ua|ru

Червоне ігристе

Купівля товарів у категорії “Червоне ігристе” - основна інформація

✅ Кількість товарів у категорії: 4
✅ Середня ціна: 563 грн.
✅ Найдешевше: 164 грн.
✅ Найдорожче: 994 грн.
✅ Середній рейтинг: 4.67
✅ Найпопулярніше: San Mare Lambrusco dell’Emilia Rosso ігристе червоне 0.75л - 164 грн
Володимир
Читати далі
Відчувається танін, трішки пряне, ноти шкіри. З хорошою кислотністю.
Александр
Читати далі
Необычное красное игристое с крепким танином, хорошей кислотностью С небольшой приятной горчинкой и...
Алексей
Читати далі
редкое красное игристое по-классике с хорошими танинами, сложной ароматикой и отличной кислотностью....
Евгений
Читати далі
Необычное вино,не для всех Мощное,ягодное чувствуются пряности Ярковыраженные танины и кислотность
Оля
Читати далі
Мне понравилось! Очень причиною вино. Покупала раньше белое, красное больше даже понравилось
Ольга
Читати далі
Свіжий смак. Відчувається мінеральність та лагідна кислотність. Для мене, нотки жовтих яблук.
Олександр
Читати далі
Все дуже погано, ніякої легкості та свіжості одна оксидація, абсолютно мертве вино з явно вираженими...
бравлсьарслеон
Читати далі
топ
Олена
Читати далі
Глибокий рубіново-червоний колір. В ароматі вишня,ожина, дуб,трохи перцю. Суха солодкість,середні танін....
Олександр
Читати далі
Супер

У світі дуже мало виробників роблять червоне ігристе вино, тому купити його Як виробляють червоне ігристе вино

Виробництво червоного ігристого мало чим відрізняється від виробництва білого:

  • роблять базове сухе вино
  • додають дріжджі і цукор і запускають друге бродіння: в процесі виділяється вуглекислий газ, який під тиском залишається у вині це і є бульбашки ігристого.

 

Різниця в тому, що біле ігристе вино роблять з білого вина, для рожевого ігристого дозволено перед другою ферментацією змішувати біле і червоне вино. База для червоного ігристого червоне вино.

 

Ігристе червоне вино має бути з хорошою кислотністю і не терпким, так як бульбашки в вині підкреслюють таніни і вино здається «кусючим».

 

Друге бродіння проводиться в пляшці класичний метод, як роблять шампань у Франції, або у великих металевих чанах акратофорах (як просекко). Від цього залежить вартість вина і його характеристики.

Види червоного ігристого вина

Ламбруско

 

В Україні ламбруско популярне як біле напівсолодке вино, тому складно уявити, що історично правильне ламбруско сухе червоне.

 

Lambrusco червоний сорт винограду, а точніше група з понад 60 сортів, з яких виробляють червоне ігристе вино в регіоні Емілія-Романья.

 

До 70-х років ламбруско робили слабо ігристим за традиційним методом, але цей процес тривалий і дорогий.

 

Потім у винній промисловості почали широко використовувати метод Шарма-Мартінотті: друге бродіння проходить в великих металевих ємностях. Так роблять просекко і асті.

 

Метод Charmat дешевший традиційного і дозволяє буквально за кілька днів вироблятися великому обсягу ігристого вина, але він і зруйнував репутацію Ламбруско.

 

Ринок США в той час вимагав дешевого солодкого ігристого і ламбруско полилося в заводських масштабах. Урожайність винограду слабо обмежувалася, якість знижувалося, смак змінився через метод виробництва, але додатковий цукор приховував всі недоліки.

 

Зараз винороби поступово повертаються до крафтового виробництва сухого червоного ламбруско.

Інші види червоного ігристого

 

У П’ємонті роблять солодке червоне ігристе вино Brachetto d’Acqui — легке вино, з м’яким смаком, низьким вмістом алкоголю. Тут також виробляють в невеликих кількостях червоне ігристе з барбери і фрейзи.

 

У Венето роблять червоне солодке вино з сорту марцеміно, який частіше згадується в опері «Дон Жуан» Моцарта, ніж на дегустаціях. Ще одна рідкість з Венето — ігристе речото: вино роблять з підсушеного винограду, а з нього — ігристе методом Шарма.

 

У Кампанії і Базилікаті виробляють червоне ігристе з альяніко, в Ломбардії в Oltrepò Pavese — з барбери, піно нуару, бонарди та інших місцевих сортів.

 

В Австралії роблять ігристе класичним методом з ширазу та піно нуару і неофіційно називають їх «ігристою Бургундією».

 

Португалія виробляє багато червоних ігристих — vinho tinto espumante, але вони рідко експортуються за межі країни.

 

Австрійські винороби виробляють своє червоне ігристе вино — Sekt з сорту цвайгельт.

Яке вибрати червоне ігристе вино

Орієнтуйся на три головні показники:

  • цукор: сухе червоне ігристе зустрічається дуже рідко
  • рівень алкоголю, який коливається від 5,5% до 14%
  • рік: вибирайте свіжіше вино, 2-3 роки від дати врожаю або розливу.

З чим поєднується червоне ігристе вино

 

Сухе подавай на аперитив — воно буде розігрівати апетит. Також поєднуй з закусками, піцою, пастою, лазаньєю, червоною рибою, птицею, свининою, грибами.

 

Напівсолодкі та солодкі ігристі червоні вина добре поєднуються гострою і пряною їжею, червоним м’ясом і птицею з ягідними соусами, а також шоколадними десертами.

 

Червоні ігристі з Австралії і Португалії краще подавати до баранини і яловичини, барбекю, їжі, приготовленої на грилі.

Як подавати

 

Червоне ігристе вино — той рідкісний випадок, коли червоне вино потрібно охолоджувати. Солодкі будуть здаватися занадто солодкими, а сухі — занадто кислими, якщо їх подати теплими.

Де вигідно купити

 

В онлайн магазині ВайнВайн діє оптова ціна на всі червоні ігристі вина при покупці від 6 будь-яких одиниць одним чеком.

В онлайн каталозі магазина-складу є один з найпопулярніших в Україні брендів — San Mare: ламбруско і червоний ігристий напій фраголіно.