Джеймс Саклінг оцінив El Coto Rioja Crianza 2015 на 90 балів - і це той випадок, коли я точно не буду сперечатись :)
Якщо ти був у Ріосі, ти точно знаєш це вино. Ти не міг його пропустити. Воно там усюди: в барах, ресторанах, енотеках, на фестивалях. В винних картах, на плакатах, в рекламах. Усюди.
Якщо ти спробував вино El Coto Rioja Crianza, то повернешся за ним за знову, бо це ідеальне співвідношення ціни та якості.
Аромат El Coto Rioja Crianza свіжий, соковитий, фруктовий, з нотами підсмаженого дуба.
Смак шовковистий, стійкий, ягідний, з відтінком спецій та ванілі.
El Coto Rioja Crianza – дуже соковита, не надто задублена, дуже приємна і округла Ріоха, яку не варто відкладати “на потім”.
Вробництво El Coto Rioja Crianza
El Coto Rioja Crianza – це 100% темпранільйо.
Ферментація проходить на виноробні в Oyón в чанах від 30 до 45 тонн (звісно ж, з найсучаснішими технологіями, які контролюють температуру бродіння, мацерацію та екстракцію).
Витримка в американському дубі 12 місяців, потім 6 місяців в пляшці.
Про бренд El Coto Rioja Crianza
Ель Кото – один з найбільших та найвпізнаваніших імен Ріохи (та й Іспанії в цілому).
Логічно, що флагмани виноробні – це червоні вина (звісно ж, із темпранільйо). Головний двигун – El Coto Rioja Crianza.
Але на одних червоних сильний бренд не побудуєш, тому зараз у них дуже широка лінійка білих.
З білою Ріохою завжди асоціювалась Віура з тривалою витримкою в бочці, але El Coto вирішили робити білі вина не важкими, в більш освіжаючих варіантах. Так з’явилось вердехо, шардоне та інші.
В лінійці є не лише Ель Кото Ріоха Кріанца, а й втриманіші побратими: Резерва та Гран Резерва.
Історія виробника 875M Finca Carbonera Chardonnay:
Перш за все, El Coto De Rioja – це вино, доступне кожному. Це вино є відмінним співвідношенням ціни і якості.
Ентузіазм, з яким цей виробник щодня виконує свою роботу, направлений на те, щоб крім досконалості і найвищої якості пропонувати свої вина якомога більшій кількості людей.
А ще бренд El Coto De Rioja – це бренд, який знає, як розвиватися, адаптуватися до нових часів і думати наперед. Але все це проходить без втрати ідентичності.
У 1970 році бренд El Coto De Rioja отримав свій перший урожай з контрольованим за походженням найменуванням Ріоха. У 1976 році відбулося урочисте відкриття заводу по виробництву вин в Ойон (Алава).
У 1979 році вже повністю сформувалась команда менеджерів компанії: Едуардо Сантос-Руїс, який представляє Педро Гуаша (енолог), Хулиана Дієса (бізнес) і Хуліо Ноана (фінанси).
У вісімдесяті роки поступово будується розгалужена торговельна мережа, одна з найбільших в Іспанії. Таким чином саме в цей період закладаються основи для створення великого бренду.
З 1990 року відбувається зміцнення позицій El Coto De Rioja в якості еталону вин Ріохи. Як наслідок цього спостерігається досить швидке значне зростання експортних ринків. Відповідно посилюється міжнародна експансія бренду El Coto De Rioja.
Поступово ринок росте і потужності виробництва вже не можуть впоратись зі збільшеним попитом. У 1995 році, щоб задовольнити збільшений попит, виноробня починає серію розширень старого заводу.
На 2000 рік бренду El Coto De Rioja стає провідним брендом на іспанському ринку в категоріях Crianza і Reserva. А вже у 2004 році маєток Los Almendros, що належить бренду El Coto De Rioja, стає найбільшим виноградником у всьому найменуванні походження Ріоха.
З 2010 року El Coto De Rioja починає висаджувати нові білі сорти, санкціоновані Регулюючою радою. Висаджують їх у – Finca Carbonera, найвищому винограднику в Ріосі. Таким чином бренд демонструє свою прихильність до білих вин.
У 2014 році на території El Coto De Rioja в Ойон будується виноробня, що спеціалізується виключно на виробництві білих вин.
А у 2017 році починається виобничий процес і на Finca Carbonera: виноробня, що займається переробкою білих сортів на самому винограднику.
Офіційна сторінка виробника El Coto Rioja Crianza: www.elcoto.com/
Всі вина від вироника El Coto Rioja Crianza.
Фудпейрінг: гриль, дичина, лазанья з м'ясним соусом, м'ясне рагу, м'ясо біле, м'ясо червоне, масляна, птиця, стейк, тверді витримані сири, хамон, ягня
Denys –
Яркая, дубовая, свежая риоха. Все и всего в достатке.
Дмитрий –
Супер
Надя –
Лайк. Дуже гастрономічне