ua|ru

Шампанське кава

Купівля товарів у категорії “Шампанське кава” - основна інформація

✅ Кількість товарів у категорії: 11
✅ Середня ціна: 1012 грн.
✅ Найдешевше: 279 грн.
✅ Найдорожче: 1990 грн.
✅ Середній рейтинг: 2.67
✅ Найпопулярніше: Arte Latino Cava Brut ігристе біле 0.75л - 279 грн
Коля
Читати далі
Проста кава, трішки різкувата, але щось в ній є
nadia
Читати далі
Надто різка і плоска, власне, як і Jaume serra. Краще вже просекко
алексей
Читати далі
простенькая кава, хотя и дешевая. цветочки и немного цитруса.
Ольга
Читати далі
Свіжий смак. Відчувається мінеральність та лагідна кислотність. Для мене, нотки жовтих яблук.
Олександр
Читати далі
Все дуже погано, ніякої легкості та свіжості одна оксидація, абсолютно мертве вино з явно вираженими...
бравлсьарслеон
Читати далі
топ
Олена
Читати далі
Глибокий рубіново-червоний колір. В ароматі вишня,ожина, дуб,трохи перцю. Суха солодкість,середні танін....
Олександр
Читати далі
Супер
Неоніла
Читати далі
Дуже люблю цю текілу за її м'який смак. Задоволена покупкою саме в цьому інтернет магазині - менеджер відразу...
Олексій
Читати далі
Як на мене чудове "питке" вино, без зайвих різких нот. Мені чомусь на смак підсмажена скоринка домашнього...

Cava — це популярне традиційне ігристе вино з Іспанії, яке виробляється методом шампанізації. Багато хто називає його «шампанське Кава», проте це неправильно, оскільки термін закріплено за напоями, виготовленими у французькому регіоні Шампань. При цьому Кава — чудове ігристе вино, варте уваги поціновувачів. Воно виробляється в різних регіонах Іспанії, а найвідомішим і найпрестижнішим вважається Каталонія, особливо район Пенедес, розташований недалеко від Барселони.

Особливості шампанського Кава

Для цього напою винороби ретельно відбирають сорти винограду. Cava може бути виготовлена з сортів Макабео, Парельяда та Шарелло. Іноді використовують Шардоне та Піно Нуар.

Cava виробляється за традиційним методом вторинного бродіння в пляшках. Після первинної ферментації вино розливають у пляшки й додають дріжджі та цукор, щоб запустити вторинне бродіння та вироблення вуглекислого газу.

Залежно від кількості цукру винороби класифікують Каву так:

  • Brut Nature — абсолютно сухе, без доданого цукру;
  • Extra Brut — сухе, але з невеликою кількістю цукру (до 5 г/л);
  • Brut — сухе, 6–10 г цукру на літр;
  • Extra Dry — напівсухе, не більше ніж 15 г цукру на літр;
  • Seco — напівсолодке (до 20 г/л);
  • Semi-Seco — солодке, цукру — до 30 г/л;
  • Dulce — дуже солодке, до 50 грамів цукру на літр.

Сорти винограду, які впливають на смак та аромат

Комбінація трьох сортів винограду дозволяє створювати різноманітні стилі Cava, а також надає вину його характерної свіжості та яскравих фруктових нот.

Macabeo (або Viura)

Вважається одним з основних сортів для виробництва Cava. Він надає вину свіжих ароматів яблук, персиків і цитрусових. Смак Macabeo — легкий, зі збалансованою кислотністю та ніжними фруктовими нотками.

Parellada

Цей сорт вносить свої унікальні особливості в напій, надаючи йому делікатних квіткових ароматів і нот зелених груш та яблук. Parellada дарує вину легку й ніжну текстуру.

Xarel-lo

Надає вину складніші аромати мінералів і спецій, а також приємну кислинку.

Основні типи Cava

У світі іспанського ігристого Cava існує кілька основних типів, кожен з яких має свої унікальні характеристики. Відмінності в стилях обумовлені часом витримки у пляшках, вмістом цукру та поєднанням сортів винограду, що використовуються.

Brut

Це сухе вино з невеликою кількістю доданого цукру, зазвичай до 12 г/л. Воно характеризується свіжими фруктовими ароматами та приємною кислотністю.

Rosado

Cava Rosado — рожеве ігристе, виготовлене з використанням червоних сортів винограду. Воно може бути брют або напівсухим, має яскраві фруктові ноти та привабливий рожевий відтінок.

Reserva

Цей сорт вина довше витримується в пляшках, ніж звичайний Cava, зазвичай близько 15 місяців. Це дарує готовому напою складний і глибокий смак.

Gran Reserva

Такий сорт витримується щонайменше 30 місяців. Смак виходить благородним і насиченим.

Blanc de Blancs

У Cava Blanc de Blancs використовується лише білий виноград, переважно сорт Macabeo. Це надає вину м’який характер із відтінками цитрусових та зелених яблук.

Brut Nature

Цей стиль Cava вважається сухим, без додавання цукру. Він пропонує чисті та яскраві фруктові аромати, акцентуючи увагу на натуральній свіжості винограду.

Смакові напрямки

Різні смакові напрямки створюють безліч варіацій у стилях Cava, дозволяючи вибрати вино, що відповідає індивідуальним уподобанням.

Фруктові

У Cava часто відчуваються аромати яблук, персиків, груш, цитрусових, а також ноти стиглих фруктів. Усе це надає вину свіжості та жвавості.

Квіткові

Деякі сорти Cava приваблюють ароматами білих квітів, акації або конвалії.

Пекарні ноти

Цей смаковий профіль приваблює ароматами випічки та дріжджового тіста, які з’являються внаслідок бродіння в пляшках.

Мінеральні акценти

На смак такі пікантні акценти нагадують камінь, мокрий граніт або солонуваті нюанси. Це пов’язано з характеристиками ґрунту та виноградників, на яких вирощують сировину.

Вибрати та купити оригінальне іспанське ігристе вино Кава в Україні дуже просто, якщо зробити замовлення на сайті WineWine. Швидка доставка, можливість самовивезення, великий асортимент вин від різних виробників — лише частина переваг, доступних покупцям.