Domini Veneti Valpolicella Classico Superiore – вальполічела в типовому її сучасному “прочитанні”: насичена, зігріваюча, але при цьому збалансована і гарно структурована.
Аромат насичений і стійкий, з фруктовим профілем, яскравими нотами вишні та сливи, квітковими відтінками фіалок і легким натяком на чорний перець.
Смак соковитий, фруктовий, з хорошим балансом структури та тіла, з правильною освіжаючою кислотністю та округлими танінами.
Дегустація Domini Veneti Valpolicella Classico Superiore:
Виробництво Domini Veneti Valpolicella Classico Superiore
Domini Veneti Valpolicella Classico Superiore – це бленд 60% корвіни, 15% корвіноне, 15% рондінелли, 10% – інші дозволені місцеві сорти винограду.
Виноградник розташований у самому серці Valpolicella Classica, на сухих терасах.
Його висота від 250 до 450 метрів над рівнем моря.
Експозиція південно-східна та південно-західна.
Грунти дуже різноманітні, переважно глинисто-мулисті, частково вапнякові, частково вулканічного походження.
Вік виноградних лоз від 15 до 25 років.
Урожайність з гектара: 60 гекталітрів.
Урожай збирають з вересня до початку жовтня виключно вручну.
2018 вінтаж характеризується гарною якістю і плодовитістю. Травень та червень були дощовими, але в липні дощі вщухли.
Трохи ранній збір врожаю, який розпочався в перші десять днів вересня (але деякі райони потрапили під проливні дощі безпосередньо перед збором урожаю).
Виноград здоровий, цілий, з хорошим вмістом цукру.
Ферментація при температурі 25-28°C. Мацерація протягом 10 днів із опусканням шапки із частотою 3 рази на день протягом 20 хвилин.
Малолактика та витримка в дубі.
Стабілізація: природна.
Історія виробника Domini Veneti Valpolicella Classico Superiore:
“У 80-ті роки термін “кооперативний виноробний завод” натякав на невідоме походження вина. Ми хотіли зруйнувати цей стереотип. В нас було величезне прагнення отримати чудовий продукт, починаючи з самого винограднику.
Так ми вирішили запустити нову лінійку для ресторанів, створили торгову марку Domìni Veneti. То було початком нашої подорожі. Те, куди ми прийшли зараз, є результатом зробленого тоді вибору, який виявився далекоглядним, сміливим і виграшним: ми створили якісний проект з новими марками.
І ось, Domìni Veneti виповнюється вже 30 років!”
Даніеле Акордіні (Daniele Accordini), енолог Domìni Veneti
У 1989 році бренд Domini Veneti почався як лінійка вин для ресторанів від історичної виноробні у Вероні Кантіна Вальполічелла Неграр.
Рішення зосередитись на вищій якості ретельно відібраного винограду породило нову лінійку Domini Veneti, яка з тих пір стала визначною для Cantina Valpolicella Negrar та для регіону Вальполічелла та Верони в цілому.
Сама виноробня була заснована 23 серпня 1933 року, коли шість місцевих жителів об’єдналися в кооператив, щоб захистити територію від спекулятивних вкладень.
Його заснували Gaetano Dall’Ora, Carlo Vecchi, Giovanni Battista Rizzardi, Marco Marchi, Pier Alvise Serego Alighieri та Silvio Graziani в місті Вілла Москоні, Арбіццано ді Неграр.
Вони вирішили самі виробляти вино повністю самостійно – від вирощування винограду до бутиляції.
Сьогодні кооператив Cantina Valpolicella Negrar – це 230 фермерів та їх сімей та 700 гектарів виноградників.
За звання винахідника амароне боряться багато виноробень, але саме Cantina Valpolicella Negrar зробила перше амароне, а президент Кантіни Гаетано Далл’Ора дав йому назву
В 1936 році після дегустації речото, яке випадково було залишене і бродило протягом тривалого часу, він вигукнув: «Questo non è un Amaro, ma un Amarone!» (амаро – це гіркий на італійській).
Історія про Амароне Доміні Венеті:
В 2004 році вперше кооперативне речото отримало три бокали від Гамберо Россо – і з тих пір отримує досить регулярно.
Філософія соціальної відповідальності також не чужа для кооперативу.
Щоденна робота полягає не лише у вирощуванні винограду та виробництві вина: вони також постійно проводять дослідження разом із установами та університетами, застосовують нові технології, щоб отримати хороший результат та не нашкодити навколишньому середовищу.
Вся робота на винограднику виконується вручну з повною повагою до навколишнього середовища та його біорізноманіття, зберігаючи виноробні традиції Valpolicella Classica. Кантіна також активно бере участь у проектах, що мають як соціальні, так і спільні цілі.
Трава вільно росте між рядами виноградників, що дозволяє уникнути асфіксії коренів, стримувати ерозію, збільшувати органічні речовини та зберігати біорізноманіття виноградників.
Офіційна сторінка виробника Domini Veneti Valpolicella Classico Superiore: https://www.dominiveneti.it/
Всі вина виробника Domini Veneti Valpolicella Classico Superiore.
Фудпейрінг: закуски, ковбаси, ковбаски, кролик, лазанья з м'ясним соусом, м'ясо біле, м'ясо червоне, паста з червоним соусом, пельмені, птиця, стейк, тверді витримані сири
Denys –
Яркое, сочное. Определенно стоит своих денег.
Надя –
Ягідне, густе. Купую часто)