Класичний в своїй елегантності піно нуар з типовою для Фріулі структурою і мінеральністю. Виключно низька врожайність, тривала мацерація і 2-річна витримка в великих бочках зі славонського дуба - все це надає вину його характерну шовковисту текстуру і відтінки кедру, стиглих ягід і пряних трав в поєднанні з типовою для місцевого піно нуара кислотністю та мінеральністю.
Bressan Pino Nero 2013 настільки ж нетиповий, як і переконливий. Сам Fulvio Bressan зізнається, что закоханий у Bressan Pino Nero 2013 та пишається його мужністю та пристрастю. І якщо так каже він, Ви можете довіряти якості цього вина.
Аромат Bressan Pino Nero 2013 зосереджений на відтінках білого перцю та ванілі, переплітається з чіткими нотками стиглих плодів та підліску.
Колір Bressan Pino Nero 2013: рубіново-червоний.
Аромат Bressan Pino Nero 2013: сортові нотки паленої деревини, трюфеля, малини та ожини, що перетворюється на елегантний ефірний букет з хмизу, мускусу та перцю.
Смак Bressan Pino Nero 2013: сухий та ароматний, елегантний та аристократичний, насичений та приголомшливий своєю дубильною структурою.
Про виробника Bressan Pino Nero 2013:
Bressan Pino Nero 2013 виготовляється родиною Брессан, де багатовіковий досвід передається з покоління в покоління і вчить, що натуральне вино – це результат природних перетворень, які не мають потреби у зовнішньому втручанні.
Винороб є лише дороговказом вина на його природному шляху перетворень і вдосконалення – шляхи, в якому кожен процес має свої темпи, встановлені природою.
Винороби Bressan, у вирішальний момент винификации вин, дотримуються тієї ж філософії, що й на винограднику. В процесі ферментації всі зусилля спрямовані на те, щоб виділити і зберегти ароматичні особливості кожного з сортів винограду.
У вересні – жовтні виноград досягає повної зрілості і за допомогою щоденних аналізів і оцінок визначається момент початку збору врожаю.
Збір врожаю здійснюється виключно в ручну і триває в середньому 1 місяць. Як тільки виноград надходить на виноробню, цінні виноградні ягоди відділяються від гребенів і злегка стискаються.
Отримана маса надходить в цистерни з нержавіючої сталі, де відбувається «холодна мацерація», тобто виноградний сік знаходиться в контакті з виноградної шкіркою, але не ферментує, тому що постійно охолоджується.
Цей метод дозволяє «вивільнити» все ті цінні натуральні речовини, які знаходяться в виноградної шкірці, збагачуючи вина Bressan. Дана операція дуже трудомістка, тому що вимагає численних перемішувань, які здійснюються виключно в ручну.
Далі йде «алкогольне бродіння», яке зазвичай триває 1 тиждень. Після його закінчення триває «мацерація» ще певний період, який варіюється з року в рік.
Всі вищеописані процеси проходять в цистернах з нержавіючої сталі, оснащених системою контролю температури.
Приблизно через 4 тижні, молоде вино відділяється від виноградної шкірки шляхом пресування.
Через певний період починається «яблучно-молочне бродіння», тобто яблучна кислота вина перетворюється в молочну кислоту під впливом молочнокислих бактерій. Цей процес надає вину ще більшу округлість і м’якість, роблячи вино ще більш вишуканим.
Після завершення вищеописаних процесів, вино переливається в дубові бочки, де воно буде витримуватися в залежності від типу вина від 2 до 5 років.
Складовою частиною винограду є «дикі винні дріжджі», які мають подвійну функцію – є головним чином збудниками алкогольного бродіння і прекрасними антиокислювачами.
У дерев’яних бочках дріжджі підтримуються в суспензії шляхом частих перемішувань, перетворюючи і обогощая винну масу.
Ця стародавня система збагачує ароматичний букет вина, надаючи вину неповторний характер, який проявляється після довгих років витримки.
При витримці вина в дубових бочках відбувається неминуче вбирання вина деревом і природне випаровування невеликої кількості вина (тому що дерево «дихає»), що викликає зниження рівня вина в бочці.
Тому, щоб уникнути окислення вина, необхідна підтримка максимального рівня вина в бочках, тобто необхідні регулярні «доливання» вина. Для цього на верхньому отворі бочки встановлюється скляний циліндр, що заповнюється вином.
Він контролює рівень вина в бочці та забезпечує постійний газообмін між вином і атмосферою. Не існує технології, здатної замінити час, необхідний для «дозрівання» великого вина.
Завжди потрібні довголітній досвід і інтуїція майстра – винороба на всіх фазах «розвитку» вина, в тому числі і при витримці вина в дубових бочках.
Неправильний вибір розміру і типу бочок для Брессан Піно Неро 2013 або занадто довгий прибування вина в бочках може призвести до домінування «дубових нот» над природним ароматом і смаком вина та знищення індивідуальності вина.
Після частих дегустацій і уважного відбору бочок, що містять одне і те ж вино, вміст відібраних для розливання бочок переливається в цистерну з нержавіючої сталі для отримання остаточного «купажу».
Bressan Pino Nero 2013 в різних бочках має свою власну індивідуальність. Результатом їх об’єднання є унікальна смакова комбінація і елегантна симфонія ароматів.
Після тривалих і уважних оціночних дегустацій встановлюється дата пляшкового розливу.
Для закупорювання вин Bressan використовуються виключно натуральні пробки найвищої якості, що пройшли жорсткий контроль при виробництві, а також повторний контроль.
Після капсулирования (одягання ковпачків) пляшки з вином поміщаються в великі дерев’яні ящики (містять близько 500 пляшок кожен), які надходять на склад для «відпочинку» і подальшого «вдосконалення вина в пляшці».
Етикетування та упаковка вина здійснюється безпосередньо перед їх відправкою, гарантуючи таким чином беззастережну презентацію вин Bressan.
Сайт вирбника Bressan Pino Nero 2013: http://www.bressanwines.com/
Всі вина Bressan
Фудпейрінг: гриль, жирні страви, лазанья з м'ясним соусом, м'ясо червоне, стейк, тверді витримані сири
Відгуки
Відгуків немає, поки що.