Хто-хто, а сицилійці знають, що пити в спеку!
Jummare Grillo – вино із нової органічної і веганської лінійки від сицилійського виробника Settesoli.
Це означає, що виноградники органічно сертифіковані, а при виробництві не використовували жодних речовин тваринного походження (наприклад, яєчних білків для оклейки вина – очищення від осаду, висвітлення та стабілізаціїї).
Більше третини органічних виноградників Італії знаходяться на Сицилії. Спекотний клімат і свіжі умови знижують ризики хвороб на виноградниках, що є однією з причин, чому багато сицилійських виноградарів прийняли органічну практику. На пагорбах навколо Менфі є близько 1000 гектарів органічних виноградників, тому було відносно легко вибрати найкращі з цих виноградників, щоб використовувати їх як основу для вин Jummare.
Це 100% грілло (місцевий сорт), який має яскравий мускатний характер в ароматі, але залишається дуже легким і освіжаючим в смаку. Ідеальне літнє вино!
Аромат експресивний, з нотами меду, цитрусових і дині, квітів апельсина, соломи і лаванди.
Смак Jummare Grillo насичений, але свіжий, з яскравими нотами лимону, мигдалю і ментолу.
Про виробника Jummare Grillo – Settesoli
Кооператив Settesoli – це об’єднання 2000 виноградарів, що існує з 1958 року.
Ці фермери вірять у цінність громади, якість своїх вин, а також в економічний, соціальний та екологічний добробут, створений спільною роботою.
Вони вирощують на Сицилії 30 різних сортів на шести тисячах гектарів землі, що становить 7% всіх виноградників на острові.
Settesoli сприяє економічному розвитку на всій території від Менфі та залучає до співпраці 70% сімей, які проживають у цій частині Південно-Західної Сицилії.
Компанія приділяє особливу увагу інноваціям та молодим співробітникам, які подорожували світом і повернулися на Сицилію, щоб розвивати місцеве виноградарство.
Компанія Settesoli є піонером в наукових дослідженнях виноробного процесу і завжди інвестує в технології та співпрацює з престижними університетами та дослідниками з усього світу.
Інновації у випадку Settesoli – не просто красиве слово: агрономи, виноградарі та наукові дослідники постійно співпрацюють на всіх етапах польових робіт, щоб отримати найкращий можливий результат від винограду та ґрунтово-кліматичних умов.
Цей процес захищає виноградарів і їх вина, а також і територію, на якій вони живуть. Settesoli була першою італійською винною компанією, яка забезпечила прозорість усього виробничого ланцюга – від виноградників до виноробних підприємств.
На виноградниках контролюється кожна сільськогосподарська фаза для захисту навколишнього середовища, а на підприємствах для енергоефективносі встановлено одну з найбільших фотоелектричних установок у виноробному секторі Італії.
Стійкість – це ДНК кооперативу: разом члени допомагають одне одному, підтримують один одного і разом же сприяють збереженню якості виноградної лози.
Вина кооперативу продаються в Італії та за кордоном під брендами Settesoli, Mandrarossa та Inycon.
Всі вина від виробника Jummare Grillo.
Офіційна сторінка виробника Jummare Grillo: https://cantinesettesoli.it/
Фудпейрінг: аперитив, закуски
Олексій –
Як на мене чудове “питке” вино, без зайвих різких нот. Мені чомусь на смак підсмажена скоринка домашнього білого хліба. Чудове, дякую! Пишу, бо описа вина на сайті не побачив)
Ігор –
Фруктово, дуже ароматно, печене яблоко, хлібець, пряності з хересними відтінками… Цікаве!)