Sensi Chianti Dalcampo – добротне базове к’янті, якому Лука Мароні ставив 93-95 балів в різні роки і яке на початку 2000-х було найбільш продаваним в світі.
Аромат свіжий, фруктовий, з нотами вишні, чорної смородини та відтінком спецій та квітів.
Смак Sensi Chianti Dalcampo молодий, соковитий, з відтінками вишні і спецій. Це м’яке, свіже і добре збалансоване вино.
Виробництво Sensi Chianti Dalcampo
Sensi Chianti Dalcampo – це бленд із 70% санджовезе, 30% – інші дозволені в рамках DOCG сорти.
Висота виноградників – 50-100 метрів над рівнем моря.
Ферментація проходила у сталі протягом 10-12 днів при температурі 20-24 ° С, мацерація – протягом 15 днів при температурі 27-28 ° С.
Вино пройшло малолактичну ферментацію.
Витримка в сталевих чанах з мікрооксигенацією, на дрібному осаді протягом приблизно шести місяців.
Про виробника Sensi Chianti Dalcampo
Sensi – винний гігант із Тоскани, який не зважаючи на свої масштаби виробництва частенько отримує високі оцінки від Луки Мароні та “бокали” від Гамберро Россо.
Сімейство тосканських виноробів Сенсі веде свою історію з 1890 року, коли П’єтро Сенсі почав виготовляти вино та продавати його на місцевому ринку. Сьогодні у родини Сенсі – виноградники по всій Італії.
Поступово справи йшли вгору і вже сини П’єтро, Вітторіо і Армідо, продовжили справу свого батька. Власними силами на коні та возі брати доставляли своє вино в будинки в околицях та в місто Флоренція.
А вже третє покоління, сини Вітторіо П’єтро та Джованні більшу увагу приділили самому процесу виробництву вина. І саме після цього вина Fratelli Sensi стали відомими у всій Тоскані.
Четверте ж покоління, разом з Массімо, Марко та Робертою, що приєдналися до компанії в 1987 році, вивело нарешті ім’я Sensi на міжнародні ринки.
Саме їх силами були пересаджені та реставровані виноградники, технічно оновлювалось виробництво.
Продажі вина на експорт дали гарний поштовх для активного подальшого розвитку їх виноробства, сільського господарства та розвитку технологій виробництва.
Вже у 2004 році, коли Марко раптово помер, а брат Массімо занадто рано успадкував його вотчину, компанія зіткнулася з важкими часами.
Але у пам’ять про цінну працю Марко та важливість проектів, які він розпочав, родина продовжувала працювати та рости, розвиватися далі та покращувати якість вин Sensi.
Це стало великим рушієм для родини і цей дух одразу зрозуміли та підхопили міжнародні оператори, що допомогло сім’ї налагодити дуже важливі партнерські відносини.
Зараз головний офіс компанії знаходиться в новому винному заводі Lamporecchio площею понад 5000 квадратних метрів, де зберігаються, виготовляються та розливаються вина Sensi.
Сім’я Sensi побудувала передовий технологічний завод, який дозволяє оптимізувати та контролювати кожну фазу виробництва, щоб кінцевий продукт мав надзвичайно чисті сенсорні характеристики та стабільну якість в процесі витримки в пляшці.
Починаючи з 1890 року, сім’я Сенсі обробляє свої виноградники на двох виноробнях із запалом та ентузіазмом: Тенута дель Поджіо та Ферма Калаппіано.
Область виробництва: Пагорби між Вінчі та Флоренцією (субзона: Монтальбано). З загальної площі виноградників 80 га – органічні.
Крім вирощування свого власного винограду, компанія активно залучає допомогу виробників у районі Сієни, Монтальчіно, Болґері, Скансано та С. Джиміньяно для виробництва та розливу класичних тосканських вин.
Мова тут йде про вина К’янті Класіко Галло Неро, Брунелло ді Монтальчіно, Россо ді Монтальчіно, Нобіле де Монтепульчано, Болгері, Мореліно ді Скансано, Вернача ді СанДжіміньяно.
За всією продукцією Сенсі пильно стежить сімейний енолог Лоренцо Ланді, який допомагає у розробці всіх важливих нових якісних проектів.
Місія Sensi:
Для сім’ї Sensi вино, яке носить їх ім’я, повинно розповісти їх історію. Це історія великих жертв, ентузіазму та цілей, яких потрібно досягти.
Це історія про мудрість робити лише маленькі кроки, поступово і виявляти велику повагу до людських стосунків.
Кожне вино, що виробляється під брендом Sensi, базується на елегантних та збалансованих відчуттях, чистому смаку та стабільній якості.
Елегантність, чесність, пристрасть та ефективність для побудови довготривалих відносин з людьми – співробітниками, партнерами, покупцями. Пристрасть – це додана вартість вин Sensi.
Офіційна сторінка виробника Sensi Chianti Dalcampo: http://www.sensivini.com
Всі вина від виробника Sensi Chianti Dalcampo.
Фудпейрінг: закуски, индейка, качка, ковбаси, ковбаски, кролик, курча, лазанья з білим соусом, лазанья з м'ясним соусом, легкі страви, м'ясне рагу, м'ясо біле, м'ясо червоне, молоді сири, піца, паста з м'ясним соусом, паста з сирним соусом, паста з червоним соусом, птиця
Відгуки
Відгуків немає, поки що.