Алкогольний напій Metaxa Private Reserve
Metaxa Private Reserve – найстаріший і видатний бренді в колекції Metaxa. Приватні Резерв – це еталон аристократичності, він випускається в обмеженій кількості і є безсумнівною гордістю компанії. У старому погребі, де здається, що час завмирає, дбайливо містяться ретельно відібрані спирти, які витримуються в бочках з лімузенського дуба протягом 20-30 років. Після купажування цих спиртів з прекрасними мускатними винами з островів Лімнос і Самос, народжується легендарний Metaxa Private Reserve – напій для обраних, який є невід’ємним атрибутом колекції будь-якого знавця. Цей бренді поєднує в собі давні традиції, майстерність і талант людей, щиро люблять свою справу. Metaxa Private Reserve – прекрасний подарунок на будь-який випадок.
Колір: Темно бурштиновий з медовим відтінком.
Смак: Комплексний, щедрий, приємно зігріваючий смак Metaxa наповнений ніжними тонами дуба, апельсинової цедри, родзинок, сушеного інжиру і тютюну. Тривале ароматне післясмак прикрашають димні нюанси і інтонації сухофруктів (слива, інжир).
Аромат: Аромат сухих квітів з обробкою з ноток дуба в процесі аерації змінюється восхітетельним поєднанням відтінків старого меду, шкірки цитрусових фруктів, кави, шоколаду, грушевого компоту і суміші солодких спецій.
Виготовлення Metaxa
Основою для виготовлення бренді Metaxa є дистилят, виготовлений з вин з трьох сортів винограду: Султаніна, Саватьяно і Чорний Коринф.
Після дистиляції спирти розливають в невеликі бочки з французького дуба Limousin, де вони і витримуються від 3 до 30 років. Строк витримки залежить від майбутнього сорту бренді. Коли спирти дозрівають, їх поєднують з чудовими мускатними винами.
Крім спиртів і вин до складу бренді додаються екстракти пелюсток травневої троянди і середземноморських трав: вони надають напою м’якість і насиченість.
Майже готовий бренді розливають по великим дубовим бочкам, де він витримується ще шість місяців. Перед розливом у пляшки напій охолоджується протягом двох діб і фільтрується, завдяки чому має стійкість до випадання осаду.
У Будинку немає ні майстра-дистилятора, ні майстра, який відповідає за змішування інгредієнтів. За все відповідає майстер Metaxa – Константінос Раптіс. Це п’ятий за рахунком майстер з часів заснування Будинку.
Константіносу Раптісу потрібні пристрасть і натхнення. Він не просто змішує інгредієнти для напою – він з’єднує традиції та інновації в одне гармонійне целое.
Зберігаючи традиції і унікальний почерк Metaxa, він створює нові шедеври смаку і аромату.
Спочатку Константінос Раптіс відбирає насичені, ароматні мускатні вина з острова Самос. Потім настає черга вишуканих винних дистилятів.
Мускатні вина і дистиляти витримуються в окремих дубових бочках, поки майстер не вирішить, що настав час об’єднати їх. Останній штрих вносить букет середземноморських трав.
To those who would like to discover Metaxa: think of discovery that is as unique as it is unexpected. You will embark on a journey of pleasure through all your senses, a journey that you will want to take time and time again.
Constantinos Raptis
Походження Metaxa:
У теплому східному Середземномор’ї води глибокого синього моря омивають грецький острів Самос з багатою рослинністю і виноградниками, відомими ще з часів давньогрецьких торговців.
Самос – ідеальне місце для вирощування винограду, який надає вину особливий, відомий у всьому світі характер. Тепле сонце, тверда мінеральна грунт та опади у потрібний час року – все це характеристики терруара острова.
Тут ідеальні умови для вирощування мускатного винограду з насиченим смаком і п’янким ароматом.
Прохолодні і сухі погреби Metaxa повні дубових бочок. Тут все пронизане духом цього істинно грецького напою, тут зберігаються історії, таємниці і аромати.
Будинок Metaxa був заснований спочатку в Піреї, але незабаром, завдяки стрімко зростаючому попиту і популярності, знадобилося більше простора будівля.
Погреби Metaxa знайшли притулок в передмісті Афін – там, де дме прохолодний гірський вітерець. Саме тут мускатні вина і дистиляти високої якості повільно витримуються, досягаючи ідеальних характеристик, щоб, нарешті, стати Metaxa.
Історія Metaxa
Бренді Metaxa отримав свою назву по імені засновника – Спіроса Метакса. Спірос Метакса народився в 1848 році в Греції в сім’ї торговців шовком. Бездоганний смак і пристрасть до нового і незвіданого допомогли йому почати свою справу.
Спірос Метакса багато подорожував, відкриваючи для себе вина і спиртні напої в різних куточках світу. У ті далекі часи алкоголь відрізнявся міцністю, але не мав особливих критеріїв ні по смаку, ні по аромату.
Мрією Спіроса було створити унікальний алкогольний напій з сильним характером і м’яким смаком. Напій, який стане незабутньою чуттєвою подорожжю. І йому це вдалося!
Він створив Metaxa – унікальний напій з високою міцністю і м’яким ароматним смаком. Спірос Метакса побудував свій перший завод в 1888 році в Пірея – в порту Афін.
Незабаром бурштиновий напій експортувався вже в усі середземноморські країни. Легенда говорить, що при будівництві заводу в Пірея Спірос Метакса виявив древній медальйон із зображенням «Воїна Саламина».
Битва при Саламіні відбулася в 480 р. До н.е. в водах поблизу м. Пірей. Грецький флот значно поступався в чисельності перському війську, що вторглося, але відчайдушно боровся з ними.
Воїн Саламина став символом ризику і мужності – ідеальний образ для починання Спіроса Метакса, що глибоко йде корінням в грецьку історію.
Напій Metaxa в різні часи порівнювали і з коньяком, і з бренді, але цей напій унікальний, він не піддається класифікації. Сьогодні цей, єдиний в своєму роді, напій цінують у всьому світі таким, яким він є.
Офіційна сторінка виробника Metaxa: https://www.metaxa.com/
Всі напої від виробника Metaxa
Відгуки
Відгуків немає, поки що.