Geo Saperavi – столове ординарне червоне сухе вино з Грузії. Виготовлене з однойменного сорту винограду, вирощеному в Кахетії.
Саме виноград Кахетії найкраще підходить для виготовлення напівсолодких і сухих вин, збагачуючи їх ароматним букетом і оригінальним смаком.
Вино Geo Saperavi насиченого бордового кольору. Аромат Geo Saperavi насичений, з нотами червоних ягід і фруктів.
Смак Geo Saperavi: оксамитовий, з характерною приємною терпкістю і смаком фруктів. Вино Geo Saperavi найкраще подавати при температурі 12-15° C, як супровід до стейку з телятини або до свинини на грилі.
Існує легенда, згідно з якою, Олександр Грибоєдов наважився попросити руки грузинської княжни Ніно тільки
випив для хоробрості кілька ковтків Сапераві.
Їх благословили на наступний же день, а шлюб був довгий та щасливий. Хоча історія виготовлення цього вина налічує кілька століть, офіційне виробництво Сапераві почалося з 1886 року в Кахетії.
Оптимальний час витримки на той момент складало від десяти до дванадцяти років, але зараз багато виноробень нерідко випускають в продаж молоде вино, яке відрізняється менш терпким, легким смаком.
Для виготовлення вина Geo Saperavi використовується виноград сорту Сапераві. У грузинських літописах можна знайти інформацію про те, що цей сорт вирощувався в Грузії завжди.
Існує припущення, що Сапераві – найдавніший сорт, а технологія виготовлення вина, що збереглася з давніх часів, дозволяє виробляти вино, схоже за смаком на те, що виробляли в Грузії в попередні епохи.
Після збору врожаю, виноград тут же доставляється на завод, де ягоди проходять ретельний відбір. Зона прийняття винограду обладнана потужним пресом для делікатного віджиму і відділення винограду від кісточок.
У вініфікаціонном процесі застосовуються традиційні для червоних вин методи: тривала мацерація на шкірці, алкогольна ферментація в нержавіючих терморегуліруемих резервуарах, малолактіческая ферментація.
У вініфікаціонном процесі застосовуються традиційні для червоних вин методи: тривала мацерація на шкірці, алкогольна ферментація в нержавіючих терморегуліруемих резервуарах, малолактіческая ферментація.
Вина з Сапераві довго дозрівають і довго зберігають якість, при цьому найбільш висока якість досягається в період від 4 до 30 років.
Вино Geo Saperavi виготовляється на виноробні Geo на південному сході Грузії. Вирощуванню винограду приділяється підвищена увага, а виробляється вино на сучасному європейському обладнанні.
Додайте до цього грузинський шарм і отримаєте те саме унікальне вино, яке оцінять справжні цінителі якості.
Для виготовлення Geo Saperavi ретельно відбирають автохтонний сорт винограду Сапераві з долини річок Алазани і Иори, що надає вину індивідуальний характер.
На винзаводі компанії встановлено новітнє обладнання виробництва Німеччини, Швейцарії та Фінляндії. У кожному з вініфікаціонних процесів використовується обов’язкова терморегуляція, зокрема в ємностях для ферментації, підвалах і складах.
Для витримки вина використовують високоякісні бочки з французького дуба, які щороку докуповуються.
Історія виробника Geo Saperavi
Бренд Geo, що виробляє Geo Saperavi, належить найбільшому в Україні алкогольному холдингу «Баядера Груп», що володіє великим портфелем власних і залучених брендів і присутній у всіх сегментах алкогольної галузі.
«Баядера Груп» – компанія-лідер і команда хороших людей, яка створює і розвиває улюблені бренди по всьому світу. Запоруку успіху компанія бачить, перш за все, в людях, високо цінуючи професійні якості, відданість компанії і порядність.
Компанія була заснована у 1991 році.
З 1992 по 2002 р.р. Компанія побудувала наймасштабнішу систему дистрибуції та налагодила ефективну реалізацію популярних українських і зарубіжних залучених брендів, відкривши 6 філій у стратегічно важливих регіонах України.
У 2002 році за компанією закріпився статус найсильнішого гравця в дистрибуції України. У цьому ж році було ухвалене рішення про запуск виробництва власних торгових марок.
У 2003 році було створено сильний горілчаний бренд «Хлібний Дар», який до цього дня є візитною карткою компанії.
В його основу закладено все цінності, властиві компанії «Баядера груп» – чесність, відкритість, справедливість!
В тому ж році бул оновлена лінійка вин Koblevo: випущені нові смаки та проведений редизайн.
В період 2003 по 2005 р.р. відбулося поповнення портфеля власними брендами «Козацька Рада» і «Перша Гільдія» та створення ТМ «Цельсій».
В той же період пройшла модернізація винзаводу «Коблево»: масштабне збільшення потужності, установка новітнього обладнання світових компаній-лідерів.
Тоді ж запустилося найсучасніше підприємство з виробництва лікеро-горілчаної продукції – «Національна Горілчана Компанія». А розвиток імпортного спрямування приві до укладення контракту зі світовим лідером алкоголю – компанією Diageo.
З 2006 по 2009 р.р. «Баядера Груп» стала лідером в усіх категоріях алкогольних напоїв: горілка, вино, вермут, ТМ «Хлібний Дар» стала горілкою № 3 в світі за даними міжнародного рейтингу видання Drinks International.
В той же період: Marengo – вермут № 1 в Україні, а Koblevo – вино № 1 в Україні.
Посилення напрямку імпорт призвело до укладання контрактів зі світовими лідерами з виробництва алкоголю, а розвиток експортного спрямування призвів до розширення карти експорту до понад 20 країн світу.
Стійке зростання продовжувалось і у період 2010-2014 р.р. Компанія втримала лідерство в усіх алкогольних категоріях, розвивала, модернізувала та автоматизувала дистрибуцію в Україні.
Укладання договорів з найбільшими імпортними партнерами: Remy Cointreau, Moet Hennesy
На період 2015-2016 р.р припала глобалізація компанії: «Баядера Груп» підтвердила статус найбільшого алкогольного холдингу Східної Європи, запустила нове виробництво – «Миколаївський коньячний завод».
В той же час компанія почала виробляти коньяк Koblevo, шампанське під ТМ Marengo, ТМ Cartaval з Чилі та ТМ Kengoo з Австралії, Private label рому і джину.
У 2016-2018 р.р. пройшла значна модернізація виробництва.
У 2019 році Компанія розширила карту експорту до 45 країн, почала поставки горілки Harvest Day, Kozak в Танзанію, Уганду і Еритрею, запустила оптову мережу WINE_WINE.
У 2020 році компанія продовжує утримувати лідерство на ринку, виводить на ринок нові смаки в лінійці коньяків Koblevo, починає розлив власних продуктів в Азербайджані й Узбекистані та виробництво власних брендів в Туреччині.
Всі вина від виробника Гео Саперави
Офіційна сторінка виробника Geo Saperavi: https://bayaderagroup.com/
Фудпейрінг: баранина, барбекю, гриль, дичина, м'ясо червоне, пікнік, ягня
Відгуки
Відгуків немає, поки що.