Магазин-склад — Ігристі вина — червоне
Відображаються усі з 4 результатівSorted by price: low to high
✅ Кількість товарів у категорії: | 4 |
---|---|
✅ Середня ціна: | 563 грн. |
✅ Найдешевше: | 164 грн. |
✅ Найдорожче: | 994 грн. |
✅ Середній рейтинг: | 4.67 |
✅ Найпопулярніше: | San Mare Lambrusco dell’Emilia Rosso ігристе червоне 0.75л - 164 грн |
У світі дуже мало виробників роблять червоне ігристе вино, тому купити його — Як виробляють червоне ігристе вино
Виробництво червоного ігристого мало чим відрізняється від виробництва білого:
Різниця в тому, що біле ігристе вино роблять з білого вина, для рожевого ігристого дозволено перед другою ферментацією змішувати біле і червоне вино. База для червоного ігристого — червоне вино.
Ігристе червоне вино має бути з хорошою кислотністю і не терпким, так як бульбашки в вині підкреслюють таніни і вино здається «кусючим».
Друге бродіння проводиться в пляшці — класичний метод, як роблять шампань у Франції, або у великих металевих чанах — акратофорах (як просекко). Від цього залежить вартість вина і його характеристики.
В Україні ламбруско популярне як біле напівсолодке вино, тому складно уявити, що історично правильне ламбруско — сухе червоне.
Lambrusco — червоний сорт винограду, а точніше — група з понад 60 сортів, з яких виробляють червоне ігристе вино в регіоні Емілія-Романья.
До 70-х років ламбруско робили слабо ігристим за традиційним методом, але цей процес тривалий і дорогий.
Потім у винній промисловості почали широко використовувати метод Шарма-Мартінотті: друге бродіння проходить в великих металевих ємностях. Так роблять просекко і асті.
Метод Charmat дешевший традиційного і дозволяє буквально за кілька днів вироблятися великому обсягу ігристого вина, але він і зруйнував репутацію Ламбруско.
Ринок США в той час вимагав дешевого солодкого ігристого — і ламбруско полилося в заводських масштабах. Урожайність винограду слабо обмежувалася, якість знижувалося, смак змінився через метод виробництва, але додатковий цукор приховував всі недоліки.
Зараз винороби поступово повертаються до крафтового виробництва сухого червоного ламбруско.
У П’ємонті роблять солодке червоне ігристе вино Brachetto d’Acqui — легке вино, з м’яким смаком, низьким вмістом алкоголю. Тут також виробляють в невеликих кількостях червоне ігристе з барбери і фрейзи.
У Венето роблять червоне солодке вино з сорту марцеміно, який частіше згадується в опері «Дон Жуан» Моцарта, ніж на дегустаціях. Ще одна рідкість з Венето — ігристе речото: вино роблять з підсушеного винограду, а з нього — ігристе методом Шарма.
У Кампанії і Базилікаті виробляють червоне ігристе з альяніко, в Ломбардії в Oltrepò Pavese — з барбери, піно нуару, бонарди та інших місцевих сортів.
В Австралії роблять ігристе класичним методом з ширазу та піно нуару і неофіційно називають їх «ігристою Бургундією».
Португалія виробляє багато червоних ігристих — vinho tinto espumante, але вони рідко експортуються за межі країни.
Австрійські винороби виробляють своє червоне ігристе вино — Sekt з сорту цвайгельт.
Орієнтуйся на три головні показники:
Сухе подавай на аперитив — воно буде розігрівати апетит. Також поєднуй з закусками, піцою, пастою, лазаньєю, червоною рибою, птицею, свининою, грибами.
Напівсолодкі та солодкі ігристі червоні вина добре поєднуються гострою і пряною їжею, червоним м’ясом і птицею з ягідними соусами, а також шоколадними десертами.
Червоні ігристі з Австралії і Португалії краще подавати до баранини і яловичини, барбекю, їжі, приготовленої на грилі.
Червоне ігристе вино — той рідкісний випадок, коли червоне вино потрібно охолоджувати. Солодкі будуть здаватися занадто солодкими, а сухі — занадто кислими, якщо їх подати теплими.
В онлайн магазині ВайнВайн діє оптова ціна на всі червоні ігристі вина при покупці від 6 будь-яких одиниць одним чеком.
В онлайн каталозі магазина-складу є один з найпопулярніших в Україні брендів — San Mare: ламбруско і червоний ігристий напій фраголіно.