Eugenio Rosi Riflesso Rosi – розе з характером.
Вино закрите на кронен-кришку (металічну), але нехай це не вводить в оману: Riflesso Rosi – це не пет нат. Зате натюр і біодинаміка в своїх кращих проявах.
Аромат фруктовий, з нотами вишень, суниць, малини, легким відтінком підліску, кореню солодки.
Смак освіжаючий, питкий, соковитий, стійкий.
Riflesso Rosi несподівано гарно розвивається протягом кількох років.
Особливості вініфікації Eugenio Rosi Riflesso Rosi
Бленд марцеміно, каберне совіньйону та мерло.
Спонтанне бродіння на диких дріжджах.
Спочатку коротка мацерація (2 дні), потім додаються шкірки нозіоли і проходить тривала мацерація (30 днів).
Витримка в сталі 12 місяців.
Без оклейки. Без фільтрації.
Про виробника Eugenio Rosi Riflesso Rosi
Eugenio Rosi – маленький крафтовий винороб зі звичайною виноробною історією:
- вивчився на енолога в San Michele All’Adige,
- працював на різних виноробнях у Валгагаріні (Трентіно),
- взяв в оренду невеликий виноградник і не почав власну справу,
- став повелителем марцеміно
Марцеміно – автохтонний сорт Трентіно. Пізньостиглий, але схильний до хвороб, тому збирають його рано.
І через ранній збір у більшості місцевих виноробів марцеміно має зелені трав’янисті нотки. Це вже виділяє Еудженіо від більшості виробників Трентіно.
Євдженіо Росі збирає виноград якнайпізніше. Потім додатково підв’ялює частину урожаю на стелажах у вентильованих приміщеннях (горище) – як для амароне.
Після сушіння 15-25 днів цей виноград додають до уже ферментованого сусла, щоб підвищити рівень цукру та стиглість.
Вина Eugenio Rosi витримуються лише в славонському дубі і іноді у вишневих бочках (до речі, в орендованих підвалах із старовинних палаців міста в Кальяно, Палаццо Демартін).
Його перше Esergesi вино вийшло в 1997 році.
Виробляє на рік лише біля 18000 пляшок вина.
У Євдженіо Росі немає ні сайту, ні інстаграму, ні фейсбука. Щоб проникнутись крафтовою атмосферою можна лише глянути чужі відео з ютубу (але вони на італійській)
Фудпейрінг: ікра, аперитив, морепродукти, риба біла, риба на грилі, риба червона
Dmitry –
Сочные дикие ягоды. Великолепный фанки натюр <3
Олександр –
Обязательно пробовать! Насыщеное, ягодное
Не типичное розе)
Олена –
Неочікуване розе, здивувало. Ягідне. Варто скуштувати
Алексей –
достаточно насыщенное и мега-сочное розе, которое больше похоже на легкое красное вино.