Nicola Gatta Rosé de Noirs Nature – зразкова структура і елегантність такого рівня, який нелегко знайти навіть у рожевих вин Шампані.
Аромат елегантний та вишуканий, з нотами свіжоспеченого тіста, стиглих червоних фруктів та лісових ягід.
Смак витончений, але яскравий і з вираженою соленою мінеральністю.
Особливості виробництва Nicola Gatta Rosé de Noirs Nature
Rosè de Noirs від Nicola Gatta – це 100% піно нуар.
Вино ферментується в нержавіючій сталі з контактом зі шкірою протягом декількох годин, потім розливається в пляшки для другого бродіння, де воно залишається на осаді протягом 60 місяців (місячних циклів).
Без фільтрації та сульфітів.
Про виробника Nicola Gatta Rosé de Noirs Nature 60 lune
Нікола Ґатта — молодий енергійний винороб, який робить ігристі вина класичним методом, але наповнює їх власною індивідуальністю.
Його вина – це нетипова та безкомпромісна сторона Франчакорти.
Виноробня розташована в Гуссаго (Gussago), в провінції Брешіа (Brescia), на самому сході Франчакорти, і займає лише 5,5 гектарів.
Нікола Ґатта завжди ставить природу на перше місце, поважаючи та підтримуючи її, слідуючи принципам біодинаміки.
«Я приймаю кожне своє рішення поступово: іноді йду вперед, іноді роблю крок назад. Мій метод – класичний, але хоче бути гімном різноманітності».
В цьому регіоні небагато виноробів, які б працювали «кустарним способом», намагаючись відновити і відобразити в вині природний потенціал теруару та винограду.
Нікола народився в Гуссаго і виріс у родині виноробів, але після знайомства з світом натурального вина він вирішив почати виробляти вино з якомога меншими маніпуляціями та втручаннями.
Ґрунти Гуссаго дуже схожі на грунти Шампані, і саме тому Нікола постановив собі місію робити найкраще ігристе вино регіону, йдучи власним виноробним шляхом.
Він покинув консорціум Franciacorta і відмовився від Franciacorta D.O.C.G, щоб піти звільнитися від усіх виробничих обмежень.
Ігристі вина Nicola Gatta виготовляються з класичних сортів винограду регіону – шардоне та піно нуар, які вирощуються на висоті близько 400 метрів на вапнякових пагорбах.
На винограднику уникають будь-яких хімічних речовин, включаючи добрива, інсектициди чи гербіциди, дозволяючи природі спонтанно знайти свій власний шлях.
Ферментація відбувається спонтанно та каталізується місцевими дріжджами. Тут також не застосовується фільтрація, освітлення чи додавання діоксиду сірки.
Крім того, час витримки вимірюється в місяцях відповідно до біодинамічних принципів, і кожен місяць відповідає приблизно 29 дням, тобто періоду між двома повними місяцями.
Виноградники Nicola Gatta
Виноградні лози ростуть на пагорбах Гуссаго, де ґрунти – стародавні та морські, характеризуються сильною присутністю вапняку.
Коріння ростуть в їдкому середовищі, не родючому, і в кліматі з постійними перепадами температури.
Це змушує рослину компенсувати ці “незручності” та шукати альтернативні рішення — тут проявляється унікальна індивідуальність виноградних лоз.
Виноград вимушений видобувати та концентрувати, назбирувати життєві соки (звідси – концентрований насичений аромат та підкреслена мінеральність).
На більш традиційному, родючому ґрунті лозам все дається легко, тому вони ніколи не мають потреби розвивати таку свою індивідуальність.
Інші вина від виробника Nicola Gatta Rosé de Noirs Nature.
Офіційний сайт виробника Nicola Gatta Rosé de Noirs Nature: nicolagatta.com
Відгуки
Відгуків немає, поки що.