ua|ru

Вино АрПеПе Россо ди Вальтеліна / ArPePe Rosso di Valtellina 2020, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 48985
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки
можуть відрізнятися від реального
вигляду товару.

Вино АрПеПе Россо ди Вальтеліна / ArPePe Rosso di Valtellina 2020, червоне сухе 0.75л

(2 відгуків)
  • Артикул: 48985
  • Об’єм: 0.75 л
1154.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 999.00 грн

Немає в наявності

Вибери найближчий магазин
Предславинська, 47 (ст.м. Палац Україна)Немає в наявностіОболонський проспект, 26 (ст.м. Мінська)Немає в наявностіКнязі Острозькі 31/33Немає в наявностіОлександра Олеся 4А (ЖК Варшавський)Немає в наявностіКільцева дорога, 110-А , Софіївська Борщагівка, КиївНемає в наявностівул. Златоустівська 25, ЖК «Шевченковський»Немає в наявностіУкраїна (крім Києва)Немає в наявності
Обробка замовлень
з 10:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта (замовлення від 600грн) - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Rosso di Valtellina – базове неббіоло від виноробні ArPePe з далеко не базовим характером.

Мікс різних виноградників, тривала (майже 4-х місячна) ферментація на диких дріжджах в великих бочках і 6-ти місячна витримка в міксі славонского дубу та каштанових бочок.

Елегантне, витончене і виключно дружелюбне вино.

Виробництво ArPePe Rosso di Valtellina 2020:

Перший реліз ArPePe Rosso di Valtellina був в 2003 році.

Це був невдалий рік: виноград нездатен дати вина для тривалої витримки, але продавати його було шкода.

Тому в ArPePe вирішили довести до ума те, що є, і зробили молоде вино (порівняно із іншими винами ArPePe).

На Vinitaly 2014 ArPePe Rosso di Valtellina потрапило в список POPWINE, а Gazzetta dello Sport проголосило його молодіжним проривом і написала про його сучасну виразну елегантність.

В ArPePe порівнюють успіх свого Rosso di Valtellina із виступом молодого Йоганна Себастьяна Баха з його прелюдією до скрипки соло перед паризькою публікою.

Він був молодим і тендітним, але виглядав впевненим майстром із вражаючою технікою. Здавалось, нічого незвчайного, але з кожна наступна нота відбирала у слухачів дар слова.

Це 100% неббіоло (або як його тут називають к’явеннаска) із виноградників із південно-східною експозицією на висоті 350-600 метрів над рівнем моря.

Урожайність: 50 гл/га

Ручний збір 10 жовтня.

Мацерація протягом 69 днів у дерев’яних бочках на 50 гл.

Витримка: 5 місяців в бочках по 50 гл, сталі, цементі, пляшках.

Реліз ArPePe Rosso di Valtellina: 93045 пляшок по 0,75 л, 1500 пляшки по 1,5л, 160 пляшок по 3л.

Про виноробню ArPePe

ARPEPE – це сім’я виноробів, яка понад 150 років вирощує неббіоло в Вальтеліні.

В них досить старорежимний підхід до виноробства і строга стилістика вин: “Як нас навчав наш батько Артуро, ми  не дозволяємо моді та мінливим смакам на нас впливати”.

ARPEPE описують свою історію так: “народився в 1860 році. Переродився в 1984-му. Виріс у 2004-му”.

Це три основні етапи їх історії.

1984 рік – рік відродження, так як в 1973 році виноробню продали, а потім Arturo Pelizzatti Perego вирішив повернутися до гри.

Власне, це його ініціали ARPEPE (раніше писались як Ar.Pe.Pe.).

Артуро повернув собі у власність частину виноградників та виробниче приміщення в Buon Consiglio.

У 2004 році винний бізнес об’єднав кілька поколінь родини.

Головна філософія, яка робить вина ARPEPE впізнаваними – це тривала витримка, довша, ніж це вимагається нормами.

З нововведеннями тут також дружать: м’яка обрізка Simonit & Sirch, легке обладнання Pellenc, маленькі ящики для збору врожаю і канатна дорога для транспортування винограду вниз з пагорбів.

Нові приміщення для прийому гостей та дегустації спроектовані архітектором Енріко Массіміно також зроблені з повагою  до теорії щодо впливу на навколишнє середовище.

Наприклад, покрівля нового приміщення була побудована як підвісний сад, тоді як фотокаталітична зовнішня підлога зменшує кількість забруднюючих речовин в атмосфері.

Перетворення природного тепла підземних вод за допомогою геотермальної енергії, альтернативного, чистого та відновлюваного джерела, було рішенням для подальшого зменшення викидів CO2.

Про Вальтелліну

Вальтелліна – це долина в підніжжі Альп (льодовикового походження). Її перетинає річка Адда, яка тече із Сходу на Захід на 120 кілометрів, від перевалу Стельвіо до озера Комо.

Вальтелліна лежить паралельно Альпам і має унікальний мікроклімат.

Вдень сонце нагріває терасовий виноградник, який “лежить” з боку Ретії, повністю виставлений на південь і пом’якшений свіжими вітрами з півночі.

Сухі кам’янисті схили підтримують бідні ґрунти, нашаровані на гранітну породу.

Ерманно Олмі (Ermanno Olmi) розчулено і дуже поетично розповів у документальному фільмі, що означає жити та працювати на цих винних скелях.

Терасові виноградники Вальтелліни – це спадщина ЮНЕСКО.

Виноградники ArPePe

Arpepe має є 13 гектарів виноградників неббіоло (або як його ще тут називають Chiavennasca) у серці Valtellina Superiore DOCG, розподілених між Сасселлою, Грумелло та Інферно.

Робота тут ведеться повністю вручну; морфологія виноградників жодним чином не дозволяє використовувати трактори.

Фітосанітарні процедури необхідні залежно від кількості опадів; ця необхідна операція також виконується вручну.

Виноградник метеоропатичний, а значить, потребує постійного доглядяду. Тут легко витратити 1500 годин на обробку одного гектара виноградника.

З “борошнистою росою” боряться “м’яко”, щоб мінімально впливати на навколишнє середовище.

Тому бувають такі роки, коли врожай, якщо і не втратили, все рівно не продають (наприклад, поганий урожай 2008 року).

Дивись також інші вина ArPePe.

Офіційний сайт виробника: arpepe.com

Фудпейрінг: гриби, гриль, дичина, м'ясо червоне, паста з м'ясним соусом, паста з сирним соусом, паста з червоним соусом, тверді витримані сири


Деталі

Алкоголь 13%
Бренд Ar.Pe.Pe.
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Категорія Вино
Класифікація Valtellina DOC
Колір червоне
Країна Італія
Тип тихе
Рік 2020
Міцність 13-17%
Особливості органіка
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт неббіоло
Фудпейринг гриби, гриль, дичина, м'ясо червоне, паста з м'ясним соусом, паста з сирним соусом, паста з червоним соусом, тверді витримані сири
Регіон Вальтелліна, Ломбардія

2 відгуки для ArPePe Rosso di Valtellina 2020 вино червоне 0.75л

  1. Володимир

    Легке,соковите, витончене, делікатне вино. З квітковими нотами в ароматі та гарною кислотністю.

  2. алексей

    очень сочное и очень тонкое неббиоло. ягоды, травы, оттенки чая и отличная кислотность. классное вино для любителей легких и элегантных красных.

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *