ua|ru

Вино Болики Індіан Няр / Bolyki Indian Nyar, червоне 0.75л

  • Артикул: 553001
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Вино Болики Індіан Няр / Bolyki Indian Nyar, червоне 0.75л

  • Артикул: 553001
  • Об’єм: 0.75 л
459.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 399.00 грн

Є в наявності

В наявності 27 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Bolyki Indian Nyar – це бленд всього, що було на виноробні (Яні Болікі любить купажі і вміє з ними працювати).

Indian Nyar – сезон, який в нас прийнято називати бабиним літом. І це вино асоціативно нагадує цю пору – її останнє тепло, багатство кольорів та щедрий урожай.

Аромат землистий і теплий, сповнений темних фруктів і ванілі, але досить стриманий.

Смак легкий, соковитий, вишневий, з насиченими пряними відьтінками.

Особливості виробництва Bolyki Indian Nyar

Основа бленду – кекфранкош, блаубургундер, піно нуар, португізер.

Спонтанна ферментація.

Витримка в дубі.

Про виробника Bolyki Indian Nyar

Янош Болікі (János Bolyki) — винороб нового покоління, авангардний професіонал, що пропонує молодий погляд на класичні угорські вина. Входить в список 50 найкращих угорських виноробів.

З-поміж усіх старомодних, “сонних” виноробень, що розташовані в регіоні Еґер, виноробня Яноша «Яні» Болікі виділяється як НЛО (як і його вина на полиці).

Творчий і нетрадиційний, він, здається, має більше енергії, ніж половина виноробного регіону разом узяті.

Це той хлопець, який організовує концерти та вечірки у своїй виноробні після цілого дня роботи на винограднику, і він сам і діджей до пізньої ночі, коли є настрій.

Його вина мають веселі та дивні назви та етикетки, що відповідає його легкому, доброзичливому характеру.

Проте коли справа доходить до виноробства, це серйозний бізнес для нього.

Яні — кваліфікований інженер-аграрник.

У своїй приголомшливій виноробні, вирізаній у масивній вапняковій скелі, він робить свої вина з мінімальним втручанням і дуже дбайливо ставиться до винограду.

Він ферментує свої вина використовуючи натуральні дріжджі, і розливає більшість своїх вин нефільтрованими. Працює з локальними сортами (Kékfrankos, Blauburger, Kadarka, Királyleányka) та міжнародними.

На своїй виноробні в Егері він виробляє ряд червоних і білих вин, які передають унікальний характер терруару та його багату мінеральність.

Янош почав працювати з виноградом у 1998 році і є першим виноробом в родині, хоча його батьки вирощували виноград у своєму дворі як додатковий заробіток.

Він заснував маєток, посадивши 11 гектарів винограду. Коли у 2002 році ця територія почала приносити урожай, сусіди швидко підхопили його ініціативу, заснували нові посадки та виноробство.

Сьогодні садиба Болікі займає 27 гектарів.

Коли молодий винороб почав виготовляти вино, він шукав льох і зрештою облаштував приміщення у старому кар’єрі.

Урожай 2003 року вже мав успіх. У міру зростання виробництва Янош купив підвали у 50 попередніх власників і територія тоді поступово зросла до 4,2 га, до якої входили 4 шахти та прилеглі території.

Хоча підземні кам’яні погреби досить популярні через невисоку ціну будівництва і добре розподіляють тепло, Янош завжди сріяв створити стерильне сучасне середовище для виноробства, тому він розпочав нове будівництво у 2019 році.

Будівля була закінчена вже в 2020 році, обладнанна найсучаснішою виноробною технікою і працює на енергії, яку виробляють сонячні панелі (екологічно чисті).

В цих краях особливо сприятливі умови для виноробства. Болікі мають дві різні ділянки виноградників.

У південно-західній місцевості повітря постійно переміщується, тому грибкові захворювання зустрічаються вкрай рідко. Ґрунт – розсипчастий туфовий лісовий, що добре тримає водний баланс.

Тут на площі виноградників в 12 гектарів висаджено п’ять сортів: кекфранкос, каберне фран, каберне совіньйон, блаубургер і опорто.

Друга ділянка – один із найвідоміших виноградників у виноробному регіоні Егрі, який має південну та південно-східну орієнтацію та глинистий, суглинистий бурий лісовий ґрунт.

Зараз Яношу тут належить 1,2 га плантацій піно нуара та ще 1,2 га очікують на посадку.

Вина тут виділяються своєю прекрасною кислотністю та елегантним стилем.

Виноробня розташована в десяти хвилинах від центру міста Егер, між 30-метровими стінами старого кар’єру, у справді захоплюючому місці, серед розкішного ландшафту.

Кар’єр займає 5 гектарів, розташованих на чотирьох шахтних дворах, які з’єднані тунелями. Маєток має 9 підвалів: традиційні підвали, висічені в камені, а також сучасний оглядовий підвал.

Дивіться усі вина від виробника Bolyki Indian Nyar на нашому сайті.

Офіційна сторінка виробника Bolyki Indian Nyar: bolykipinceszet.hu

Деталі

Алкоголь 12.5%
Бренд Bolyki
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Категорія Вино
Колір червоне
Країна Угорщина
Регіон Егер
Сорт Блаубургер, блауфранкіш, Кадарка, мерло, піно нуар, Португізер

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Bolyki Indian Nyar вино червоне 0.75л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *