пошта” та “Укрпошта”. У Києві можлива доставка кур’єром.