Bruichladdich Organic Barley 2009
Bruichladdich виготовляє цей віскі без додавання спирту зі 100% органічного шотландського ячменю з ферми Mid Coul. Їх мета – віддати шану віскі, виготовленому до індустріальної ери, до появи пестицидів, гербіцидів та штучних добрив. Цей односолодовий віскі витримували вісім років у бочках з-під колишнього бурбону та віскі з Теннессі. Його розливали в пляшки, дистилювали та витримували на острові Айла.
Аромат: зацукровані апельсин і лимон, красиві квіткові ноти. Відтінок морських спецій і цитрусових.
Смак: Смачний вершковий смак з яскраво вираженими ячмінними нотами.
Односолодовий шотландський віскі Islay без додавання спирту
ЗЕРНО: 100% органічно вирощений шотландський ячмінь.
Дистиляція: 2009 року з урожаю 2008 року; односолодовий віскі.
Витримка: в бочках з американського дуба з-під бурбону Витримка: 8 років
Розлив: На віскікурні з джерельної води Islay Spring, не охолодженої, відфільтрованої та без барвників
Міцність: 50%
Реліз: 18 000 пляшок
Акредитація: Весь процес від ячменю до пляшки органічно сертифікований Біодинамічною асоціацією
Про виробника віскі Bruichladdich:
Винокурня Bruichladdich, була побудована ще у вікторіанську епоху: в 1881 році братами Харві.
Сім’я Харві була династичної сім’єю віскі з більш ніж столітнім володінням винокурними заводами, в тому числі винокурнями Глазго Йокеріт і Дандас Хілл.
І ось три брата вирішили об’єднати свої знання і досвід, щоб побудувати третій завод Харві: Роберт (23 роки) спроектував його, Джон (31 рік) мав досвід винокуріння, а Вільям (32 роки) мав гроші.
Каталізатором до будівництва винокурні послужило створення Glasgow Puffer: парового човна з плоским дном, що зробила революцію в сфері масових вантажних перевезень в диких морях західного узбережжя.
Тепер ячмінь можна було імпортувати, а не обмежуватися посівом на площі острова. До того ж вугілля, як паливо, набагато більш ефективніший торфу при роботі в перегінних кубах.
Обидва ці товара кардинально змінили економіку винокурні.
Натхненні юнацьким ентузіазмом, спадщиною віскі і підприємницьким чуттям, брати приступили до створення революційно нового типу лікеро-горілчаного заводу.
До цього винокурні Айла розвивалися з невеликих ферм, де талановиті місцеві жителі частково замінювали свою худобу в стійлах перегінними кубами. Bruichladdich став повною протилежністю тих фермерських винокурень острова Айла.
Bruichladdich став сучасним заводом спеціально побудованим з бетону (недавно запатентованого будівельного матеріалу).
Винокурня Bruichladdich, це ультрасучасний вікторіанський завод: у нього ергономічне розташування навколо центрального двору для підвищення ефективності та місце розташування на пологому схилі для використання сили тяжіння.
Надихаючий дизайн Роберта відповідав виключно високим стандартам: «міцна, красива конструкція». Вона прекрасна своєю простотою, «всі частини винокурні розташовані в правильному співвідношенні один з одним».
Деякі з прогресивних інновацій Харвея були пізніше прийняті іншою частиною галузі.
Правота братів в їх розрахунках підтверджується тим, що сучасна винокурня відмінно працює і донині, залишившись такою ж, як її спроектував Роберт. Велика частина оригінального устаткування теж все ще використовується.
Широкі шкіряні ремені з гіпнотичним музичним ритмом надають руху загадкові млини Boby *, елеваторам і вагам для ячменю.
* Млин Бобі – найточніший комплект в установці. У ньому можна регулювати подрібнюючі вальці з вражаючою точністю, так що кожен сорт ячменю, кожен урожай кожного терруара, кожен урожай можна подрібнювати з точними допусками.
Його відремонтувала єдина людина в країні, що володіє достатнім досвідом для цього, за два тижні до своєї смерті.
Чудовий заторний чан з відкритим верхом (вважається, що затор – псування мацерації) – найбільший з трьох, які все ще використовуються в Шотландії.
Як гігантська каша, ячмінь змішується з м’якою водою Айлей в диявольському казані.
На відміну від більшості сучасних промислових процесів виробництва віскі, це більш повільний і щадний метод вилучення цукру з засипу. Потрібен час, щоб розім’яти Bruichladdich оригінальним способом; короткого шляху немає.
Оригінальні величезні судини (змиви), зроблені з ялинок Дугласа, і є вершиною бондарного мистецтва.
Терруар – концепція, яка охоплює вплив і взаємодія ґрунту, надр, впливу, орієнтації, клімату і мікроклімату на ріст рослини – будь-якої рослини – виноградної лози, квітки або ячменю.
Для приготування віскі Bruichladdich, використовується три джерела води: перший це озеро Бруйхладдіх.
Другий: неглибокий затока, «Ан Торран», в двох милях над заводом. Він заповнений водою, яка просочується через торф, на смугу крижаний глини, що лежить на скелі, а потім в озеро. Ця вода коричнева, дивно м’яка і позбавлена минеральність. Вона ідеально підходить для вилучення цукру з ячменю і подається безпосередньо в винокурню.
Незвично те, що в Bruichladdich використовується третє джерело: природне джерело. Виникає це джерело з чистою водою з розлому між древнім гнейсом і зеленим піщаником в невеликій долині на фермі Octomore за селом Порт-Шарлотт.
Колись це джерело було джерелом води для села. Фермер Джеймс Браун збирає воду і доставляє її за дві милі до винокурні, де вона використовується для зниження міцності спирту з бочки до звичайної міцності при розливі в пляшки.
Для багатьох виробників віскі ячмінь – це товарний продукт, який купують там, де найдешевший тоннаж – будь то Шотландія, Польща чи Литва. Для Bruichladdich це живе, органічне вираження землі, терруара, в якому він вирощений.
На винокурні Bruichladdich все “їх” фермери відомі по імені: вони розповідають про грунт, вітри, дренажі, зовнішній вигляд і мікроклімат кожного поля.
Зараз Bruichladdich випускає віскі з ячменю не тільки з окремих ферм, але і з окремих полей і врожаїв.
Bruichladdich дуже пишається тим, що налагодили партнерські відносини з фермерами острова Айлей і це дозволяє виробляти односолодовий віскі з 100% ячменю острова Айлей.
Інші віскі від виробника віскі Bruichladdich
Відгуки
Відгуків немає, поки що.