Angostura 1919
Ром «Angostura» – це лінійка преміальних карибських ромів, які виробляються на заводі House of Angostura на острові Триніда.
Під брендом Angostura виробництво ромів було запущено ще в 1875 році, але свою дистилерію компанія відкрила в 1945 році.
На сьогоднішній день лінійка ромів Angostura є найтитулованішою лінійкою ромів у світі та продається у більш ніж 140 країнах.
Завод, що належить House of Angostura, розташований у містечку Лавентиль. Щорічно випускається 600 тисяч ящиків рому, що поставляється до 140 країн світу (включаючи Велику Британію, США та майже всі європейські держави).
Вперше ром “Angostura” був випущений в 1824 році в містечку Ангостура (Венесуела). Йохан Готліб, винахідник напою, був німецьким військовим хірургом і прагнув розробити ефективні ліки для акліматизації європейців у Південній Америці. Напій швидко набув популярності серед матросів, які страждають на морську хворобу. Народні хвилювання у Венесуелі призвели до того, що сини Готліба перебралися разом із батьковим підприємством на карибський острівець Тринідад. Там було закладено нову винокурню. У 1921 виникло АТ «Angostura Bitters Limited». Вдосконалення рецептури напою тривало у 1936-1946 роках. Відомо, що меляса для «Ангостури» виготовлялася у чотирьох регіонах.
У 1949 і 1973 компанія розширила виробництво за рахунок купівлі двох заводів – Trinidad Distillers і Fernandes Distillers. Ром «Angostura» став поставлятися королівським дворам Швеції і Великобританії.
Смак: Шоколадно-ванільний смак напою поступово розкривається півтонами меду та мигдально-кокосової нуги, закінчуючись теплим тривалим післясмаком
Аромат: Ром має багатошаровий привабливий букет з карамельними і ванільними відтінками, і тонкими нюансами кокосу.
Гастрономічні поєднання: Ром є чудовим діжестивом, вживається в чистому вигляді, з льодом, сигарою
Колір: Яскравий золотисто-карамельний
Регіон: Тринідад та Тобаго
Виробник: House of Angostura
Міцність: 40%
Тип: Ром преміум-класу, бленд
Витримка: Складний купаж спиртів щонайменше 8-річної витримки. Напій створений купажистом Дж. Фернандесом, власником Fernandes Distillers (у наші дні – один із підрозділів Angostura Limited). У 1932 році, після пожежі на урядових складах, сеньйор Фернандес придбав партію обвуглених барил з ромом, який витримувався з 1919 року. На його основі і був вперше створений ром «1919»
Відгуки
Відгуків немає, поки що.