Aperol – найвідоміший італійський лікер, приготований на основі натуральних масел апельсинової цедри. Яскравий і легкий, цей лікер є складовою стількох коктейлів, що без не обходиться ні один пристойний бар. Вміст алкоголю лише 11%.
Колір Aperol яскраво – помаранчевий. Смак Aperol: ідеальне поєднання гірких і солодких апельсинів з травами і коренями.
Аромат Aperol: легко алкогольний апельсин із привабливими складними трав’яними ароматами, гармонізованими помтним відтінком ванілі.
Тіло Aperol: інтенсивний апельсиновий верх з трав’яними і деревними нотами тіла, приємно гірким і солоним. Текстура Aperol: оксамитова і округла, післясмак трав’яний, довгий, приємний з характерною гірчинкою.
Аперетив Aperol ідеально поєднується з закусками як сам по собі, так і у вигляді традиційного коктейлю Aperol Spritz.
У ритуалі апериву, який народився у Венето, Aperol Spritz подають з традиційними італійськими закусками, що називаються “чикетті” (крихітні бутерброди), або з тарілками оливок та невеличких порцій місцевих страв.
Хоча протягом багатьох років свого існування Aperol Spritz вже став універсальним напоєм, підходящим для різних типів їжі та моментів.
Він вдало поєднується і з швидкими тостами після довгого дня і з розслабленими сніданками, які ми всі так полюбляємо в неділю вранці.
Чим же так відомий Aperol Spritz: його яскравий помаранчевий колір впізнається безпомилково, він запалює ваші тости і додає додаткової радості моменту.
Все інше приносить за стіл внутрішній безтурботний дух Aperol Spritz: той самий дух, який стихійно збирає людей і не викликає нічого, крім добрих вібрацій.
Цей дух також заразний: важко стриматися, щоб не насолодитися тостом з друзями, по декілька апельсиновий ковтків на кожного.
Історія Aperol
1912 – 1919 р.р. Саме в 1912 році в місті Падуя брати Барб’єрі Луіджі та Сільвіо отримали у спадок від свого батька лікерний завод і створили одноіменну сімейну компанію Барб’єрі.
Після цілих семи років відданої кропіткої праці та експериментів з різноманітними інгредієнтами, у 1919 році вони створили рецепт і на міжнародному ярмаку в рідномі місті Падуя вперше представили на продаж лікер Aperol.
До цієї пори рецепт лікеру тримається у тайні і не розкривається. Виробляється напій вже, звісно, не вручну, але рецепт і дості залишається тим самим, що і у 1919 році.
Відомо тільки те, що до складу лікеру входить близько 30 натуральних компонентів.
Також експерти з перненістю заявляють, що для його виготовлення використовують: апельсини, ревінь, тирлич, плоди хінного дерева і трави, що ростуть в П’ємонті, на півночі Італії.
1919 – 1930 р.р. У цей важкий післявоєнний період такий яскравий і життєрадісний Aperol поступово набирає популярності по всій Італії.
Головними прихильниками напою стають в першу чергу молоді люди, що живуть активним соціальним життям: зустрічаються компаніями, скликають і ходять на вечірки.
1950 – 1960 р.р. У 50х роках народився той самий знаменитий рецепт, що й зробив Aperol Spritz настільки популярним. А у 1965 році виходить перша телевізійна реклама Carosello Aperol Barbieri.
1980 – 1990 р.р. Починається період великого творчого імпульсу та розповсюдження Aperol по світу, коли він поступово починає шлях до міжнародного визнання.
2000 – 2008 р.р. Після придбання компанією Gruppo Campari, Aperol починає ще більш активно рекламуватися, інтенсивно спілкується з мистецтвом, рекламою і модою. Aperol стає не просто напоєм, а способом життя.
У 2000 році бренд Aperol став спонсором Виставки Пеггі Гуггенхайма в Венеції. Саме в цей час його популясть сягає приголомшливих успіхів і в рідній Італії і по всьому світі.
Коли Aperol у 2006 році прийшов до Німеччини, то його почали виготовляти міцністтю не 11%, а 15%. Справа в тому, що у Німеччині на той час згідно нормам, будь який напій, слабше 15%, повинен був розливатися тільки у одноразову тару.
Aperol не міг родаватись у пластик, тому вміст алкоголю було піднято на 4%.
2009 – 2011 р.р. В цей час бренд підтримується потужною міжнародною спонсорською допомогою.
2012 – 2013 р.р. Життя в стилі Aperol Spritz “заразне” і швидко поширюється серед усіх. Воно заряджає своєю такою живою та веселою атмосферою, проникає у найрізноманітніші сфери життя.
На виставці San Francisco World Spirits Competition 2012 Апероль був названий «кращим аперитивом» і отримав золоту медаль.
Офіційна сторінка Aperol: https://www.aperol.com/
Всі вина Aperol
Фудпейрінг: аперитив, апероль, коктейлі
Відгуки
Відгуків немає, поки що.