ua|ru
Фільтрувати за ціною

Сапераві

Showing all 3 results

Червоне вино Сапераві – справжня гордість Грузії. Класика – сухе червоне вино. Однак у продажу можна знайти напівсолодкі та десертні версії напою. Технологія приготування не змінюється століттями. Це одна з причин, через яку грузинське вино користується такою великою популярністю, незважаючи на різноманіття вибору алкогольної продукції з Європи.

Особливості сорту Сапераві

Назва сорту перекладається як “фарба” або “фарбувальник”. І вона говорить сама за себе. Це червоний сорт винограду з великими соковитими ягодами. Їхня особливість полягає в соковитій яскраво-рубіновій м’якоті, яка і дає насичений колір вину. З усіх сортів червоного винограду Сапераві забезпечує найбільш інтенсивний відтінок алкоголю. В інших сортах за підфарбовування відповідає шкірка, а не м’якоть.
У винограді міститься велика кількість танінів. Вони також є одним із секретів смаку вина. Ці речовини надають післясмаку гіркувато-в’яжучі мотиви.
Сорт Сапераві – нащадок винограду, який вирощували в грузинському регіоні Кахетія ще в 5-6 тисячолітті до нашої ери. Сорт – досить невибагливий. Він вирізняється морозостійкістю і добре приживається на будь-якому ґрунті. Завдяки цьому Сапераві “прижився” в багатьох куточках планети. Його вирощують в Україні, Молдові, Болгарії, Азербайджані, Вірменії. Але саме грузинське вино користується незмінною популярністю. Офіційною датою його створення вважається 1886 рік. Однак перші вина з цього сорту були виготовлені набагато раніше.

Технологія виробництва Сапераві

В основі виготовлення грузинського алкоголю покладено багаторічні кахетинські традиції. Для приготування сухого вина використовують недостиглі ягоди. Вони подрібнюються на мезгу, яка проходить дозрівання в глечиках-квеврі, заритих у землю. Однак сучасні версії напою можуть бути приготовані на великих виробництвах, на яких використовуються інші методи бродіння мезги.

Смак і аромат вина Сапераві

Міцність напою становить 13% об. Сухе вино вирізняється насиченим рубіновим відтінком. Він не змінюється, навіть якщо додати воду. Композиція смаку розкривається нотами чорносливу, чорної смородини, ожини, граната та вишні. На фініші відчувається насичена терпкість. Аромат являє собою ягідно-фруктовий шлейф із нотами прянощів. Смак і аромат найбільш яскраво розкриваються у витриманому вині. Смакові якості досягають свого піку до 12-15 років дозрівання.

Секрети дегустації: як пити вино Сапераві

Суворі правила щодо подачі вина з Грузії відсутні. Проте існують деякі традиції. Грузинське вино прийнято подавати охолодженим до 13-15 градусів. Його розливають у келихи тюльпаноподібної форми на довгих ніжках. Особливо добре Сапераві поєднується з жирними стравами. Вино буде чудовим доповненням застілля. Воно добре підкреслює смак страв, не змінюючи і не спотворюючи їхній аромат. Гастрономічну пару грузинському алкоголю складуть такі частування:
⦁ шашлик із баранини;
⦁ дичина;
⦁ плов;
⦁ сациві;
⦁ сир.
Страви можна приправити гострим соусом. Він тільки підкреслить насиченість смаку Сапераві. Витримане вино можна подати після їжі як дижестив.

Замовлення на сайті WineWine – тільки плюси

В інтернет-магазині WineWine можна замовити вино Сапераві з доставкою по Україні. Її виконує “Нова пошта”. А по Києву можлива кур’єрська доставка. Крім того, у столиці діють магазини-склади, в яких можна оцінити асортимент алкогольної продукції та забрати вино самовивозом. Зверніть увагу, що в магазині-складі ведеться оптовий продаж. Оплатити товар можна готівкою при отриманні або онлайн.