Алкогольний напій Контабас Дуб
Контабас “Дуб” — це сучасне втілення традиційного українського напою з витримкою в нових українських дубових бочках. Бруньки чорної смородини, витримані на зерновому дистиляті за рецептом, знайденим у глибинці Закарпаття, створюють напій з глибоким смаком дуба, ледь помітними нотками кави та вишуканою терпкістю. Це вишуканий напій для справжніх гурманів.
Контабас це старовинний український напій, який виготовляється на основі спеціально підготованого дистиляту та витримується у скляних кубах на свіжозрізаних бруньках чорної смородини. Через те що бруньки природним способом можна зрізати лише один раз у році, виготовлення напою є дуже трудомістким та дорогим. Для виготовлення 10 пляшок необхідно зібрати майже 5 літрів бруньок, а збір проходить лише 4 дні в році.
Історія бренду Контапел починається з недалекого 2018 року, коли брати Роман та Андрій Пелехи, в одному з закарпатських сіл, випадково знайшли справжній скарб українських національних традицій. Купуючи невеличку сільську хатинку хлопці виявили глибокий льох, в якому знайшли трохи більше 90 літрів контабасу, що був бутильований ще у 1993 році. А разом із ним звичайний шкільний зошит із росписаними рецептурами різних напоїв та страв починаючи з 18 сторічча. Хатинка виявилася домівкою старенького українця із Житомирщини. Колись давно він переїхав до Закарпаття, а у 2018 році помер, немаючи найближчих родичів, і будиночок залишився без спадкоємців.
Разом із контабасом були також знайдені і інші об’єкти тогочасної алкогольної культури. Такі як молоде виноградне вино або пиво часів Австро-Угорської імперії. Та найбільшим скарбом виявивя саме дистилят на смородинових бруньках. Дослідивши цей напій, було прийнято рішення відродити його у сучасній українській культурі у його самобутньому вигляді і смаку. Звичайно згідно старовиного рецепту.
За якийсь час, задля акумулювання коштів для виготовлення серійного напою контабас, була створна торгова марка що складалася зі слів власне ‘контабас’ і прізвищем ‘Пелех’ – Контапел. За задумкою брати мали реалізувати 400 пляшок контабасу 1993 року купажованого більш молодим контабасом і зібрати кошти на створення цеху, що й було зроблене.
Після сотень позитивних відгуків про якість, глибину смаку та самобутність контабасу, та декількох статей у ЗМІ, хлопці почали роботу над серійним випуском цього напою. Додавши до виробництва контабасу сучасні методи ферментації та технології фільтрації, брати Пелех почали виробляти цей унікальний напій, що з легкістью конкурує з шотландським віскі та французським коньяком.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.