Dom Perignon Blanc P2 2006
Dom Pérignon P2 2006 року, виготовлене з купажу 55% Піно Нуар та 45% Шардоне.
Воно розкривається складним, глибоким букетом диму, стиглих фруктів, манго, екзотичних фруктів і спецій. Середньо- і повнотіле, багате і виразне, гармонійне, воно набуло структури і напруги в порівнянні з початковим Dom Pérignon 2006 року, в той час як смак ідеально збалансований з делікатною гастрономічною гіркотою і крейдяними сухими екстрактами, які сприяють його довгому, мінеральному післясмаку.
Ідеально поєднується з делікатними стравами. P2 – це абревіатура серії Plénitude 2, другого життя Dom Pérignon, що означає, що будинок зберігає пляшки для витримки на осаді, щоб отримати різні вирази одного і того ж вина протягом усього його життя, дозволяючи часу творити свою магію і, таким чином, набувати додаткової складності.
“2006 рік завершив виняткову серію з п’яти врожаїв Dom P поспіль. Чотири з них були відзначені спекою, яка призвела до того, що на момент збору врожаю виноград був дуже стиглим. Це був безпрецедентний випадок за три століття виноробства в Шампані, який став новим викликом і «дозволив Dom Pérignon просунути свій творчий процес ще далі». Роки з 2002 по 2006 показали значні відмінності у врожаях: від спекотних 2003 і 2005 років до того, що описується як «почуття щедрості і світла», пов’язане з 2002 і 2006 роками. (Я маю особливу симпатію до 2004 року – див. порівняння шампанського де люкс 2002 і 2004 років). Більш спекотний, ніж сухий, 2006 рік був майже тропічним через чергування періодів сонця і дощу. Після пізньої весни, липнева спека змінилася холодним, дуже вологим серпнем. Спека повернулася у вересні, що дозволило винограду досягти повної стиглості.
Зрілий хрусткий ніс і чудове напруження на вершковому піднебінні. Довгий і багатий. Справжнє задоволення від вина. Завжди важко запропонувати вікно пиття для цих пізніх шампанських вин! “(Jancis Robinson)
2006 Dom Pérignon P2 – чудове вино. Насичене і злітаюче у своїй інтенсивності, P2 є абсолютно приголомшливим. У ньому більше відчувається стиль року, ніж стиль серії P2. Мандарин, абрикос, м’ята, білий перець, маракуйя і прянощі – все це виривається з келиха. Стиглість року очевидна, але всі елементи настільки майстерно збалансовані. Баланс екзотики та свіжості просто запаморочливий.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.