Алкогольний напій Контабас Дим
Контабас “Автентичний” — це справжнє втілення української історії. Створений за старовинним рецептом братами Пелехами, цей напій вражає своїм глибоким смаком та ароматом, що переносить нас у 16 століття. Його багатий букет нагадує про часи, коли українці насолоджувалися вишуканими напоями, не поступаючись кращим зразкам віскі та коньяку.
Контабас “Дим” — це справжній шедевр, створений для поціновувачів складних смакових профілів. Цей напій збагачений унікальним ароматом та смаком завдяки річній витримці в бочках з-під торф’яного віскі та додатковому місяцю витримки в нових українських дубових бочках. Нотки тютюну та сухофруктів додають унікального відтінку цьому контабасу, роблячи його неперевершеним.
Історія бренду Контапел починається з недалекого 2018 року, коли брати Роман та Андрій Пелехи, в одному з закарпатських сіл, випадково знайшли справжній скарб українських національних традицій. Купуючи невеличку сільську хатинку хлопці виявили глибокий льох, в якому знайшли трохи більше 90 літрів контабасу, що був бутильований ще у 1993 році. А разом із ним звичайний шкільний зошит із росписаними рецептурами різних напоїв та страв починаючи з 18 сторічча. Хатинка виявилася домівкою старенького українця із Житомирщини. Колись давно він переїхав до Закарпаття, а у 2018 році помер, немаючи найближчих родичів, і будиночок залишився без спадкоємців.
Разом із контабасом були також знайдені і інші об’єкти тогочасної алкогольної культури. Такі як молоде виноградне вино або пиво часів Австро-Угорської імперії. Та найбільшим скарбом виявивя саме дистилят на смородинових бруньках. Дослідивши цей напій, було прийнято рішення відродити його у сучасній українській культурі у його самобутньому вигляді і смаку. Звичайно згідно старовиного рецепту.
За якийсь час, задля акумулювання коштів для виготовлення серійного напою контабас, була створна торгова марка що складалася зі слів власне ‘контабас’ і прізвищем ‘Пелех’ – Контапел. За задумкою брати мали реалізувати 400 пляшок контабасу 1993 року купажованого більш молодим контабасом і зібрати кошти на створення цеху, що й було зроблене.
Після сотень позитивних відгуків про якість, глибину смаку та самобутність контабасу, та декількох статей у ЗМІ, хлопці почали роботу над серійним випуском цього напою. Додавши до виробництва контабасу сучасні методи ферментації та технології фільтрації, брати Пелех почали виробляти цей унікальний напій, що з легкістью конкурує з шотландським віскі та французським коньяком.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.