Ketel One - імпортна крафтова горілка із Голландії від сім'ї Нолет, яка робить її вже понад 300 років.
Кажуть, Ketel One має 4F: Fragrance, Flavour, Feel and Finish:
Fragrance (аромат): свіжий, з відтінками цитрусових та меду.
Flavour (смак): хрусткий, жвавий, чистий.
Feel (враження): дивовижно шовковиста м’якість.
Finish (післясмак): тривалий, тонкий, багатий.
Горілка Ketel One із 100% озимої пшениці високої якості, вирощеної в Європі, і звісно ж, без ГМО.
Процес иробництва горілки Ketel One
Спочатку пшеницю подрібнюють, змішують з водою.
Ця суміш ферментується, а тоді проходить через дистиляційну колону. На виході – так званий ультра-пшеничний спирт (ultra-wheat spirit – UWS): свіжий, чистий, живий.
UWS – специфічна класифікація горілки з дуже високими вимогами до чистоти спирту.
Другий крок процесу виготовлення горілки Ketel One – повторна перегонка UWS в мідних перегінних кубах (серед них є і оригінальний куб 19-го століття, який працює на вугіллі).
Власне, назва горілки походить від цього старого мідного куба – Distilleerketel #1.
Тут багато ручної праці та контролю (кожні 20 хвилин протягом 8-годинного процесу).
Важкі «голови» та слабкі «хвости» спирту, звічно ж, відкидаються – в горілку потряпляє лише «серце» спирту.
Купажує спирти для Ketel One (Master Pot Still Batch та UWS) та воду master of blend.
Сім’я Нолет – засновник Ketel One
Сім’я Нолет займається дистиляцією спиртів вже понад 300 років.
Почалось все з Joanness Nolet, який осів в Schiedam (порд з Роттердамомв Голандії) і почав там свій бізнес.
Виробництво завжди було не про компроміси і поступки обставинам. Її якість залишається на незмінному рівні.
Завдяки Нолету, процвітає не лише бренд і сім’я, але й все місто Східам: з ростом виробництва Кетель Ван росла і слава міста як “спиртової столиці”.
Дистилерія пережила навіть ревлюцію 1789 року. Власне, тоді нею почало керувате 5 покоління Нолетів – Jacobus Nolet, який також залишив слід в історії міста, побудувавши вітряк для помолу зерна Windmill De Walvisch (його жартома називали the Whale – “кит”).
В 1896 році компанія почала нарощувати виробництво спиртів (за рахунок парової техніки), а тоді – і імпортувати свої продукти через Атлантику в Америку.
В 1902 році вже інший Joannes Nolet вирішив пустити коріння в Америці: переїхав в Балтімор (Меріленд) та заснував там нову дистилерію за зразком голандської.
Але сухий закон в Америці змусив закрити завод. Багото сучасників Joannes переїхали в Канаду і займались незаконниим виробництвом та продажем своїх продуктів.
Але не Joannes. Він повернувся в Східам. Ніяких компромісів.
Дистилерія Нолетів була лише однією з небагатьох, хто вижив після Другої Світової Війни (до війни в Голандії було 40 дистилерій).
Carolus Nolet (який вже 17 років, як отримав “ключі від бізнесу”) каже, що вирішив продовжити набіг свого дідуся в Америку. На практиці це означає дуже глибинне занурення в американську барну культуру 🙂
Тому продукти Ketel One настільки “гастрономічні”. Тому на ній роблять коктейлі в кращих барах Америки.
Кетел Уан як горілка народилась в 1983 році.
Рецепти коктейлів із Ketel One:
Офіційний сайт виробника: https://www.ketelone.com/
Зверни увагу на інші цікаві горілки за оптовими цінами: французька горілка Ciroc та фінляндська горілка Koskenkorva.
Аромат: легкий, свіжий, з цитрусовими та медовими відтінками
Смак: чистий, м'який
eugen.shatalov –
лучшая из водок, что доводилось пробовать и, наверное, лучшая из тех, что можно купить за цену алкогольного напитка, а не сувенирного изделия