Volcanalia Ambaraba Frizzante sui Lieviti – досить рідкісна пляшка від малесенького виробника.
Volcanalia Ambaraba виготовлене із 100% гарганеги із вулканічних грунтів, з легкою мацерацією та додваванням сусла з підсушеного винограду в якості тиражного лікеру перед бутиляцією.
Чому Volcanalia Ambaraba не пет нат?
Пет нат – сусло заливають в пляшку і там воно доброджує.
Для Volcanalia Ambaraba роблять спочатку базове тихе вино, яке потім заливають в пляшку і витримують на осаді протягом три роки (як ігристі за класичним методом).
Спонтанне бродіння на диких дріжжах в сталі, витримка в бетонних резервуарах.
Вініфікація без регулювання температури та додавання сірки.
Реліз – трохи більше 6 тисяч пляшок.
Слово “вулканалія” – означає свято, яке римляни присвячували Богу Вулканів і святкували кожного 23 серпня – після завершення урожаю.
Volcanalia Ambaraba Frizzante sui Lieviti – не надто прозорого, насиченого жовтого (майже оранжевого) кольору. Вино не цілком прозоре через те, що нефільтроване, не зяте з осаду.
Профіль фруктово-квітковий, з мінеральними нотами. Смак досить повнотілий, яскравий, насичений, дуже свіжий. Volcanalia Ambaraba Frizzante sui Lieviti має хорошу кислотність.
Про виробника Volcanalia Ambaraba
Volcanalia – це органічний та біодинамічний підхід, але, на відміну, від трендових “натуральних вин”, вина Volcanalia дуже чисті, без осидації та редукції, не викликають запитань.
Це малесенький виробник із Венето, який робить оражеві, пет нати та традиційні ігристі.
Щоб зрозуміти, наскільки “крафтовий” малесенький виробник: в них всього 7 гектари землі, з них 4 гектари – це виноградники на пагорбах Гамбеллара (Віченца).
Зараз Гамбарелла не надто на слуху, але раніше це був відомий регіон своїми білими та солодкими винами.
Вулканічні чорні базальтові грунти та пагорбиста місцевість дають можливість робити вина з хорошою кислотністю і хорошим потенціалом до витримки.
У Volcanalia одні з найстріших виноградників гарганеги.
Висота виноградників – 300 м над рівнем моря.
В середньому в рік вони роблять 20 тисяч пляшок.
Звісно ж, ніякої обробки виноградників, ніякого зрошування, повністю ручний збір, ніякої сірки, дикі дріжджі – суцільне невтручання в природній стан речей.
Rossella Mastrotto почала робити вина Volcanalia в 2014 році.В той рік вона вирішила піти в sabbatical і подорожувати: США, Австралія, Індія, Південна Америка.
Повернувшись, остаточно вирішила кинути сімейний бізнес і взялась за роботу над місцевими 40-50-річними лозами гарганеги.
Бульбашки – її особиста пристрасть і починала вона саме з них, але зараз робить і тихі (але виключно білі і виключно з гарганеги).
Офіційний сайт виробника: www.volcanalia.wine
Інші вина Volcanalia.
Фудпейрінг: закуски, паста з білим соусом, птиця, риба біла, риба на грилі, риба червона, суп
Артем –
Суперлегке,освіжаюче і соковите вино. Дуже легко і зрозуміло
Олена –
Насичене,яскраве,кислотне .
Алексей –
сочное, яркое, свежее и понятное игристое на осадке. большой плюс в том, что оно не выглядит слишком уж странным, как многие подобные вина.