Domini Veneti Verjago Valpolicella Classico Superiore – екстраординарна вальполічелла із підсушеного винограду з окремих мікроділянок. Спец проект і результат тривалих досліджень Domini Veneti.
Елегантне, дружелюбне, витончене і захоплююче вино.
Аромат складний і пряний, з нотами червоних фруктів, з явними нотками стиглої вишні.
Смак: повний, оксамитовий, тонкий та елегантний.
Domini Veneti Verjago Valpolicella Classico Superiore 2016 отримала 88 балів в Valpolicella Trophy від Falstaff та 93 бали від Джеймса Саклінга:
A beautiful but strongly perfumed red with dried violets, blackberries, forest floor and dried herbs.
Juicy and structured on the full-bodied palate, and yet there’s wonderful transparency to the layered blue fruit and spice undertones.
The tannins are polished and chewy. Drink from 2021
Дегустація Domini Veneti Verjago Valpolicella Classico Superiore:
Виробництво Domini Veneti Verjago Valpolicella:
Domini Veneti Verjago Valpolicella – бленд 40% корвіни, 15% корвіноне, 25% рондінелли, 15% кроатіни та 5% озелети.
Виноградник розташований у самому серці Valpolicella Classica, на пагорбах Неграр.
Висота виноградника – від 250 до 450 метрів над рівнем моря.
Південно-східна та південно-західна експозиція.
Тип грунту: глинисто-мулистий, частково вапняковий, частково на еоценових мергелях.
Вік лоз від 15 до 25 років.
Середня врожайність з гектара: 40 гекталітрів.
Урожай збирають виключно вручну на початку жовтня. Далі підсушують в сушильній камері протягом 40 днів (для амароне виноград сушать в 2-3 рази довше).
Пресують в листопаді. Температура бродіння 23°C.
Мацерація протягом 15 днів.
Витримка протягом року у великих дубових бочках та ще 3 місяці у пляшці.
Стабілізація: природна.
Історія виробника Domini Veneti Verjago Valpolicella:
“У 80-ті роки термін “кооперативний виноробний завод” натякав на невідоме походження вина. Ми хотіли зруйнувати цей стереотип. В нас було величезне прагнення отримати чудовий продукт, починаючи з самого винограднику.
Так ми вирішили запустити нову лінійку для ресторанів, створили торгову марку Domìni Veneti. То було початком нашої подорожі. Те, куди ми прийшли зараз, є результатом зробленого тоді вибору, який виявився далекоглядним, сміливим і виграшним: ми створили якісний проект з новими марками.
І ось, Domìni Veneti виповнюється вже 30 років!”
Даніеле Акордіні (Daniele Accordini), енолог Domìni Veneti
У 1989 році бренд Domini Veneti почався як лінійка вин для ресторанів від історичної виноробні у Вероні Кантіна Вальполічелла Неграр.
Рішення зосередитись на вищій якості ретельно відібраного винограду породило нову лінійку Domini Veneti, яка з тих пір стала визначною для Cantina Valpolicella Negrar та для регіону Вальполічелла та Верони в цілому.
Сама виноробня була заснована 23 серпня 1933 року, коли шість місцевих жителів об’єдналися в кооператив, щоб захистити територію від спекулятивних вкладень.
Його заснували Gaetano Dall’Ora, Carlo Vecchi, Giovanni Battista Rizzardi, Marco Marchi, Pier Alvise Serego Alighieri та Silvio Graziani в місті Вілла Москоні, Арбіццано ді Неграр.
Вони вирішили самі виробляти вино повністю самостійно – від вирощування винограду до бутиляції.
Сьогодні кооператив Cantina Valpolicella Negrar – це 230 фермерів та їх сімей та 700 гектарів виноградників.
За звання винахідника амароне боряться багато виноробень, але саме Cantina Valpolicella Negrar зробила перше амароне, а президент Кантіни Гаетано Далл’Ора дав йому назву
В 1936 році після дегустації речото, яке випадково було залишене і бродило протягом тривалого часу, він вигукнув: «Questo non è un Amaro, ma un Amarone!» (амаро – це гіркий на італійській).
Історія про Амароне Доміні Венеті:
В 2004 році вперше кооперативне речото отримало три бокали від Гамберо Россо – і з тих пір отримує досить регулярно.
Філософія соціальної відповідальності також не чужа для кооперативу.
Щоденна робота полягає не лише у вирощуванні винограду та виробництві вина: вони також постійно проводять дослідження разом із установами та університетами, застосовують нові технології, щоб отримати хороший результат та не нашкодити навколишньому середовищу.
Вся робота на винограднику виконується вручну з повною повагою до навколишнього середовища та його біорізноманіття, зберігаючи виноробні традиції Valpolicella Classica. Кантіна також активно бере участь у проектах, що мають як соціальні, так і спільні цілі.
Трава вільно росте між рядами виноградників, що дозволяє уникнути асфіксії коренів, стримувати ерозію, збільшувати органічні речовини та зберігати біорізноманіття виноградників.
Офіційна сторінка виробника Domini Veneti Verjago Valpolicella Classico Superiore: https://www.dominiveneti.it/
Всі вина виробника Domini Veneti Verjago Valpolicella Classico Superiore.
Фудпейрінг: баранина, барбекю, гриль, м'ясне рагу, м'ясо червоне, свинина, стейк, тверді витримані сири, ягня, яловичина
Алексей –
необычная вальполичелла, которая сделана из сушеного винограда. мега-мощное вино, но с хорошей кислотностью. много дуба.