Coto de Imaz Rioja Gran Reserva – це бленд темпранільйо та грасіано зі старих лоз від одного з найвідоміших виробників Ріохи.
Аромат зрілий і елегантний, змінюється і поступово стає тонким, більш очевидним коли вино подихає.
Смак Coto de Imaz Rioja Gran Reserva: ноти тосту і кокосу, за якими слідують третинні аромати (шкіра, волога земля), а також аромати червоних фруктів і сухофруктів. Округлі, шовковисті таніни, стійкий і складний післясмак.
Виробництво Coto de Imaz Rioja Gran Reserva
Coto de Imaz Rioja Gran Reserva 2011 – це бленд темпранільйо та грасіано.
Вініфікація відбувається у резервуарах з нержавіючої сталі протягом 21-30 днів.
Вино витримується в бочках з американського і французького дуба мінімум 24 місяці, після чого ще мінімум 36 місяців зберігається в пляшках.
Про Бренд Coto de Imaz Rioja Gran Reserva
Ель Кото – один з найбільших та найвпізнаваніших імен Ріохи (та й Іспанії в цілому). І цього вони змогли досягти за відносно короткий період: бізнес засновано лише в 1970 році.
Усі, хто були в Ріосі добре знають вина цього виробника. Він усюди: в барах, ресторанах, енотеках, на фестивалях.
Усього El Coto належить 12 невеликих виноробень.
Логічно, що флагмани виноробні – це червоні вина (звісно ж, із темпранільйо). Головний двигун – Ріоха Кріанца.
Але на одних червоних сильний бренд не побудуєш, тому з 2010 року вони El Coto почали робити білі вина – і зараз у них їх досить широка лінійка. І що головне – тієї ж якості, що і червоні.
З білою Ріохою завжди асоціювалась Віура з тривалою витримкою в бочці, але El Coto вирішили робити білі вина не важкими, в більш освіжаючих варіантах.
Так з’явилось сортове біле вино вердехо, шардоне та інші.
Концепція та історія виробника Coto de Imaz Rioja Reserva 2014:
Перш за все, El Coto De Rioja – це вино, доступне кожному. Це вино є відмінним співвідношенням ціни і якості. Ентузіазм, з яким цей виробник щодня виконує свою роботу, направлений на те, щоб крім досконалості і найвищої якості пропонувати свої вина якомога більшій кількості людей.
А ще бренд El Coto De Rioja – це бренд, який знає, як розвиватися, адаптуватися до нових часів і думати наперед. Але все це проходить без втрати ідентичності.
У 1970 році бренд El Coto De Rioja отримав свій перший урожай з контрольованим за походженням найменуванням Ріоха. У 1976 році відбулося урочисте відкриття заводу по виробництву вин в Ойон (Алава).
У 1979 році вже повністю сформувалась команда менеджерів компанії: Едуардо Сантос-Руїс, який представляє Педро Гуаша (енолог), Хулиана Дієса (бізнес) і Хуліо Ноана (фінанси).
У вісімдесяті роки поступово будується розгалужена торговельна мережа, одна з найбільших в Іспанії. Таким чином саме в цей період закладаються основи для створення великого бренду.
З 1990 року відбувається зміцнення позицій El Coto De Rioja в якості еталону вин Ріохи. Як наслідок цього спостерігається досить швидке значне зростання експортних ринків. Відповідно посилюється міжнародна експансія бренду El Coto De Rioja.
Поступово ринок росте і потужності виробництва вже не можуть впоратись зі збільшеним попитом. У 1995 році, щоб задовольнити збільшений попит, виноробня починає серію розширень старого заводу.
На 2000 рік бренду El Coto De Rioja стає провідним брендом на іспанському ринку в категоріях Crianza і Reserva. А вже у 2004 році маєток Los Almendros, що належить бренду El Coto De Rioja, стає найбільшим виноградником у всьому найменуванні походження Ріоха.
З 2010 року El Coto De Rioja починає висаджувати нові білі сорти, санкціоновані Регулюючою радою. Висаджують їх у – Finca Carbonera, найвищому винограднику в Ріосі. Таким чином бренд демонструє свою прихильність до білих вин.
У 2014 році на території El Coto De Rioja в Ойон будується виноробня, що спеціалізується виключно на виробництві білих вин.
А у 2017 році виноробня відкривається і на Finca Carbonera: виноробня, що займається переробкою білих сортів на самому винограднику.
Офіційна сторінка виробника Кото де Імаз Ріоха Гран Резерва: https://www.elcoto.com/
Всі вина від вироника Coto de Imaz Rioja Gran Reserva.
Фудпейрінг: гриль, м'ясо червоне, стейк, тверді витримані сири
Надя –
Ожидаємо дубово і настчено, але збалансовано. Гарно.