Borgo San Leo Nero d’Avola – тонке і дуже гастрономічне сухе італійське червоне вино з однойменного винограду сорту Nero d’Avola із лінійки Borgo San Leo від найбільшої винної компанії Італії – Casa Vinicola Zonin.
По винам Borgo San Leo можна вчити базову винну карту Італії: яким повинен бути монтепульчано із Абруццо, піно гріджио із Венето, неро д’авола із Сицилії – вони всі зроблені із 100% попаданням в стилістику регіону.
Аромат Borgo San Leo Nero d’Avola стійкий, вишевий з інтенсивними пряними нотами.
Смак округлий, фруктовий, з нотами заспиртованих вишень та спецій.
Вино досить легке і тонке, тому рекомендується подавати до “не складних” страв (без важких соусів та з небагатьох інгредієнтів) і навіть до риби на грилі.
Вино Borgo San Leo Nero d’Avola найкраще подавати при температурі 16 ° – 18 ° C.
Виробництво Borgo San Leo Nero d’Avola
Borgo San Leo Nero d’Avola – це 100% неро д’авола із Сицилії, класифікований як IGT.
Після відділення від гребенів – м’яке пресування, ферментація 8 днів при температурі 25 – 28°C у горизонтальних резервуарах.
Витримка кілька місяців у 60 гл дубових бочках.
Про виробника Borgo San Leo Nero d’Avola
Borgo San Leo – бренд італійського винного гіганта Zonin, названий на честь Сан-Лео — муніципалітету в Італії, у регіоні Емілія-Романья, провінція Ріміні.
Це лінійка базових вин з різних регіонів Італії від Фріулі до Сицилії, яка максимально точно передає стилістику цих регіонів та сортів. Це прості, але на совість зроблені і дуже гастрономічні вина.
“Кожен регіон має свої традиції; кожен регіон має свої вина”
Всі вина, в тому числі і Борго Сан Лео Неро де Авола, зроблені Casa Vinicola Zonin за цим принципом. Кожне з вин представляє свій власний регіон і яскраво виражає свою особистість.
Асортимент включає найвизначніші корінні італійські сорти з Північної (Венето, Фріулі), Центральної (Тоскана, Абруццо) та Південної Італії (Апулія, Сицилія).
Тобто не існує окремої виноробні Borgo San Leo: всі вина під цим брендом робляться на потужностях Zonin по всій Італії.
Casa Vinicola Zonin – найбільша компанія з виноградарства та виноробства в Італії.
Сім’я Зонін займається виноробством з 1821 року – і це досі сімейний бізнес, не зважаючи на вражаючі масштаби компанії.
Доменіко Зонін народився в Гамбелларі в 1899 році в сім’ї дрібних виноградарів, які працювали з виноградною лозою з 1821 року.
У 1921 році Доменіко засадив виноградними лозами землі своєї родини, продав вина, які з них отримав, і заснував Casa Vinicola Zonin (так просто).
Джанні Зонін поклав 40 років свого життя, щоб перетворити компанію з місцевого бізнесу на глобальний.
Доменіко Зонін (сын) замінив свого батька в 2014 році на посаді президента компанії, і того ж року його два брати Франческо та Мікеле Зонін також стали віце-президентами.
Разом вони утворюють сьоме покоління виробників вина.
Штаб-квартира компанії залишається в Гамбелларі (провінція Віченца).
В портфелі Zonin – і прості базові вина, як Borgo San Leo, і старі виноробні з історією і купою візднак від Луки Мароні, Роберта Паркера, Джнсіс Робінсон, Джеймса Саклінга і т.д.
Cьогодні виноградники родини Зонін займають понад 9800 гектарів землі.
Відео про виробника Borgo San Leo Nero d’Avola – Casa Vinicola Zonin:
Всі вина від виробника Borgo San Leo Nero d’Avola.
Офіційна сторінка виробника Borgo San Leo Nero d’Avola: http://www.borgosanleo.it/
Фудпейрінг: барбекю, гриль, закуски, м'ясо червоне, пікнік, піца, паста з червоним соусом, риба на грилі
Олена –
Дуже гастрономічне вино, округле, з нотами вишні та спецій