Terra Serena 1881 Frizzante PIU
Про виробника Serena 1881 Frizzante PIU
Улюблений опис виноробень про традиції і інновації (с) дуже пасує Terra Serena.
Це історія роду, яка сягає 1390 року і в 1881 році стає “винною” історією, коли Pietro Serena почав продавати своє вино в дерев’яних кегах. Наступні покоління теж вносили в сімейний бізнес свої інновації, які в основному стосувались форми продажу (експерименти з різними ємностями).
Але справжні прорив стався в 70-80х роках 20 століття.
Брати Giorgio та Gerardo Serena (які були за освітою хіміком та економістом) зосередились на сегменті ХоРеКа і почали для закладів продавати просекко в металічних кегах.
Це вирішило питання оксидації та “вивітрювання” бульбашок ігристого вина після відкриття пляшки в ресторані.
Інновації щодо бережливого ставлення до екології в Terra Serena теж практикують.
Наприклад, Разом з Ca’ Foscari University в Венеції розпочали науково-дослідний проект по видобутку енергії із відходів вініфікації. Так-ось винна sustainable energy.
Сьогодні Серена – один з головних виробників просекко.
Гарно ілюструє це все два наступних відео: романтика і краса виноградників + високотехнологічний завод Serena.
Офіційний сайт Serena: terra-serena.it
Юлия –
Лёгкое вкусное шампанское, в идеале охлодить , с утра голова не болит .