Casa Valdes Tinto — легке червоне фруктове вино з центральної Іспанії
Аромат Casa Valdes Tinto: фруктовий
Смак Casa Valdes Tinto: збалансований, легкий, свіжий, фруктовий
Колір Casa Valdes Tinto: чистий, яскраво-червоний
Про виробника Casa Valdes Tinto:
Вино Каса Вальдес Тінто виробляється компанією Bodegas Máximo, що виробляє сучасні сортові вина з інтернаціональним стилем. Так виноробня планує створити інший спосіб розуміння вина: такий, що дозволить вийти за межі регіонів, за тенденції, за межі моди.
У виробництві вина компанія керується принципом: “головне – це якість”. А якість визначається походженням, сортом винограду, способом догляду за виноградником та то, яким чином він трансформується всередині виноробного заводу. Кожен з цих факторів дуже важливий, не важливіший за інші.
Любителі вина, які хочуть ознайомитися з усіма властивостями кожного сорту окремо та найсучаснішими винами сьогодні, отримають цю унікальну можливість.
Vino de la Tierra є захищеним географічним зазначенням, яке захищає вино, що не належить до жодної конкретної продукції походження, де сорт винограду виділяється над виробничою зоною і вище.
Castilla La Mancha – регіон з найбільшою кількістю виноградних плантацій у світі. Із загальних 600 000 га 100 000 – це нові плантації, більшість з яких є іноземними сортами. Отже, цей іспанський регіон здатний конкурувати з багатьма винами з так званого «Нового світу» за рівних умов.
Вина Bodegas Máximo – це потужні вина, що дозволяють сортам, використовуваним для виготовлення вина, вільно виражатись, далеко від конвенціоналізму. І саме тут полягає їхня важливість. Це їх місце у світі.
Маючи виробничу потужність 3 мільйони літрів, Bodegas Máximo здійснює весь процес розробки на своїх потужностях, оснащених передовою технологією.
Вино Casa Valdes Tinto приготоване на 100% з винограду сорту Темпранільо.
Сорт винограду Темпранільо — сорт винограду, один з найвідоміших сортів Піренейського півострова. У цього винограду товста шкіра і це сорт з високим вмістом антоціанів, завдяки ччому вино з нього вийшло глибоко забарвленим. Вино з винограду Темпранільо добре підходить до вимог сучасного споживача. Хоча йому і не вистачає свого особливого смакового профілю, широкий спектр ароматів, виявлених у винах на основі Темпранільо, дає їм особливу чарівність з нотками полуниці, чорної смородини і вишні, закінчуючи чорносливом, шоколадом і тютюном. Перші три ноти, як правило, можна знайти в молодих прикладах з холодного клімату, в той час як останні три розвиваються зі збільшенням витримки і тепла на винограднику.
Темпранільо — сорт, який невідомий своєї підвищеною кислотністю: занадто просто знайти плоский, в’яне. Темпранільо з теплих рівнин Ла-Манча, який залишає п’є ніяких сумнівів, що це вино з теплою, плоскою середовища ( «manxa» означає «суха земля» по-арабськи). З іншого боку, цей недолік рясної кислотності (в порівнянні з іспанським червоним виноградом Граціано) служить Темпранільо добре, коли він росте в топографічно різних регіонах з високими добовими перепадами температур.
Сорт виходить найкраще, коли гарячі сонячні дні дозволяють його товстошкірим ягодам повністю дозріти, а холодні ночі допомагають зберегти їх природний кислотний баланс. Результатом є яскраве, живе, фруктове вино з правильним балансом тепла і прянощів. Тож не дивно, що континентальні терруари Аргентини та Австралії були першими регіонами Нового Світу, в яких прижився Темпранільо.
Як і у випадку з Гарнача (Гренаш), Темпранільо добре піддається вирощуванню в кустообразній лозах або у вигляді «кубка», які традиційно вирощуються по Піренейському півострову. Свобода кустообразної лози, як вважають, стимулює розвиток фруктових ароматів, в результаті багато іспанських виробники в даний час отримали хороші результати від лоз Темпранільо, що навчаються по проводах. Будучи енергійним сортом, його необхідно добре обрізати, щоб зберігати фруктові аромати ягід в кращому вигляді.
Темпранільо означає «ранній», назва, яку дала іспанськими виробниками, які спостерігали за його звичкою дозрівання раніше, ніж Гарнача, його традиційний іспанська партнер для змішування. Темпранільо може рости і в Старому Світі, але виробники приймають лідерство Нового Світу, коли справа доходить до пляшкової етикетки. Все частіше можна побачити як Темпранільо з гордістю демонструють на винних етикетках в поєднанні з більш традиційними географічними показниками.
Сайт виробника: http://www.bodegasmaximo.com/
Інші вина від виробника вина Casa Valdes Tinto.
Фудпейрінг: глінтвейн, м'ясо біле, м'ясо червоне, пікнік, паста з червоним соусом
Особливості вініфікації: Ферментація в сталі при контрольованій температурі, з частими перекачуваннями. Без витримки
Людмила –
Хороше стабільне класичне червоне вино. Смак збалансований, таніни оптимальні.
Коля –
Легенька Іспанія
Denys –
Понятное и простое темпранильо.
Дмитрий –
хорошее красное, отличное сочетание цена-качество
Надя –
Просте, приємне, не сильно танінне, не дуже насичене, з гірчинокою