ua|ru
Фільтрувати за ціною

Рожеве шампанське

Купівля товарів у категорії “Рожеве шампанське” - основна інформація

✅ Кількість товарів у категорії: 43
✅ Середня ціна: 5702 грн.
✅ Найдешевше: 179 грн.
✅ Найдорожче: 28900 грн.
✅ Середній рейтинг: 4.50
✅ Найпопулярніше: Serena 1881 Prosecco Rose Brut Millesimato ігристе рожеве 0.75л - 369 грн
алексей
Читати далі
яркое, сочной и исключительно ягодное розе. отличная кислотность и свежесть.
Ирина
Читати далі
Очень легкое, приятное. Девчачье
Євгенія
Читати далі
Очень свежее и легкое просекко с нотками яблок в аромате. Вкусно.
Dmitry
Читати далі
Питко и свежо.
Ольга
Читати далі
Свіжий смак. Відчувається мінеральність та лагідна кислотність. Для мене, нотки жовтих яблук.
Олександр
Читати далі
Все дуже погано, ніякої легкості та свіжості одна оксидація, абсолютно мертве вино з явно вираженими...
бравлсьарслеон
Читати далі
топ
Олена
Читати далі
Глибокий рубіново-червоний колір. В ароматі вишня,ожина, дуб,трохи перцю. Суха солодкість,середні танін....
Олександр
Читати далі
Супер
Неоніла
Читати далі
Дуже люблю цю текілу за її м'який смак. Задоволена покупкою саме в цьому інтернет магазині - менеджер відразу...

Ігристе розе купують по романтичним приводів і називають маркетинговим продуктом, а насправді рожеве ігристе вино одне з найбільш універсальних напоїв в поєднанні з їжею.

Перше рожеве ігристе вино

Раніше вважалося, що перше рожеве шампанське придумала Вдова Кліко в 1775 році. Кілька років тому шампанський будинок Ruinart знайшов документи, в яких йдеться про те, що 14 березня 1764 року Ruinart вже продавав пляшки рожевого шампанського.

 

Ruinart заснований в 1729 році і був першим будинком, який продавав виключно «вино з бульбашками», як це називалося в бухгалтерських книгах. У знайденому історичному записі 1764 року вказані «кошики з 120 пляшок, 60 з яких були Oeil de Perdrix».

 

Термін Oeil de Perdrix в дослівному перекладі означає «око куріпки»: ним позначали блідо-мідний колір око щойно вбитого птаха.

 

До кінця 18 століття вино було марковано як rozet, а пізніше як rosé.

Як роблять рожеве ігристе вино

Можливо, перше французьке рожеве шампанське отримали помилково: сусло випадково залишилося в контакті з шкіркою і «потемніло», але достовірних даних про це немає.

 

Мадам Барб-Ніколь Кліко перша почала робити рожеве ігристе, додаючи в біле вино трохи червоного. Цим способом і користується досі більшість виноробів.

 

Отже, рожевий колір ігристому надають одним з двох способів:

  • rosé d’assemblage змішування білого і червоного сусла перед другим бродінням.
  • rosé de saignée вино з короткою мацерацією: шкурки не відразу відокремлюють від соку винограду, а дають настоятись кілька годин, щоб шкірка пофарбувала майбутнє вино в рожевий колір.

Рожеве шампанське

Рожеве шампанське дозволено робити з трьох сортів винограду: шардоне, піно менье і піно нуар.

 

До шардоне або додають до 15% червоного вина, або дозволяють виноградному суслу контактувати з шкіркою.

 

Винороби використовують традиційний метод шампанізації: щоб стати ігристим, вино вдруге бродить в пляшці і витримується на осаді від дріжджів. Після цього додають або не додають дозажний лікер, щоб зробити шампанське солодшим.

 

Рожеве шампанське відрізняється від білого: більш насичене, фруктове і ягідне, ніж біле. Типові ноти полуниця, журавлина і троянди.

 

Ціна рожевого шампанського трохи вища, ніж білого. Виробники кажуть, що це пов’язано з додатковими витратами на виробництво, але частіше ціни на рожеву шампань продиктовані престижем і маркетингом.

Рожеве просекко

Prosecco Rose дозволили випускати тільки в 2020 році. До цього моменту в Італії робили рожеві ігристі вина методом Шарма-Мартінотті, але не могли випускати їх під ім’ям Просекко.

 

У біле вино із сорту глера додають червоне вино з сорту піно неро від 10 до 15%.

 

Друге бродіння, яке дає вину бульбашки, проходить під тиском у великих металевих ємностях акратофорах.

 

Рожеве просекко не роблять Frizzante, а тільки Spumante більше бульбашок, тиск в пляшці не менше 3 атмосфер.

 

Друга особливість: рожеве просекко випускають тільки мілезімного виду, тобто з винограду одного року врожаю.

Інше рожеве ігристе вино

Рожеве ігристе традиційним методом роблять також в Іспанії кава і корпіннат, в Італії Франчакорта, у Франції креман різних регіонів. Винні виробники також роблять рожеві ігристі по-класиці без прив’язки до апеласьону.

 

Різні виробники світу також роблять рожеві ігристі методом Шарма, і коштують вони, як правило, дешевше, ніж «класика».

З чим подавати рожеве ігристе вино

Не знаєш, яке вино підібрати до страви вибери рожеве ігристе: це найуніверсальніше вино в поєднанні з їжею.

 

Ніжний характер розе не перебиває смак легких страв: свіжих салатів, суші, птиці, м’якого сиру або морепродуктів. Прекрасно підходить до жирної червоної риби.

 

Кислотність ігристого добре справляється з жирними, смаженими і пряними стравами, з насиченими соусами. Фаст фуд, пироги, барбекю, піца і навіть до рясних застіль з салатами з майонезом бери ігристе розе.

 

До гострих і пряних страв вибирай напівсухе або напівсолодке розе.

 

Купуй свіже ігристе рожеве вино, яке не зберігалося під прямими сонячними променями. Охолоджуй обов’язково.

 

За вигідною оптовою ціною на ігристе розе йди в WineWine: ми допоможемо вибрати і доставимо вино в потрібну точку України.