Шардоне, ти моє, шародоне!
875M Finca Carbonera Chardonnay походить від найвисотніших виноградників Ріохи – їх середня висота 875 метрів, тому і в назві прописано 875M. Fermentado en Barrica – від ферментації у необсмаженому французькому дубі.
Декантер відмічає El Coto 875M Finca Carbonera Chardonnay 90-ма балами, Джеймс Саклінг – 93-ма балами. Я мушу відмітити, що це вино відпрацьовує кожну витрачену на нього гривню і навіть трошки більше.
WOW-ефект – і все як ми любимо.
Все це разом із витримкою на осаді надає шардоне досить міцний дубовий характер, але з дуже гарно балансуючою кислотністю.
Аромат 875M Finca Carbonera Chardonnay типовий для шардоне: тропічні фрукти з ніжною нотою ванілі і відтінками квітів.
Смак густий, маслянистий, але разом з тим – освіжаючий, не важкий, гарно збалансований.
Виробництво 875M Finca Carbonera Chardonnay
Холодна мацерація.
Ферментація при температурі 16С в нових, не обсмажених, зігнутих парою бочках із французького дуба.
Витримка на осаді з батонажем у необсмаженому французькому дубі.
Про бренд El Coto
Ель Кото – один з найбільших та найвпізнаваніших імен Ріохи (та й Іспанії в цілому).
Усі, хто були в Ріосі добре знають вина цього виробника. Він усюди: в барах, ресторанах, енотеках, на фестивалях.
Логічно, що флагмани виноробні – це червоні вина (звісно ж, із темпранільйо). Головний двигун – Ріоха Кріанца.
Але на одних червоних сильний бренд не побудуєш, тому зараз у них досить широка лінійка білих. І що головне – тієї ж якості, що і червоні.
З білою Ріохою завжди асоціювалась Віура з тривалою витримкою в бочці, але El Coto вирішили робити білі вина не важкими, в більш освіжаючих варіантах.
Так з’явилось вердехо, це шардоне Фінка Карбонера 875м та інші.
Історія виробника 875M Finca Carbonera Chardonnay:
Перш за все, El Coto De Rioja – це вино, доступне кожному. Це вино є відмінним співвідношенням ціни і якості.
Ентузіазм, з яким цей виробник щодня виконує свою роботу, направлений на те, щоб крім досконалості і найвищої якості пропонувати свої вина якомога більшій кількості людей.
А ще бренд El Coto De Rioja – це бренд, який знає, як розвиватися, адаптуватися до нових часів і думати наперед. Але все це проходить без втрати ідентичності.
У 1970 році бренд El Coto De Rioja отримав свій перший урожай з контрольованим за походженням найменуванням Ріоха. У 1976 році відбулося урочисте відкриття заводу по виробництву вин в Ойон (Алава).
У 1979 році вже повністю сформувалась команда менеджерів компанії: Едуардо Сантос-Руїс, який представляє Педро Гуаша (енолог), Хулиана Дієса (бізнес) і Хуліо Ноана (фінанси).
У вісімдесяті роки поступово будується розгалужена торговельна мережа, одна з найбільших в Іспанії. Таким чином саме в цей період закладаються основи для створення великого бренду.
З 1990 року відбувається зміцнення позицій El Coto De Rioja в якості еталону вин Ріохи. Як наслідок цього спостерігається досить швидке значне зростання експортних ринків. Відповідно посилюється міжнародна експансія бренду El Coto De Rioja.
Поступово ринок росте і потужності виробництва вже не можуть впоратись зі збільшеним попитом. У 1995 році, щоб задовольнити збільшений попит, виноробня починає серію розширень старого заводу.
На 2000 рік бренду El Coto De Rioja стає провідним брендом на іспанському ринку в категоріях Crianza і Reserva. А вже у 2004 році маєток Los Almendros, що належить бренду El Coto De Rioja, стає найбільшим виноградником у всьому найменуванні походження Ріоха.
З 2010 року El Coto De Rioja починає висаджувати нові білі сорти, санкціоновані Регулюючою радою. Висаджують їх у – Finca Carbonera, найвищому винограднику в Ріосі. Таким чином бренд демонструє свою прихильність до білих вин.
У 2014 році на території El Coto De Rioja в Ойон будується виноробня, що спеціалізується виключно на виробництві білих вин.
А у 2017 році починається виобничий процес і на Finca Carbonera: виноробня, що займається переробкою білих сортів на самому винограднику.
Офіційна сторінка виробника 875M Finca Carbonera Chardonnay: www.elcoto.com/
Всі вина від вироника 875M Finca Carbonera Chardonnay.
Фудпейрінг: ікра, жирні страви, масляна, морепродукти, печінка, риба біла, риба червона
Павло –
Насичена в ароматі. Маслянистість і насичений смак. Топ за такі гроші
Оля –
люблю дубовые шардонешки за то, что их можно выпить на пикнике даже недостаточно охлажденными и даже из неправильного бокала – и все равно остаться довольным 🙂
Екатерина –
Не люблю шардоне, но уговорили попробовать. Мне понравилось! Дубовое и плотное, сразу понятно что Испания
Denys –
Молодое вино. В аромате кисломолочка и дуб. Вино с идеей!
Дмитрий –
Хорошое маслянистое, дубовое шардоне. Лайк.
Надя –
Відчутний дуб, але є балансуюча свіжість. Лайк