Магазин-склад — Вина — Порто
Відображаються усі з 17 результатівSorted by price: low to high
✅ Кількість товарів у категорії: | 17 |
---|---|
✅ Середня ціна: | 17711 грн. |
✅ Найдешевше: | 794 грн. |
✅ Найдорожче: | 98900 грн. |
✅ Середній рейтинг: | 4.67 |
✅ Самое популярное: | Noval Porto Black Reserve вино червоне 0.75л - 999 грн |
У багатьох ситуаціях знання історії та особливостей конкретного алкогольного напою допомагає глибше відчути його особливості. Не стане винятком і портвейн.
Назва напою сама говорить про країну його походження. «Port wine» — вино з Порто, містечка в Португалії, кріплене, належить до класу лікерних вин. Через це місто проходили всі постачання місцевого вина з навколишніх регіонів.
Портвейн вважається десертним вином. Міцність не перевищує 21%. У складі немає спецій, приправ та інших добавок: лише класичне вино з додаванням спирту.
Перші вина з’явилися на території сучасної Португалії ще до першого тисячоліття до н. е., тобто за часів Бронзового віку. Багато археологічних розкопок це підтверджують.
Культивування лоз для виноробства у більш сучасному розумінні розпочалося за наказом Генріха Бургундського, імператора Священної Римської імперії. Саме завдяки його ініціативі регіон біля Порто та Дора почали засаджувати виноградом. З нього й готували попередника того самого портвейну — Вінью де Ламежо. У XIV столітті Португалія налагодила постачання місцевого вина на Британські острови.
У XVII столітті до кріпленого португальського вина стали додавати більше спирту, щоб воно не псувалося в бочках під час транспортування морем — найшвидшого та найвигіднішого способу постачання товарів у ті часи. Збільшення масштабів виробництва розпочалося лише наприкінці XVII століття.
Розрізняють три основні різновиди:
Ще є портвейн Тоні — червоно-помаранчевого відтінку з горіховим присмаком, Лагріма — солодкий і легкий, нефільтрований LBV — вінтажний портвейн з довгою витримкою, який для повноти смаку рекомендується спочатку заливати в декантер, а потім уже в келихи.
Вінтажний портвейн виготовляється з особливо вдалого врожаю конкретного року. Настоюється напій спочатку в діжці, а потім у пляшках. Смак напою насичений, із солодкістю червоних фруктових плодів і ягід.
Для виготовлення будь-яких сортів кріпленого вина за традицією використовують лише місцеві сорти винограду. Деякі виноробні досі дотримуються класичної рецептури, а інші — із задоволенням тестують технологічні досягнення галузі.
Усе починається з підготовки сировини: виноградне сусло настоюється трохи більш як три дні. За цей час створюються ідеальні умови для бродіння. До соку, що забродив, додають міцний спирт (не менше ніж 77%). Цей етап найважливіший: потрібно не змарнувати аромат і колір ягід, який відчуватиметься в готовому напої. Декілька місяців вино настоюється в дубових діжках і після дозрівання розливається по пляшках.
Портвейн та інший алкоголь вигідно придбати в інтернет-магазині. У каталозі лише оригінальні напої та унікальні зразки. Замовлення можна оформити гуртом і в роздріб. З Wine Wine завчасно подбати про наповнення домашнього бару або полиць власного магазину неймовірно просто.