ua|ru

Віскі Aberlour

Showing all 2 results

Коли у благородного алкогольного напою є власна унікальна історія, це завжди приваблює. І односолодовий віскі Aberlour як ніщо інше підходить під це визначення. Такі бренди завжди роблять більший акцент на суворе слідування традиціям, і це завжди відчувається.

Місце, звідки прийшов Aberlour

Винокурня, звідки й прийшов цей сингл молт, розташована в шотландській долині Спейсайд, на місці, де сходяться воєдино річки Лур і Спей. Завод оточений скелястими вершинами. Не те щоб ці подробиці впливали на кінцевий результат занадто сильно, однак із цим пов’язані певні виробничі нюанси.

По перше, чиста джерельна вода для виробничих процесів береться з річки Лур. В місцях, де історично століттями існують винокурні, екологічній чистоті завжди приділялась особлива увага. Та і в цілому винокурні завжди потребували постійного доступу до води, що й визначало їхнє місцезнаходження. Ну і вологе повітря долини також має суттєвий вплив на дозрівання спиртів, необхідних у виробництві.

Поціновувачі завжди приділяють особливу увагу таким подробицям, оскільки саме внаслідок місця виробництва віскі отримує власний характер. А такі речі завжди мають значно більше значення, ніж звичайні маркетингові кліше.

Хто такий Джеймс Флемінг

На традиції виробництва віскі також має вплив особистість засновника. Джеймс Флемінг, син місцевого фермера, починав як підприємець, що торгував зерном. Так склались обставини, що серед його клієнтів було багато виробників віскі. Саме це і змусило його замислитись про відкриття власної винокурні. Як послідовник девізу «Let the Deed Snow», що можна вільно перекласти, як «Нехай діло покаже», він почав будівництво в 1879 році. Місце було вибрано не випадково. Саме тут розташований старовинний колодязь із чистою джерельною водою. Достатньо скоро розпочалось виробництво віскі. Флемінг не тільки відзначався скромністю, але й старався робити максимум для громади. Його стараннями був побудований громадський зал для жителів Аберлауера, а також лікарню та міст через річку.

Такий підхід до ведення справ не міг не позначитись на традиціях виробництва напою. Зекономити можна на багатьох речах, або й просто стати мануфактурником, що відгороджується від громади великим парканом. Та чи буде кінцевий продукт виробництва справді вартий уваги? Доволі сумнівно.

Чим цікавий сінгл молт Aberlour

Серед інших односолодових віскі продукт, що назавжди закарбував в собі ім’я Флемінга, виділяється декількома унікальними особливостями. По перше, виробничі особливості. При витримці спиртів у 12 років останній етап характеризується перенесенням продукту у діжки з-під хересу. Завдяки цьому ароматична та смакова гама має змогу розкритись повністю. Крім того, внаслідок витримки в хересових діжках напій має насиченіший колір, ніж у конкурентів.

В шотландських винокурнях існує старовинна традиція висушування солоду над торфом, що тліє. Крім регіональних особливостей, вона також покликана надати кінцевому результату характерний димний присмак. На противагу цьому сировина для сучасного віскі Аберлауер просушується у звичайних пічках. Торфовий післясмак може відлякнути деяких недосвідчених любителів віскі, що робить Aberlour практично універсальним варіантом.

Щодо смакових і ароматичних властивостей, можна виділити наступні відтінки:

  • кориця;
  • мед;
  • сушені фрукти;
  • шоколад;
  • горіхи.

І це тільки частина багатогранного та складного букета. Всі інші особливості потрібно відчути самостійно. Придбати віскі Aberlour за вигідною ціною можна в інтернет-магазині WINE WINE.