Tiezzi Rosso di Montalcino Poggio Cerrino 2019
Вино Rosso di Montalcino проходить ті ж процедури, що і вино Брунелло ді Монтальчіно. Основна відмінність полягає в тому, що воно випускається для споживання після одного року витримки в бочках; воно не піддається фізичній/хімічній обробці.
Виноград: Санджовезе 100%
Ферментація: Виноград ферментується понад 20 днів у дерев’яних чанах.
Витримка: Витримується близько року у великих бочках зі славонського дуба
Аромат: винний, з відтінками фруктів, таких як слива, смородина, полуниця.
Смак: широкий, свіжий, пікантний. Відтінки сливи, вишні та малини.
Гастрономічні поєднання: Його можна вживати протягом усього прийому їжі, як з першими стравами, так і з м’ясними або більш делікатними продуктами.
Температура подачі: подавати при температурі 18/20°.
Про виробника Tiezzi Rosso di Montalcino Poggio Cerrino 2019
Далеке і благородне походження маєтку Соккорсо пов’язане з життям професора Ріккардо Пакканьїні – родоначальника родини, якого нещодавно визначили як «піонера Брунелло», одного з перших мешканців Монтальчіно, який також подбав про його маркетинг; адже саме тут у 1870 році народилося перше вино з етикеткою «Брунелло», яке отримало важливі нагороди в Римі, Парижі, Марселі та Бордо. Численні сертифікати, медалі та нагороди, отримані Брунелло Соккорсо в 19 столітті, зберігаються у виноробні як історичні документи, що мають фундаментальне значення.
L’Azienda vitivinicola Tiezzi носить ім’я свого власника, Енцо Тьєцці, відомого агронома та енолога з Монтальчіно, який завжди займався виноградарством та енологією на території Сиєни, зокрема в Монтальчіно, де він багато років працював директором та енологічним консультантом у відомих сільськогосподарських компаніях, а також директором та президентом Консорціуму дель Віно Брунелло ді Монтальчіно.
У 1980-х роках доктор Тьєцці вирішив розпочати власну справу і заснував однойменну компанію, придбавши перше з 3 господарств, з яких зараз складається компанія, – «Черріно», а через кілька років – господарство «Чігалета». Любов до історії Монтальчіно та пошук традицій спонукали Тьєцці приєднати до компанії історичну ферму Соккорсо.
Компанія Tiezzi складається з трьох фермерських господарств загальною площею близько 10 га, розташованих у різних точках території Монтальчіно, 5,50 з яких зайняті під вирощуванням Санджовезе (Брунелло ді Монтальчіно), а 3 – під оливковими деревами. Маєтки Чігалета та Черріно розташовані приблизно за 3 км на північний схід від Монтальчіно, вздовж державної дороги Брунелло в напрямку Сієни, на висоті 350 метрів над рівнем моря.
Серцем і перлиною господарства є історичне Подере Соккорсо, де розташовані погреби, офіси, прямі продажі та агротуристичний центр.
Виноградники Poderi Cerrino та Cigaleta. Всі виноградники обробляються з увагою та особливим агрономічним доглядом самим власником та обраними ним людьми: ручна обрізка, проріджування та ретельний відбір грон, ручний збір винограду, щоб завжди отримувати найкращі результати.
Виноградник Podere Soccorso розташований за декілька кроків від історичного центру Монтальчіно, поруч зі стінами 14 століття та святилищем Мадонни дель Соккорсо, на висоті близько 500 метрів над рівнем моря у південно-західному напрямку. Виноград вирощують за системою альберелло, щоб обмежити виробництво і, перш за все, обмежити візуальний вплив, покращуючи естетичний аспект шляхом усунення колон і дротів. Виноградник Соккорсо виглядає як терасовий сад, облямований вручну викладеними кам’яними стінами, прикрашений трояндами у верхній частині кожного ряду, з середземноморськими ароматичними рослинами, які обмежують його, ягідними рослинами, фруктовими деревами та оливковими деревами.
Виноробня організована особисто енологом Тьєцці у традиційний спосіб відповідно до сучасних уявлень про те, що Брунелло ді Монтальчіно має вироблятися за старовинними правилами: ферментація винограду відбувається у дерев’яних чанах, витримка – у бочках зі славонського дуба.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.