David Duband Nuits Saint Georges Les Proces 2014 (Premier Cru) – строгий і структурний піно нуар з крюшного виноградника Les Proces, розташованого в самому центрі комуни Nuits-Saint-Georges.
Старі лози, використання диких дріжджів і гребенів при ферментації і 14-ти місячна витримка у французькому дубі.
David Duband Nuits Saint Georges Les Proces 2014 – потужне і дуже молоде вино, яке однозначно вимагає часу в погребі.
Аромат багатогранний, з нотами чорної смородини, кави та вишні морелло.
Смак потужний, з вираженими танінами.
Виробництво David Duband Nuits Saint Georges Les Proces 2014
Середній вік лоз – 30 років.
Ручний збір винограду.
Мацерація цільних ягід протягом 17 днів з регулярним піжажем.
David Duband Nuits Saint Georges Les Proces 2014 витримували 14 місяців: 40% у нових бочках, 60% – у старих (1-3роки). Довитримка 3 місяці в сталі. Бутиляція без фільтрації та оклейки
Офіційна сторінка виробника David Duband Nuits Saint Georges Les Proces 2014.
Про виробника David Duband Nuits Saint Georges Les Proces 2014
Домен був заснований П’єром Дубандом в 1963 році. Він обробляв свої виноградники і продавав урожай місцевому кооперативу.
У 1991, коли David Duband приєднався до свого батька Pierre на чолі родинної виноробні, маєток складався з 15 гектарів виноградників в Chevannes, в самому центрі Hautes-Cotes de Nuits та 5 га в Nuits St. Georges. У той час виноград все ще продавався місцевому кооперативу, а маєток зосередив усі свої зусилля на вирощуванні винограду.
У 1991 році, щойно отримавши диплом школи енології в Beaune, David Duband вирішив виніфікувати свій перший урожай. Ідеальна можливість для талановитого та підприємливого духу випробувати та поекспериментувати з різними методами вініфікації.
Якість вин David Duband поліпшувалася з кожним роком. У 1999 році Девід Дубанд приймає рішення відмовитися від традиційного фермерства на користь органічного землеробства і починає процес переходу на нові методи виробництва.
Процес зайняв 7 років і у 2006 році господарство нарешті стає повністю сертифікованим. Кожен вид робіт на винограднику здійснюється з урахуванням природних циклів і з максимальною повагою до терруару та навколишнього середовища.
Наприклад, для боротьби з шкідниками виготовляються засоби з натуральних компонентів, що не містять отруйних хімікатів і не шкодять навколишньому середовищу.
А для профілактики ерозії і поліпшення екосистеми ґрунту використовуються виключно природні покривні культури.
Врожайність контролюють за допомогою ретельної обрізки лоз, тим самим створюючи інтенсивні і концентровані ягоди.
На виноградниках David Duband переважають вапнякові грунти юрського періоду, граніті і метаморфічних породи зі старвинних утворень.
Серед сортів винограду більшу частину складають традиційні в Бургундії шардоне і піно нуар. Весь урожай збирається тільки вручну.
Девід з самого початку прагнув в кожній пляшці свого вина демонструвати унікальні характеристики кожного терруара.
Для цього він обрав бургундський підхід до виноробства, що підкреслює природні органічні процеси. Заради цього у 2007 році він побудував нову будівлю виноробні з льохом, а вже рік по тому впровадив техніку цільної кластерної ферментації.
Ця техніка полягає в тому, що приблизно 30-40% виноградних грон зберігаються цілими під час мацерації.
Філософія виноробства David Duband стала плодом роботи виноградників його батька та експертних порад його наставника Robert Jayer в Magny-les-Villers.
Він слухав вчення своїх двоюрідних братів під час стажування в Domaines Arlaud та Pierre Amiot в Morey-Saint-Denis.
Але його глибока любов до бургундських вин та великі досягнення Domaine Dujac в Morey-Saint-Denis та Armand Rousseau в Gevrey-Chambertin надихнули та керували його вибором щодо вініфікації.
Вибір, який зараз широко визнаний у виноробстві.
Завдяки своїм успішним експериментам і новаторському підходу до виробництва вин, молодий енолог David Duband став однією з найбільш швидкозростаючих зірок виноробства Бургундії.
Йому вдалося створити і продемонструвати свій власний сильний і помітний стиль, що націлений на пошук чистоти вина без зменшення його інтенсивності та концентрації.
Сучасний стиль виноробства Давида Дюбана дозволяє отримувати вина з хвилюючою інтенсивністю і свіжістю, а також з чистою фруктові, не жертвуючи при цьому інтерпретацією походження кожної партії винограду.
Зараз компанія David Duband – це господарство, яке виробляє чудові червоні і білі вина з 23 престижних найменувань від Nuits-Saint-Georges до Gevrey-Chambertin.
З тих пір виноградник починає активно розширюватися, і на сьогодні він охоплює численні Premier Cru в Nuits-Saint-Georges, Chambolle-Musigny, Morey-Saint-Denis та Gevrey Chambertin.
Більше вин від виробника David Duband Nuits Saint Georges Les Proces 2014 знайдеш тут.
Фудпейрінг: качка, кролик, курча, печінка, птиця
Відгуки
Відгуків немає, поки що.