Кальвадос Comte Louis de Lauriston Reserve – бленд грушевих та яблучних спиртів, витриманих більше трьох років в дубових бочках і бутильований при міцності 42%.
В ароматі кальвадосу Comte Louis de Lauriston Reserve переважають ноти фруктів (яблук і груш), кориці, ванілі та інших спецій, відтінки квітів та мінералів.
Смак цього витриманого кальвадосу з еластичною, злегка деревною структурою.
Кальвадос Comte Louis de Lauriston Reserve ідеально підходить до Trou Normand – традиційного нормандського десерту із кальвадосу та вершкового морозива-щербету.
Виробництво кальвадосу Comte Louis de Lauriston Reserve
Кальвадос Comte Louis de Lauriston Reserve роблять з добірних груш та яблук, зібраних в садах поблизу Домфрон (Domfrontais).
Груш в бленді більше, ніж яблук. Зібрані у період з жовтня по листопад фрукти миють та перетирають на механічних терках.
Масу, що вийшла, пакують у спеціальні мішки з джуту та відправляють прямо під прес. Отриманий змішаний грушево-яблучний сік розливають по дерев’яних бочках та залишають на ферментацію протягом зимових місяців.
Всю зиму той сік у бочках бродить, цукор в ньому переброжує у спирт, під час чого утворюються бульбашки. Поступово кількість цукру зменшується і кальвадос стає сухим. Це є тим самим моментом, коли напій готовий до дистиляції.
Кальвадос переганяється один раз, а потім витримується протягом трьох років у старих дерев’яних бочках і барелях.
Відзнаки кальвадос Comte Louis de Lauriston Reserve:
- Gilt Medal, Vimoutiers 2017 (France)
- Gold Medal, Gilbert & Gaillard 2016 (France)
- Gold Medal, Vimoutiers 2015 (France)
- Gold Medal, I.W.S.C. London 2013 (Grande Bretagne)
- Silver Medal, Vinalies Internationales 2013 (France)
- Grand Prix d’Excellence, Vinalies Nationales 2010 (France)
- Gold Medal, Paris 2009 (France)
- Silver Medal, I.W.S.C. London 2009 (UK)
- Silvert-Gilt Medal, Vimoutiers 2009 (France)
- Silver Medal, Paris 2005 (France)
Історія виробника, що готує кальвадос Comte Louis de Lauriston Reserve
Погреб Comte Louis de Lauriston був заснований для того, щоб покласти край незаконній дистиляції кальвадосу в регіоні Домфронт. Сьогодні її погреби зберігають забуті скарби, збережені ще з періоду підпільного виробництва: унікальний асортимент вінтажів, що охоплює кілька десятиліть.
Регіон Домфронт завжди був колискою сімейного сільського господарства. Він складався з невеличких ферм, розділених узенькими вуличками і непрохідними огорожами.
В часи, коли перегонка Кальвадоса була незаконною, регіон Домфрон з його змішаними лісами і пасовищами на горбистій місцевості був наче створений для підпільної діяльності.
Кальвадос часто спішно переганяли тут в штормові зимові ночі, коли ніякі офіційні особи не наважувались приїжджати. Але однієї ночі 1962 року група завзятих акцизників увірвалася в один з підвалів і зловила таки бутлегерів на гарячому.
Протягом всього лише години часу до цього дому прибули десятки сусідніх фермерів, загадковим чином дізнавшись про те, що один з їх числа потрапив в біду. У меншості акцизні чиновники були змушені вишикуватися в лінію у стіни в світлі фар тракторів і автомобілів, побудованих півколом навколо них.
Побоюючись, що ситуація може погіршитися, деякі з присутніх послали по графа Луї де Лорістона, тодішнього генерального секретаря місцевої фермерської федерації. Графа просили допомогти знайти вихід з глухого кута.
Після нескінченних переговорів було вирішено, що штраф, накладений на дистилерію, буде анульований, якщо кальвадос буде виробляється, зберігатись і продаватись у повній відповідності з законом. Граф Луї де Лористон взяв на себе зобов’язання довести проект до кінця.
З того 1962 року кальвадос, дистильований в домашніх умовах фермерами з використанням традиційних місцевих методів, доставляється в підвали Сhais Du Verger Normand і продається під торговою маркою Count Louis de Lauriston. Він регулярно поповнює запаси витриманих кальвадос, якість яких підтверджено 200 медалями та почесними грамотами.
У 1992 році Chais du Verger Normand об’єдналися для виробництва та продажу кальвадосу з Christian Drouin S.A. В рамках цієї угоди Луї де Лористон передав бренд Count Louis de Lauriston компанії Cristian Drouin, поставивши лише одну умову: якість кальвадосу має залишатися бездоганною.
У 2008 році Гійом Друен змінив Моріса Шевре на посаді керівника погребів.
Протягом століть фермери регіону Домфронт виробляли кальвадос, в якому велика частина груш була змішана з сидром і яблуками. Груші стали частиною процесу пивоваріння та дистиляції кальвадосу в 14 столітті.
Особливості кальвадосу з регіону Домфронт були визнані в 1942 році завдяки присвоєнню регульованого найменування Domfront Calvados.
Район Домфронт добре відомий своїм великою кількістю грушевих садів, а кальвадос, вироблений в цьому регіоні, завжди мав унікальний характер, який цінується знавцями.
Офіційна сторінка виробника, що робить кальвадос Comte Louis de Lauriston Reserve: calvados-lauriston.com
Всі напої від виробника кальвадосу Comte Louis de Lauriston Reserve
Відгуки
Відгуків немає, поки що.